Capsule wardrobe: tweedehands shoptips + shop my closet!

Vorige week liet ik jullie zien hoe mijn winter capsule wardrobe eruit zag (ongeveer). En vandaag gaan we nog even door met de capsule wardrobe fun! Waar en hoe kun je bijvoorbeeld het beste tweedehandskleding shoppen en waarom kun je beter uit de fast fashion trein stappen? Tenslotte heb ik een paar hele mooie kledingstukken in mijn kast hangen die jullie kunnen kopen!

kleding

CAPSULE WARDROBE & FAIR FASHION
Zoals jullie inmiddels vast wel weten, doe ik héél hard mijn best om alleen fair fashion te dragen. Dat doe ik voornamelijk door tweedehands kleding te kopen (hergebruik vermindert de druk op de fast fashion industrie) en kleding van merken die hard hun best doen op eerlijke werkomstandigheden en duurzaamheid. Op mijn winterjas na (die van mij is van Seasalt Cornwall, die zijn heel goed bezig op het gebied van fair fashion), is alles wat ik kocht tijdens de winter update tweedehands. Dat klinkt lastig, maar het is heel goed te doen. Daarnaast is het vaak een stuk goedkoper dan nieuw kopen. Het meeste kocht ik via United Wardrobe (daar zat af en toe wel een missertje tussen geef ik toe) en de rest in tweedehands kledingwinkels of Marktplaats. Er is onvoorstelbaar veel tweedehands kleding te koop en ik heb een paar goede tips die je op weg kunnen helpen als je ook meer tweedehands zou willen kopen:

Online tweedehands kleding kopen:
1) Maten kunnen heel lastig in te schatten zijn met online kleding kopen en vaak kun je het niet terugsturen. Kijk dus eerst naar welke merken er al in je kast hangen en welke maat daar op staat. Zoek naar diezelfde merken op bijvoorbeeld Marktplaats of United Wardrobe en kies iets in jouw maat.
2) Vraag aan de verkoper of hij/zij een foto kan leveren waarop hij/zij het aan heeft. Het is dan makkelijker om te zien hoe iets valt en of jouw lichaam een beetje lijkt op het lichaam van de verkoper. Dit klinkt een beetje raar, maar op bijvoorbeeld United Wardrobe is dit een vaakgestelde vraag.

Kleding kopen in tweedehands winkels:
1) Neem er de tijd voor. Op het eerste gezicht kan het lijken alsof er niks voor je bijzit, maar met een beetje scannen over de rekken ga je niks vinden. Ga alle rekken af en verschuif kledinghanger na kledinghanger zodat je álles hebt gezien. Zo heb ik al een paar keer een juweeltje op de kop getikt.
2) Als je de keuze hebt, ga dan naar een winkel waar de kleding op maat hangt. Dit scheelt veel tijd en maakt het winkelen leuker.

Als je tweedehandkleding toch nog een beetje ‘vies’ vindt: was alles meteen zodra je thuiskomt en gooi er wat extra wasverzachter of een spray van je eigen parfum tegenaan. Als het naar jou ruikt, dan is het van jou, klaar.

schoenen 2

FAIR FASHION IN PLAATS VAN FAST FASHION
Elke twee weken een nieuwe collectie, dat is nou fast fashion. De kledingindustrie weet hoe leuk wij het vinden om er leuk uit te zien en er weinig voor te betalen en daarom zorgen ze elke twee weken voor nieuwe kleding in hun winkels. Je hoeft niet geniaal te zijn om te bedenken dat als wij er niet voor hoeven te betalen, er voor iemand anders een prijskaartje aan hangt… Voor meer info over hoe simpel én ingewikkeld het is, raad ik van harte deze documentaire serie aan.

Om de druk op fast fashion iets te verminderen kun je a) fair fashion kopen b) minder fashion kopen of c) tweedehands fashion kopen. Ik combineer alledrie maar doe één van deze dingen en het scheelt meteen. Een betere wereld begint bij jezelf toch?

shop

SHOP MY CLOSET
Zoals ik al zei: niet alles is een hit wat je koopt. But one man’s trash is another man’s treasure. Hieronder een paar leuke kledingstukken die me niet goed passen of niet goed bij de rest van mijn capsule wardrobe aansluit. Zit er iets voor je tussen? Klik dan hier om naar mijn mini shop bij United Wardrobe te gaan. De prijzen daar zijn inclusief verzendkosten.

trui streep gele top 3 inkt rok boots 1 nikes 1

♥♥♥

Ik ben heel benieuwd: wie wil er nog meer een capsule wardrobe?

REACTIES:

 1. Dionne

  Wat goed. Ik moet ook hoognodig eens een keer alles op te ruimen, want ik heb zoveel kleding waar ik niks mee doe. Jammer genoeg kost het zoveel tijd om zoveel spullen te verkopen via United Wardobe of Marktplaats..

  Reageren
 2. Hanneke

  Ik ben zo blij. Vorig weekend ben ik alles via het capsule wardrobe systeem bij langs gegaan. Inmiddels staat er in een grote lade een doos met lente/zomerkleding op me te wachten en ziet mijn kast er keurig uit met kleine stapeltjes winter/herfstkleding en hangt mijn rek ook niet overvol. Criteria die ik gebruikte: staat het super? draagt het lekker? is het fair/biologisch?
  Inmiddels ben ik trots te zeggen dat 95% van mijn kleding fair is. Het enkele item dat het niet is, staat gewoon erg goed. Dus dan is wegdoen zo zonde. De meeste faire/biokleding koop ik in de uitverkoop, maar voor een enkel item maak ik een uitzondering. Een hele doos met kleding ligt klaar voor de kledingbank. De rest gaat MP op. UW ken ik niet.
  Deze actie heeft met echt een zo veel lichter gevoel gegeven. Telkens als ik mijn kast open doe, word ik blij. Geen 20 shirts meer om uit te kiezen, maar 4 hele mooie shirts. En zo geldt dat voor eigenlijk alles. Ik kan het daarom iedereen aanraden.
  Daarnaast is het nu zo dat als ik iets nieuws wil, er iets ouds uit moet.

  Reageren
 3. Debbie

  Ik heb niet officieel een capsule wardrobe, maar in de praktijk komt het er denk ik wel op neer. Heb ik altijd gehad. Ik draag een beperkt aantal stukken intensief in een bepaalde periode en dan komt er iets anders. Dat ‘iets anders’ zou wel beter doordacht kunnen worden, dat geef ik toe.

  Reageren
 4. Silke

  Ik ben er ook officieel mee begonnen! Heb nu nog 60 stuks (inclusief schoenen) voor het hele jaar. Het weer in België is zo wisselvallig dat ik liever altijd winter- of herfststuks bij de hand heb :-)

  Die capsule wardrobe is er mede dankzij jou gekomen trouwens, dus bedankt voor het duwtje in de rug dat ik nodig had!

  Reageren
 5. Joyce

  Na jou allereerste capsule wardrobe post was ik direct geïnspireerd en ben ook aan de slag gegaan. Ik heb nu 30 items maar ik tel schoenen niet mee, want ik heb een sneaker-ding, oeps. Al moet ik zeggen dat ik ongeveer 75% van mij collectie weg heb gedaan, ik heb nu nog 15 paar schoenen over.

  Ik vind het heerlijk om een compacte garderobe te hebben, eerst had ik duizend-en-een dingen in mijn kast en ik zag door de bomen het bos niet meer, wist nooit wat ik aan moest, etc. Nu is het elke keer leuk om de kast open te doen want ik weet precies wat ik heb en alles past ook goed bij elkaar, dus yay! & bedankt voor de inspiratie :D

  Reageren
 6. Pingback: To capsule or not to capsule - KouweKleren

 7. ettqan

  يكون استخدام السلك باتباع الخطوات الآتية: فتح خزانة التمديدات الخاصة بحوض المطبخ، ووضع دلو أسفل الأنابيب لالتقاط الماء المتساقط منها. فك الأنبوب المنحني على شكل قوس، والموجود عند نقطة التقاء الأنبوب الموصول بشكلٍ عمودي والأنبوب الموصول بشكلٍ أفقي، حيث يشار إلى أنّه يمكن فك هذه الأنابيب باستخدام اليدين أو باستخدام مفتاح الربط. تنظيف الأنبوب من الماء أو الأوساخ العالقة فيه والتي تسببت بتسكير الحوض. سكب الماء الساخن في الحوض والتأكد من أنّ العملية تمّت بنجاح بعد وصل الأنبوب، ويشار إلى أنّه في حال فشل العملية فيجب فك الأنابيب الأفقية، ومحاولة تسليك الفتحة الموجودة داخل الحائط من خلال إدخال سلكٍ بطول 46 سنتيمتر فيها للتخلص من الأوساخ العالقة. سكب الماء الساخن مرةً أخرى في الأنابيب للتأكّد من أنّها فتحت بشكلٍ كامل.

  شركة تسليك مجاري

  Reageren
 8. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 9. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 10. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 11. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 12. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *