Rommelmarkt / Koningsmarkt: tips & tricks

header

Afgelopen donderdag stonden Meike en ik op de rommelmarkt op de Grote Markt in Groningen. Uiteraard zijn we na een rommelmarkt niet bepaalt profs, maar we hadden een paar ondervindingen die ik graag met jullie wil delen:

rommeltips_1

TIP 1: PIMP IT!
Heb je kleine prulletjes zoals bijvoorbeeld sieraden? Maak er wat leuks van. Prik/hang het aan een leuk kartonnetje oid. Zo raakt het niet in elkaar verstrikt en is kan de koper het ook als cadeautje weggeven.

rommeltips_14

TIP 2: KLEINGELD
In het begin zul je nog weinig wisselgeld hebben. Neem daarom een bakje met kleingeld mee, zodat je kunt wisselen. Wij hebben een blikje in de vensterbank staan met kleingeld, voor als er bijvoorbeeld een collectebus aan de deur komt. Heb je geen kleingeld in huis? Ga dan even pinnen en koop een pakje kauwgom bij een kiosk. Dan heb je gegarandeerd een hele hand kleingeld te pakken.

TIP 3: PRIJSKAARTJES
Dit verschilt per persoon of je dit prettig vindt werken. Ik vind het persoonlijk fijn als er prijskaartjes aan spullen zitten als ik over een rommelmarkt loop. Zo hoef ik niet bij elk dingetje te vragen hoeveel het kost en kan ik een beetje inschatten hoeveel andere spullen in hetzelfde kraampje ongeveer kosten.

foto collage 3 rommeltips_11

Ik heb niet overal prijskaartjes aan gehangen, vooral aan kleding en schoenen. Dit zijn items die net iets meer kosten dan de andere prulletjes op mijn kleedje. Ik vond het fijn om een prijs te hebben waar ik me aan vast kon houden. Als ik er echt niet minder voor wilde hebben dan op het kaartje stond, kon ik gewoon glimlachend mijn hoofd schudden. Als een prijs al op een kaartje staat, lijkt het minder uit de lucht gegrepen en hebben mensen er iets meer respect voor. Dat idee had ik in ieder geval.

rommeltips_2

Ook had ik veel verzameldoosjes met boeken, dvd’s, cosmetica en sieraden waar ik een vaste prijs aan had gehangen van €0,50 en €1. Dit werkte erg goed. Mensen houden van grabbelen in een doosje waar €1 op staat.

TIP 4: TAPE
Meike had het geniale idee om een rol tape mee te nemen om onze kleedjes mee aan de stoep vast te plakken. Er stond een flinke wind en we hebben meerdere malen achter onze spullen aan moeten rennen. Als de kleedjes niet vast hadden gezeten, was de hele handel weg gewaaid. Go Meike!

rommeltips_3

TIP 5: KLEDINGREK
Ik ben ervan overtuigd dat we veel kleding voor een leuke prijs hebben kunnen verkopen omdat het netjes aan een rekje hing. Als het in een doos of los op een kleedje had gelegen was dat denk ik veel minder goed gegaan. Maar omdat het zo waaide was een kledingrek eigenlijk ook weer niet zo heel handig. Meike heeft het ding de hele dag vast gehouden, ze kon op een gegeven moment alles met een hand, haha. Een beetje een twijfelgeval dus. Waait het amper of sta je binnen op een rommelmarkt is het absoluut een goed idee!

TIP 6: PLASTIC TASJES
Deze tip kregen we van Aline, en het was een hele goede! Mensen waren ontzettend blij als we ze een tasje aan konden bieden en zelf waren we aan het einde van de dag van al onze winkeltasjes af. Heel fijn!

TIP 7: ZONNEBRAND
Dit is vooral een tip voor mezelf voor de volgende keer. Het zou een bewolkte dag worden en ik had er daarom niet aan gedacht om zonnebrand mee te nemen. Het werd ontzettend mooi weer en ik zit dit nu met tomaatrode wangen te typen. Zelfs als het bewolkt is, ben je nog steeds de hele dag buiten en is het verstandig jezelf in te smeren!

We hebben een erg leuke dag gehad en samen meer dan €150 verdiend! Maar we hebben nog lang niet al onze spullen verkocht en gaan later nog een keertje naar een andere rommelmarkt (binnen).

REACTIES:

 1. Suzanne

  Wat een goed idee en in Groningen! Top! Ik wil ook nog een keer ergens op de rommelmarkt staan. Kijken wat het oplevert. Misschien in de hallen in Zuidlaren of Assen, maar ik durf niet zo goed op één of andere manier :P

  Reageren
 2. Mariska

  Leuk artikel! Ik heb zelf alleen een keer spulletjes verkocht op Koninginnedag. Toen had ik alles op een hoop gegooid, en was ik de hele dag bezig met alles netjes leggen haha. Een kledingrek lijkt mij dus ook echt wel handig!

  Reageren
 3. PSbyDila.com

  Ooh ik houd van de rommelmarkt! Niet alleen om er rond te lopen, maar ook om er zelf spulletjes te verkopen! Sinds kleins af aan sta ik dan ook altijd op Koninginnedag mijn oude troep weg te werken… En de volgende keer neem ik een kledingrek mee, want heb bij anderen gemerkt dat dat veel beter werkt!

  Reageren
 4. Pingback: Photo diary oktober #1 | Team Confetti

 5. Pingback: 100 things fall challenge #2 | Team Confetti

 6. Pingback: Budgettips! | Team Confetti

 7. Evelien

  Handige tips! Ik ben 15 en sta al sinds mijn 6de op de rommelmarkt. Eerder altijd met mijn broer. Nu doe ik het zelf, samen met mijn twee jaar jongere neefje. Het kledingrek gebruik ik zelf ook altijd.
  De tape is een heel goed idee! Dat ga ik zeker gebruiken.

  Thankss

  Reageren
 8. Josje

  1 keer per jaar rukken wij uit met koninginnen/koningsdag. We hebben een top clubje en het is onwijs gezellig. Ik heb nog wel een tip voor het kledingrek; ik heb een dubbel kledingrek aangeschaft. Dat is super handig omdat je dan kleding boven elkaar kan presenteren, scheelt ook weer meters.

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *