Photo diary april #4 + kattenbonus!

Every week I show you guys what me and my cats have been up to.
Afgelopen week at ik me bijna ziek tijdens het Paasontbijt, at Mo een gevederd vriendje op en had ik plezier op de eerste Koningsdag evah!

paasontbijt 5 paasontbijt 4 paasontbijt 3 paasontbijt 2 paasontbijt 1

Easter brunch.
Vorige week zondag begon ERG goed, we waren uitgenodigd bij Tom’s ouders voor een uitgebreide Paasbrunch. Wauw, nog nooit zoveel verschillende eiergerechten bij elkaar gezien. Het was verrukkelijk! Maar alles wat je hierboven ziet is voor vier personen. Oef! We hoefden s’ avonds niks meer te eten…

paaseieren zoeken mandje

Hunting for eggs.
En ik mocht eitjes zoeken! Had ik nog nooit gedaan. Superleuk. Ik had zelfs een mandje met groene papiersliertjes!

kat uitlaten

Walking with Mo.
Omdat het zondag zulk mooi weer was, hebben we ook weer een stukje gewandeld met Mo. Fantastisch vindt hij dat. Hij draaft om ons heen met zijn staartje in de lucht. Er haakte op een gegeven moment NOG een katje aan dat ook zo leuk mee rende. Hij heeft de rest van de dag met Mo en Tetkees buiten ‘gespeeld’. Rennen ze een beetje achter elkaar aan. Adorable.

ertwensoep met chorizo

A whole lot of split pea soup.
Maandag maakte ik voor het eerst erwtensoep. Past niet echt bij dit lente weer, maar het was heel makkelijk en heeeeeel erg lekker. We hadden nog chorizo in de koelkast en besloten die erin te doen in plaats van rookworst. O, man, dat was zo lekker!

aardbeien sinaasappel smoothie

Strawberry/orange smoothie.
Tom had als toetje een aardbeien/sinaasappel smoothie gemaakt. So goooood! Die wil ik elke dag wel.

haarbandje roze

Trying out a pink headband.
Mijn pony begint er echt heel erg gek uit te zien (nu moet ik echt naar de kapper), haarbandje dan maar! Ik voelde me een beetje paasei, maar vond ’t best leuk staan.

eurovision bingo

I made Eurovision Bingo!
Het was een veel grotere klus dan ik had verwacht, maar ik vond het zo leuk om te maken: Songfestival Bingo! Je kunt het hier downloaden.

erwtensoep met corizo

Leftover split pea soup.
Het laatste restje erwtensoep. We hebben er met zijn tweeën twee avonden van gegeten en ik heb er drie keer mee geluncht. Soep wordt gelukkig alleen maar lekkerder als het even in de koelkast heeft gestaan. Wil iemand nog een recept zien van dit lekkere budget gerecht?

aziatische balletjes

Teriyaki meatballs with rice.
Vrijdag maakte ik iets klaar wat we nog niet eerder gegeten hadden: oosterse gehaktballetjes (met heel veel gember) en rijst met boontjes. Het was wel lekker, maar niet amazing. Wel fijn dat ik hiervoor amper iets aan hoefde te schaffen omdat ik een grote voorraad kruiden en flesjes heb.

flippomap

Binder with flippo’s.
Gister was het Koningsdag (met de W van Willem) en ging ik samen met mijn ouders de vrijmarkt af in Leeuwarden. Oef, dat klinkt niet bepaald hip, maar het was wel heel erg gezellig. We gingen lekker vroeg zodat het rustig was en er lekker veel was om te bekijken. Ik zag bovenstaande flippomappen staan. Jeugdsentiment!

warme chocolademelk

Hot chocolate.
In Leeuwarden was het een beetje fris nog buiten ’s ochtends, dus toen we op een terrasje gingen zitten bestelde ik zonder schaamte een warme chocolademelk. ‘Ja, met veel slagroom, dankjewel’.

kabouters van hout

Little garden gnomes.
Niet gekocht, wel op de foto gezet, deze geweldige groep tuinkabouters. Ze hebben allemaal een andere gezichtsuitdrukking. De verschrikte kabouters rechts zijn mijn favorieten. Ik moet binnenkort denk ik ook maar een bosje oude takken in stukjes zagen. More is more!

ijs la venetia

Jummy icecream.
Ten slotte nog een ijsje gegeten bij La Venezia, een begrip in Leeuwarden (eh, hallo oma Olga). Mijn moeder ging voor ‘doe mij disse maar’ (doe mij deze maar) en ik ging voor stratiatella en mojito.

toko

Tegenover La Venezia zat een nieuwe toko. Omdat we toch nog in de ‘even lekker rondkijken’ modus zaten door de vrijmarkt, hebben we de toko even lekker geïnspecteerd. Heerlijk vind ik dat. Naar, voor mij, rare levensmiddelen kijken. Ik spotte dit kokos toetje met gekleurde laagjes. Zit dat allemaal in dat kleine zakje? Uiteraard was ik te chickenshit om het uit te proberen…

mobiles maken rommelmarkt

Make your own mobile.
Ik kwam uiteindelijk thuis met een Pinkeltje boek (ik ga Tom zover krijgen dat hij me elke avond een verhaaltje gaat voorlezen) (ik realiseer me net dat ik in deze blogpost over kom als een oma/kleuter, wat moeten jullie wel niet van me denken??). En ik vond dit mooie doosje met zelfmaak-mobiles. Er zaten nog een paar visjes in en de meneer met de snor rechts. Verwacht binnenkort een artikel genaamd ‘Olga’s knutselhoekje’ waarin ik dit retro knutselwerkje in elkaar zet. It’s gonna be legen… wait for it… dary!

KATTENBONUS!

mo dode vogel kat

Mo the killer.
Excuses dierenliefhebbers. Deze week slechts een foto van Mo de moordenaar (we hadden het kunnen weten) met zijn prooi meneer spreeuw. Hij heeft er uren plezier van gehad…

***

Nog een hele fijne zondag en tot volgende week!

Vind je het leuk om te volgen wat Meike en ik de hele week uitspoken? Volg ons dan op instagram.
Liked what you saw? Follow us on instagram.

REACTIES:

 1. Tamarah

  Leuke diary! Ik ben wel benieuwd naar het recept van de soep! En hoezo oma? Ik vind het geweldig om over rommelmarkten te struinen en nieuw vondsten te vinden! En die Flippo mappen zijn inderdaad jeugdsentiment!! Hihi.. leuk om te zien! En die roze haarband vind ik je erg leuk staan!

  Reageren
 2. Tamara

  Haha, je bent toch geen oma als je gewoon gezellig een rommelmarkt afstruint? Leuke foto’s weer! Brr, wel gruwelijk zo’n moordenaarkat. Heb je nog geluk gehad dat hij het dode vogeltje niet naar huis heeft meegenomen (bah!)

  Reageren
 3. Anouck Plume

  hahah ik blijf het zo hilarisch vinden dat jullie met Mo kunnen wandelen. Volgens mij heb ik dit echt al 5 keer gezegd, maar yay!! En hoera voor paaseieren zoeken! Ik mocht ze dit jaar voor het eerst verstoppen voor mijn jonge nichtjes, dat was ook mega leuk! Maar voor paashaas moet ik toch nog even oefenen, want alles was gevonden binnen 5 minuten oeps haha :’)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, als ik maar blijf vertellen dat we met Mo wandelen, mag jij blijven roepen dat je het leuk vindt. Vallen we lekker samen in herhaling ;)

   Reageren
 4. Anneloes

  Niet dat kokostoetje kopen is een wijs besluit geweest! :’D Dat spul heeft de smaak van een geurkaars en de structuur van zo’n jelly luchtverfrisser. Superleuke foto’s! ^^

  Reageren
 5. Linda

  Wat een leuke foto’s weer. Wat ziet jullie paasbrunch er heerlijk uit. Leuke foto’s van de vrijmarkt,,die kaboutertjes zijn zo schattig. Heerlijk dat jullie weer met Mo zijn gaan wandelen dat er ook nog een speelvriendje bij kwam maakte het extra leuk. De foto van Mo met zijn buit, doet me denken aan Bengeltje, mijn kat vroeger thuis, zij kon zich daar ook erg lang mee vermaken en de restjes kregen wij, de legde ze netjes op de keukenmat :-)

  Reageren
 6. magret

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 8. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *