Surprise! Er is een confetti baby in de maak!

Ja, het is misschien een béétje een verrassing maar Tom en ik verwachten eind maart 2018 ons eerste kindje! Hoe we op het gekke idee kwamen om een confetti baby te maken en hoe het tot nu toe met ons gaat, daar vertel ik vandaag meer over…

Baby fever…
Dat we óóit ouders wilden worden van een mini Tom of Olga, dat wisten we diep van binnen wel. Maar ja, je kunt niet voor eeuwig óóit blijven zeggen, er moest een keertje actie in de taxi komen. Om een lang verhaal kort te maken, dacht ik dat we er nog lang niet klaar voor waren. Tot ik op een dag een pregnancy scare had, het vals alarm bleek te zijn en ik mezelf enorm verraste door teleurgesteld te zijn door de negatieve zwangerschapstest. WOW! En toen ik bij Tom ging checken hoe hij erover dacht, bleek dat hij al wel een half jaartje klaar was om te gaan proberen. Sneaky boy!

Ik deed eerst een paar weken Olga-style intense research naar zwanger raken/zijn en voor een baby zorgen. In mijn hoofd is kennis macht en ik wist echt van niks. Hoe lang kan het duren om knocked up te raken, wat zijn de alternatieven als het niet wil, hoe overleef je een zwangerschap, welke (enge) testen komen er in die negen maanden voorbij en mag je gewoon om een ruggeprik vragen tijdens je bevalling? Toen mijn hoofd overstroomde van alle informatie was ik klaar om op actie over te gaan…

babynieuws

Mijn lady business is het meest onbetrouwbare onderdeel van mijn lichaam en dus ik was er heilig van overtuigd dat er niks zou kunnen ontkiemen, laat staan groeien in die eigenwijze baarmoeder van mij. Ik was al druk in adoptie-research gedoken toen ik me op een ochtend niet zo lekker voelde. Ik stak een zwangerschapstest in een ochtendplasje en zag binnen een paar seconden twee felroze lijntjes verschijnen. Niks niet minutenlang in spanning zitten zoals in films, gewoon BAM, IN YOUR FACE! Ik dacht dat de test vast stuk was, zo onwerkelijk voelde het om naar al die lijntjes te kijken. Ik stampte naar beneden om Tom mijn positieve stok te laten zien en ook hij kon het niet geloven. ‘Nog eentje doen?’ zei hij. Maar de tweede reageerde precies op dezelfde manier. Het duurde een paar dagen (en nóg twee testen) voordat we het langzaam begonnen te geloven. Dat en een stel nasty zwangerschapskwaaltjes…

uitzicht

Het leed dat het eerste trimester heet…
Voordat ik met mijn klaagzangen begin, ik wéét dat er zat mensen zijn die hun rechterarm op zouden geven om zwanger te kunnen raken en bij wie het maar niet lukt. Ik ben alles behalve ondankbaar om een nieuw mensje te laten groeien in mijn buik, vooral omdat ik niet had verwacht dát ik het zou kunnen.

Maar de blijdschap dat mijn baarmoeder toch iets wilde laten groeien, kon af en toe echt niet op tegen hóé ruk ik me heb gevoeld de afgelopen maanden. Niet iedereen ervaart het op een even ellendige manier als ik deed, maar toch bij deze even petje op voor elke vrouw die het die eerste maanden dapper vol heeft gehouden zonder de hele boel kort en klein te slaan. In mijn geval voelde ik me maandenlang alsof ik de dag ervoor vier flessen whisky had gedronken, om vijf uur ’s nachts naar bed was gegaan en om zeven uur ’s ochtends weer was opgestaan. Ultiem beroerd en kompleet kapot, ik kon geen licht en lawaai verdragen en als er iets eetbaars bij me in de buurt kwam, dan kon ik er vaak alleen argwanend aan knabbelen. Het overgeven is me bespaard gebleven (thank goodness) maar de ugly cries daar op de bank in Brighton zijn zeer talrijk geweest…

Af en toe zat er een goede dag of middag tussen en daar hebben we op onze vakantie natuurlijk gebruik van gemaakt. Dat waren de dagen dat ik genoeg energie en optimisme had om te vloggen. Ja, mijn droomvakantie is een beetje in het water gevallen, maar het was fijn om op de momenten dat ik me wel lekker voelde lekker naar het strand te kunnen gaan en in de zon te zitten. Tom de butler bracht me elke ochtend een ontbijtje op bed en ik had de mogelijkheid om ál mijn werkzaamheden anderhalve maand te droppen. Het was dus niet áll bad, maar holy moly wat ben ik blij dat ik het eerste trimester achter de rug heb en me langzaam wat beter begin te voelen.

ballon_1000x1000

Bloggen, webshop, HEMA en de Team Confetti agenda 2018…
Tja, van die dingen is de laatste twee maanden weinig terecht te komen. Ik was van plan om in Brighton de agenda voor 2018 voor het grootste gedeelte te maken. Maar in plaats daarvan heb ik steunend en kreunend naar herhalingen van Friends gekeken… Waarschijnlijk zou het verstandig zijn om de agenda voor volgend jaar van mijn to do list te gooien, maar ik kan die gedachte nog niet aan. Misschien kom ik nog met een creatieve oplossing. To be continued!

Mijn werkzaamheden voor HEMA ga ik vanaf volgende week weer langzaam oppakken. Daar heb ik echt zin in. En ik ben superblij dat ik ze eindelijk weer kan gaan helpen nadat ik ze maandenlang in de steek heb gelaten. Plus, de leukste campagnes (Sint én Kerst) staan voor de deur, dus een mooi moment om weer voor ze bezig te gaan.

De webshop gaat vandaag of morgen weer open! Dus iedereen die de confetti planners gemist heeft, kan weer helemaal los gaan!

En dan hebben we de blog nog. Stoppen met bloggen (of vloggen) is een NO GO máár om het een beetje simpel te houden en de druk niet te hoog op te voeren, heb ik besloten om geen enkele vorm van een schema aan te houden en all the way sporadisch te gaan. Zo zijn er weinig verwachtingen maar is er wel ruimte om af en toe iets te schrijven of een leuke samenwerking aan te gaan.

panda muur

Tot gauw!
Zo, dat was even een fikse update. Wanneer het volgende blogartikel online komt, dat is een verrassing, maar het zal vast niet heel lang duren. Als je vragen hebt of behulpzamen opmerkingen, don’t be a stranger en laat je horen bij de comments!

REACTIES:

 1. Hanneke

  Dag Olga en Tom
  Van harte. Groeiend geluk. Koester het en wees er zuinig op. Hoop dat na je zware eerste trimester het genieten nu meer kan beginnen. Alle goeds!

  Reageren
 2. Femke

  Wauw, wat een waanzinnig leuk nieuws! Bijzonder dat je eigenlijk door die teleurstelling erachterkwam dat je het wel heel graag wilde. Ik ben echt superblij voor jullie! En goed dat je geen vast schema gaat aanhouden. Zeker als je zoveel last hebt van ‘zwangerschapskwaaltjes’ is dat inderdaad echt het beste voor jezelf. Heel veel succes en natuurlijk gefeliciteerd <3

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, dat was echt een geluk bij (blijkbaar toch geen ongeluk)! Ik weet niet hoelang ik er anders over had gedaan om het te beseffen. :)

   Reageren
 3. Heis

  Jeeeej, gefeliciteerd Olga en Tom❤❤❤ ik ben benieuwd hoe de liefdes fusion baby van jullie eruit gaat zien. Doe rustig aan?

  Reageren
 4. Maris Maria Renne

  Gefeliciteerd Olga (en Tom natuurlijk ook)!!! Heel blij voor jullie!!!! Hoop dat je in het tweede (en derde) trimester veel beter gaat voelen. Hoe je de zieke kater en moordneigingen omschrijft zijn heel herkenbaar, had ik tijdens de eerste zwangerschap ook, such fun :-)
  Ik ben trouwens suuuuuuperbenieuwd naar het confettikamertje! No pressure, maar hoop op veel binnenkijkers, make overs en DIY’s :-)
  All the best Xxxx

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Haha, we zullen zien! Confetti baby gaat eerst een tijdje bij ons slapen totdat we een ander huis vinden met een extra kamertje. Maar onze slaapkamer is gelukkig ook al heel erg confetti waardig. ;)

   Reageren
 5. Linda

  Zooooo leuk! Van harte gefeliciteerd! :) Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen en lekker kan gaan genieten! Tom natuurlijk ook hartstikke gefeliciteerd!

  Reageren
 6. Iris

  Wauw, gefeliciteerd beiden! Wat een leuk nieuws!!
  Ik weet niet of ik ooit eerder een comment heb achtergelaten, maar ik lees en leef al een tijdje met jullie mee, en… is het heel gek dat ik bij de eerste thuisvlogs dacht, aww die zouden zulk een leuke Papa en Mama zijn! Blijkbaar niet! ^_^
  Grote glimlach dus toen ik dit las. Confetti baby komt in een heel fijn nestje terecht volgens mij :)
  Zorg ondertussen goed voor jezelf! Ik vind het verhelderend om te lezen dat de vreugde en chagrijn naast elkaar bestaat bij jou; de laatste maanden ben ik zelf ook bezig met het vraagstuk kinderen en het is net alsof je niet genoeg informatie kan opzuigen. Fijn dus om te horen dat het ook kan omslaan naar ‘en nu ben ik er klaar voor’ en dat het dan ook nog steeds zowel leuk als niet leuk is.
  Liefs en sterkte!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Weet je wat ik me ook bedacht? Er gaat nooit een moment komen dat ik het idee van een baby maken en krijgen níét eng ga vinden. Het is een big deal en ik ben de helft van de tijd scared shitless. Dus daarom gaan we er maar gewoon nú voor (zodat het niet té krap zou worden met gezonde eitjes en zaadjes). Het helpt dat ik de állerliefste man heb op de hele wereld die me geweldig helpt, altijd zijn cool bewaart en een awesome papa zal zijn. En dat we tien jaar de tijd hebben gehad om elkaar goed te leren kennen, ja dat maakt het ook wat makkelijker. ;)

   Reageren
 7. Margriet

  Wauw, wat super cool een confetti baby!! En zwanger zijn is regelmatig kak, net als kinderen ;-) . Maar het is ook bijzonder en mooi! Vanaf nu is alles gewoon heel erg dubbel ;-) Neem lekker weinig tips aan van anderen en doe alles vooral op jullie eigen manier. Liefs Margriet

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Yes Yes Yes! Vind ik nu al geweldig advies! Het feest is nog maar net begonnen en ik voel me nu al af en toe gemeen goed. Al die meningen en alles in gebiedende wijs. Zucht…

   Reageren
 8. Iris

  Woehoe, wat goed nieuws, gefeliciteerd! Hopelijk trekken de klachten een beetje weg en kan je toch nog een beetje genieten van je zwangerschap!

  Reageren
 9. Sanne Bruining

  Haai! Zulk leuk nieuws! ?? moest even je blog lezen om erachter te komen wanneer je uitgerekend bent en hoe het met je gaat. Wat balen dat het eerste trimester zo tegen viel! Hopelijk gaat het vanaf nu beter. Hoort wel zo volgens de boekjes hè?
  Ik hoop dat je de komende tijd beter voelt en lekker kunt genieten van de zwangerschap!! PS. Hilarisch dat je de uitspraak ‘weinig verwachtingen’ gebruikt in jouw toestand ? veel liefs!

  Reageren
 10. kIM

  Joehoeee, das toch wel de mooiste bagage die je mee mocht nemen op jullie Confetti trip, super!
  Ik vond zwanger zijn ook ruk en niks aan en duurt lang enzo, maar desondanks toch 2 keer uitgespeeld ;) Wat mij heel erg hielp was een lijstje maken wat er wel leuk is aan zwanger zijn en wat ik na de zwangerschap zelfs nog zou gaan missen.Duurde bij mij alleen een maandje of 7/8 voordat ik dat doorhad. And in the end it’s all worth it :D

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hihi, fijn te horen dat niet iedereen op cloud 9 zit. Het is awesome om een nieuw mensje te maken maar oh boy het is ook zwaar werk! Ik had gisteren mijn eerste lange yogales in máánden en mijn juf is werkelijk verzot op babies. Ik voelde me goed, mijn lichaam werkte mee en door de zen atmosfeer en de constante herinnering van mijn juf dat ik zwanger was (ik moest bijna elke pose uitvoeren alsof ik 90 was) zorgde ervoor dat ik eindelijk kon denken: ‘ik ben met z’n tweeen, dat is gezellig en bijzonder.’ Dus ik denk dat yoga wel mijn manier zou kunnen zijn om er een beetje van te kunnen genieten en er bewust van te zijn dat het ook wel héél speciaal is en niet alleen maar ruk. ;)

   Reageren
 11. Malou

  Wauw, dat is nog eens een verrassing! Gefeliciteerd!!
  Ik verwacht begin maart mijn eerste baby en gelukkig kan ik wel bijna alle adviezen ene oor in, andere oor uit laten gaan, want inderdaad: iedereen heeft wel een tip of mening of ‘ bij mij.. ‘.
  Hoewel (of misschien juist omdat?) het bij mij totaal anders is verlopen tot nu toe (bij ons duurde het bijna vier jaar en hulp uit het ziekenhuis voor een positieve test en heb ik daarentegen juist weer amper kwaaltjes gelukkig), kijk ik erg uit naar jouw updates en naar een Confetti-baby. Jullie lijken me heel fijne ouders worden, als mens kijk ik via deze blog in elk geval al vaak tegen jullie op, zo bijzonder en relaxed en toch normaal (ehm…) als jullie lijken. Héél erg veel geluk en sterkte misschien ook wel met de rest van de zwangerschap!!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wat vervelend dat het zó lang heeft geduurd maar wat geweldig dat het is gelukt! En gelukkig nog niet zoveel kwaaltjes, terecht dat dat je bespaard wordt! Ik hoop dat de rest van je baby-avontuur zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Grappig dat je ’tegen ons op kijkt’. We zijn twee super softies en relaxt zijn is iets waar ik echt héél hard mijn best op moet doen. Ik heb sinds het moment dat ik besloot een kindje te willen al 300.000 freak outs gehad en ik hoop dat ik op een gegeven moment ook iedereen zijn mening langs me heen kan laten gaan net als jij. Ik wind me er nu nog ontzettend over op als mensen me verbieden om over verhuizen na te denken voordat de baby geboren wordt of roepen wat ik NU METEEN moet regelen omdat ze zelf tot het allerlaatste moment gewacht hebben. Gelukkig hebben Tom en mijn ouders er alle vertrouwen in dat met mijn research en organising skills ik ervoor zal zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn en de rest moeten we maar gewoon over ons heen laten komen. ;)

   Reageren
 12. Soraya

  Een lurker hier maar dit is te leuk nieuws!
  Van harte gefeliciteerd en dat je de volgende maanden zonder kwaaltjes door mag komen!

  Reageren
 13. Overburen

  Heeeee, we keken weer eens op jullie blog. Wat een verrassing! Gefeliciteerd! We spreken jullie gauw. Ik heb nog een maxi cosi die je wel mag hebben! En als je wat vragen hebt, mag je ze ook stellen hoor. Groeten van de overburen :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Awww, wat lief! We mogen er waarschijnlijk al eentje lenen van vrienden maar tof dat je het aanbiedt. :) We spreken jullie gauw weer!

   Reageren
 14. Ria & Bennie

  Hey Olga en Tom,

  Wat een verrassing en superleuk
  Van harte gefeliciteerd!
  Tip: ga gewoon genieten van deze bijzonder tijd
  Lieve groetjes

  Reageren
 15. Cocinas

  Thanks for sharing so much information on this blog. It is a joy to read these articles, I encourage you to continue writing and uploading videos. I am eager for you to write a new post again. Excellent work done here.

  Reageren
 16. aston

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 17. Chrisitne

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *