10 kraamcadeau’s waar je nieuwe ouders écht blij mee maakt.

Sorry dat het maar weer eens over baby’s gaat. Maar ik zit er nog middenin, dus mijn hoofd is er nog een beetje vol van. Daarbij is dit artikel juist voor mensen zonder (of hele ouwe) kindjes die binnenkort (of ooit) op bezoek gaan bij vrienden of familie die onlangs hebben geworpen. Waar doe je die mensen nou écht een plezier mee? Ik ga het je vertellen!

NIET KOPEN
Allereerst ga ik heel ongezellig melden wat je naar mijn mening beter niet mee kunt nemen op kraambezoek. Want de dingen die je beter niet kunt kopen, dat zijn nou net de dingen die het leukst zijn om te shoppen. En dat is babykleding en grote items die pas over meer dan een jaar te gebruiken zijn door de baby in kwestie…

Er bestaan bijna geen leukere dingen om te kopen dan babykleding. Zelfs als je never ever van plan bent om je te gaan voortplanten is het leuk om een ommetje te maken door de babykleding afdeling van een H&M of een HEMA. Het is namelijk TE SCHATTIG VOOR WOORDEN. ‘Maar’ hoor ik je denken ‘babykleding is toch juist heel handig om te hebben?’ ‘Dat kind moet toch wat aan als het wordt geboren?’ Helemaal waar. Maar het is ook een van de weinige dingen die leuk zijn om te kopen voor de ouders to be. Ik vond bijna niks leuk om te kopen, behalve lieve en handige pakjes voor het groeiende kindje in mijn buik. Gun het die jonge ouders dus dat ze zélf mogen kiezen wat ze hun krijsende baby na een nacht niet slapen aantrekken. Voordat je gaat huilen, ik heb een paar uitzonderingen op deze regel die je bij de kraamcadeau-tips zult tegenkomen, er is dus toch nog hoop!

Naast babykleren kopen is het ook heel aantrekkelijk om een beetje indruk te maken en met iets groots binnen te komen zoals kindermeubeltjes of een schreeuwerig speeltoestel. Maar baby’s kunnen in de eerste maanden van hun leven helemaal geen flikker en alhoewel je best veel moet kopen om voor zo’n kleintje te kunnen zorgen, is er niet veel voor nodig om ze te vermaken. Met wat aandacht, een yogamat en een paar hydrofiele doeken kom je een heel eind. Dat scheelt een woonkamer waarin je je nek breekt over de (door)gegeven gigantische babyspullen…

Nu het party pooper gedeelte van dit artikel erop zit, kunnen we door naar positievere zaken:

10 AWESOME KRAAMCADEAU’S:

swaddle me

#1 Swaddle me inbakerzak. (Of iets anders waarmee je baby’s in kunt pakken zodat ze lekker kunnen slapen). Kiki is niet een makkelijke slaper en toen we er op een nacht he-le-maal doorheen zaten terwijl ze de hele tent bij elkaar krijste, riep ik opeens: ‘volgens mij hebben we nog ergens zo’n inbakerzakje liggen!’. Ik had het ding voor €5 op marktplaats gekocht en het zijn de beste €5 die we uit hebben gegeven aan babyspullen. In plaats van zichzelf elk kwartier wakker te meppen en het weer op een huilen te zetten, lukte het haar opeens om een paar uur achter elkaar te slapen. Je hebt dit soort zakjes in allerlei soorten en maten maar van de swaddle meyco weet ik dat ie werkt, makkelijk is in gebruik en nieuw (of tweedehands) zijn ze heel betaalbaar. Het perfecte kraamcadeau!

geboorte Kiki Marie 12

#2 Overslag rompers in de kleinste maat. Ha! Kleding! Nu spreek ik mezelf tegen hè? Dit is een uitzondering omdat je het a) niet ziet (het is ondergoed) en b) elke nieuwe ouder hier een setje van in huis zou moeten hebben. Het is namelijk een enorm gekloot om een baby kleding aan te trekken, helemaal als die kleding óver het hoofdje aan moet. Wil je een boze baby? Trek het dan eerst een gewone romper aan en daarna een truitje zonder knoopjes. Dan is het feest hoor. Overslag rompers kun je als het ware om een baby heen wikkelen en dichtknopen zonder dat het over het hoofdje moet. Nog steeds gedoe, maar meestal gaat dat zonder huilen. En een baby die niet huilt is goud waard.

doek#3 Hydrofiele doeken. Iedereen zei toen ik zwanger was: daar kun je niet genoeg van hebben. Nou klopte er heel veel niet wat men tegen me zei toen ik zwanger was(het duurde heel lang voordat ik het ‘allemaal waard vond’ en het eerste trimester vond ík dus wel het zwaarst van de drie), maar hydrofiele doeken, daar hadden ze wel echt gelijk in. Wij hebben er denk ik een stuk of twintig en omdat we iedere dag wassen, kan dat precies. Als je dus een setje hydrofiele doeken meeneemt als kraamcadeau, is het bijna onmogelijk dat ze niet gebruikt gaan worden. De zachtste doekjes die wij hebben zijn van Done by Deer (biologisch katoen). El Kikerino vind het ook machtig speelgoed, kotsen en spelen tegelijkertijd, fabulous!

doekjes#4 Wasbare billendoekjes. Ok, je moet even de inschatting maken of de nieuwe ouders geschikt zijn voor dit cadeau, maar Tom en ik vinden persoonlijk dat iedere ouder hier wat mee kan. Een heel setje neemt evenveel ruimte in als een paar sokken, ze maken véél beter schoon dan wegwerpdoekjes, er zit geen zeep of andere troep in en als je ze regelmatig wast, hoef je nóóit meer wegwerp te kopen (ok misschien voor onderweg). Je hoeft dus geen hippie te zijn om de voordelen van deze doekjes te kunnen waarderen. We hebben meerdere soorten geprobeerd maar die van Billies Box zijn favoriet. Worden altijd weer mooi schoon en blijven zacht! O en een billendoekjeshouder voor onderweg is ook SUPERHANDIG.

wee gallery#5 Wee Gallery stoffen boekje. Naast kinderkleding is speelgoed een heel populair item om te geven, net als boeken. Dit is een combinatie. We hebben zelf een Wee Gallery boekje gekocht en er eentje cadeau gekregen en het is één van de eerste speelgoedjes waar Kiki iets mee kon en hij staat na vijf maanden nog steeds in de top 3. De plaatjes die erop staan hebben heel veel contrast, dus voordat ze het kunnen bevoelen, kunnen ze er al naar kijken. Zodra hun handjes ook maar ergens aan kunnen voelen of grijpen dan is dit boekje ook helemaal perfect. De eerste ‘pagina’ knispert als je erin knijpt en omdat het zo licht is en makkelijk vast te pakken, kan een baby er meteen mee aan de slag. Oh, en hij is ook nog eens mooi om naar te kijken voor volwassenen. Bonus!

olga en kiki 6#6 Babydeken. Net zoals hydrofiele doeken is het fijn om in iedere ruimte een fijne babydeken te hebben liggen. Voor in bed, in de kinderwagen, op de bank of in de box. Kiki is een hele aanhankelijke baby en als slapen in bed niet lukt, dan slaapt ze graag op ons. Heel fijn om dan een dekentje te hebben wat je op de bank over haar heen kunt trekken zodat ze kan doorsoezen en het lekker warm heeft. Een gebreide babydeken van biologisch katoen is het fijnst, in ons huis wordt dat ook wel ’the magic blanket’ genoemd. Omdat ze nergens zo lekker onder slaapt als dat dekentje…

11. salade#7 Eten. Vooral in de eerste paar weken is het moeilijk om voor een nieuwe baby te zorgen, laat staan voor jezelf. De schalen lasagne, rendang en maaltijdsalade’s die vrienden en familie ons toen brachten, waren goud waard. Wel belangrijk: alleen langs brengen en niet blijven plakken! Alleen als je oprecht naar binnen wordt uitgenodigd de drempel oversteken. Anders aangeven, feliciteren EN WEGLOPEN.

kiki luier#8 Verzorgingsproducten. Zoals billencreme, zonnebrandcrème (in de zomer), badolie of bepanthen (kun je OVERAL op smeren, ook op mama). Want dat komt altijd van pas en het neemt niet veel ruimte in. Zelfs al zijn de nieuwe ouders al voorzien, dat spul raakt best snel op en dan is het handig om een backup te hebben staan.

kiki 6#9 De lievelingskleertjes van je eigen kroost. Uitzondering nummer twee op de geen-kleding-regel. Als je kleding hebt waar je eigen baby uit is gegroeid en dat je zelf met liefde hebt gebruikt omdat het jouw kleintje zo mooi stond, het heel comfortabel was en handig in gebruik, vraag dan of de nieuwe ouders daar interesse in hebben. Stuur van tevoren een foto op met wat je nog hebt liggen en laat ze zelf iets uitkiezen. Mijn overbuurvrouw kwam zelf met ‘het lievelings t-shirt van Stien’ aan en alhoewel het nog even duurt voordat Kiki het past, koester ik het nu al. Zoiets is zoveel meer waardevol dan een gloednieuwe set uit de winkel…

#10 Iets van het verlanglijstje. De verassing is er dan natuurlijk een beetje af maar het is heerlijk als mensen iets meenemen wat je echt nodig hebt of wil hebben. Want babycrap is duur en het is zeer prettig dat iemand anders dat driedubbele pak luiers of die badcape voor je regelt in plaats van een zuurstokroze pakje dat niet meer in de kledinglade past.

♥♥♥

Namens alle nieuwe ouders, alvast bedankt voor de leuke en handige cadeautjes die je mee gaat nemen op je volgende kraambezoek. Kusjes, the mother you love to hate.

♥♥♥

REACTIES:

 1. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 2. majorsite

  Of course, your article is good enough, majorsite but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

  Reageren
 3. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 4. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……..

  Reageren
 5. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 6. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 8. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 17. Eddy

  Elevate your academic journey and achieve top grades with our trusted take my online management exam for me service. Say goodbye to exam worries as you entrust your educational aspirations to our dedicated team of experts. Through their knowledge and commitment, you’ll embark on a seamless path toward excellence, embracing a future filled with opportunities and intellectual achievements that will shape your academic legacy.

  Reageren
 18. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 19. cricket id

  RP Exchange is the oldest online betting ID provider platform in the betting industry. We offer the top gambling exchange sites in India with the best online cricket ID provider at Online Cricket ID and enjoy the thrill of the game. RP Exchange is the truest betting ID platform and offers instant withdrawals and 247 customer service support. RP Exchange has many games like Casino, Cricket, Teenpatti and all sports.

  Reageren
 20. online cricket id

  RP Exchange is the oldest online betting ID provider platform in the betting industry. We offer the top gambling exchange sites in India with the best online cricket ID provider at Online Cricket ID and enjoy the thrill of the game. RP Exchange is the truest betting ID platform and offers instant withdrawals and 247 customer service support. RP Exchange has many games like Casino, Cricket, Teenpatti and all sports.

  Reageren
 21. Do My Course

  Surprise new parents with joyous maternity gifts! Opt for essentials like cozy baby clothes, a practical diaper bag, or a soothing baby monitor. Personalized items such as a custom baby blanket or engraved baby jewelry add sentimental value. Consider gifting the new mom a stylish diaper backpack or a relaxing spa day.

  Reageren
 22. Online Class Taker

  Celebrate new parents with thoughtful maternity gifts! Opt for practical items like a stylish diaper bag or cozy baby clothes. Consider personalized touches such as custom baby blankets or engraved baby jewelry. Pamper the new mom with a spa day or offer a helping hand with meal delivery services.

  Reageren
 23. Online Course Help

  Verras nieuwe ouders met blijdschap met deze kraamcadeaus! Kies voor praktische items zoals schattige babykleding of een handige luiertas. Overweeg gepersonaliseerde cadeaus zoals een op maat gemaakte babydeken of gegraveerde babyjuwelen voor een persoonlijke touch. Overhandig een stijlvolle luierrugzak of een ontspannende spadag voor de nieuwe moeder.

  Reageren
 24. junior gaza

  luxurious
  Verras nieuwe ouders met blijdschap met deze kraamcadeaus! Kies voor praktische items zoals schattige babykleding of een handige luiertas. Overweeg gepersonaliseerde cadeaus zoals een op maat gemaakte babydeken of gegraveerde babyjuwelen voor een persoonlijke touch. Overhandig een stijlvolle luierrugzak of een ontspannende spadag voor de nieuwe moeder.

  Reageren
 25. David

  buy dmt cart
  Verras nieuwe ouders met blijdschap met deze kraamcadeaus! Kies voor praktische items zoals schattige babykleding of een handige luiertas. Overweeg gepersonaliseerde cadeaus zoals een op maat gemaakte babydeken of gegraveerde babyjuwelen voor een persoonlijke touch. Overhandig een stijlvolle luierrugzak of een ontspannende spadag voor de nieuwe moeder.

  Reageren
 26. David

  Safest place to buy mdma
  Verras nieuwe ouders met blijdschap met deze kraamcadeaus! Kies voor praktische items zoals schattige babykleding of een handige luiertas. Overweeg gepersonaliseerde cadeaus zoals een op maat gemaakte babydeken of gegraveerde babyjuwelen voor een persoonlijke touch. Overhandig een stijlvolle luierrugzak of een ontspannende spadag voor de nieuwe moeder.

  Reageren
 27. David

  Verras nieuwe ouders met blijdschap met deze kraamcadeaus! Kies voor praktische items zoals schattige babykleding of een handige luiertas. Overweeg gepersonaliseerde cadeaus zoals een op maat gemaakte babydeken of gegraveerde babyjuwelen voor een persoonlijke touch. Overhandig een stijlvolle luierrugzak of een ontspannende spadag voor de nieuwe moeder.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *