Nails of the week: Basics

header

Today I’m going to show you what basics I use when I paint my nails.
Deze week liet ik mijn plakband en glitters in de kast en schilderde ik mijn nageltjes klassiek rood. Maar omdat dat natuurlijk niet zo interessant is, besloot ik eens te laten zien wat ik gebruik om mijn nageltjes mooi te maken en ervoor te zorgen dat mijn nagellak zo lang mogelijk blijft zitten!

nailbasics_hema_nagellakremover_potje

Dip & Clean Nail Polish Remover by Hema – €2.75.
Om mijn oude nagellak te verwijderen gebruik ik graag een potje met een sponsje erin. Hier kun je je vinger in dopen, rond draaien, et voilà! Weg nagellak! Je kunt hier alleen niet met een glitternagel in gaan roeren, want dan gaat het sponsje stuk en zitten er allemaal kleine zwarte sponsstukjes op je vingers. Deze is van Hema, maar ik heb ook andere merken geprobeerd. Ik vind er niet zoveel verschil in zitten.

nailbasics_nagelknipper

Nail clippers by Sostrene Grene.
Ik knip mijn nagels bijna elke week. Ik hou niet van lange nagels en al helemaal niet van nagels met haakjes die overal achter blijven hangen. Ik weet dat je je nagels het beste kort kunt vijlen, maar ik krijg de kriebels van vijlen en doe dat dus alleen als er na het knippen nog wat haakjes zijn achtergebleven. Dit nagelknippertje is niets bijzonders, maar heeft een gezellig meisje in bikini erop en daar word ik vrolijk van.

nailbasics_essie help me grow

Essie Help Me Grow – € 12.99. Available at ETOS and DA.
Daarna lak ik mijn nagels met deze ‘Help Me Grow’ basecoat van Essie. Voordat ik deze basecoat gebruikte, waren mijn nagels wat aan de slappe kant en bleef mijn nagellak niet goed zitten. Het duurt een tijdje voordat je resultaat ziet, maar volgens mij werkt het echt. Daarnaast doe je er een eeuwigheid mee. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik deze kocht, volgens mij bijna een jaar geleden en ik lak mijn nagels elke week. Het droogt snel op en het goedje is zelfs na bijna een jaar niet stroperig geworden.

nailbasics_sallyhansen_instadri

Sally Hansen Insta-Dri – around €10. Available at Kruidvat and Bol.com.
Nadat ik mijn nagels heb gelakt doe ik er de Sally Hansen Insta-Dri Top Coat overheen. Dit spul is magie in een flesje. Het droogt namelijk meteen je nagellak. Ik lak altijd ’s avonds mijn nagels en voordat ik dit wondergoedje had, stonden de volgende ochtend altijd de afdrukken van mijn dekbed op mijn nagels. En dat is met deze Top Coat verleden tijd. Je moet niet meteen gaan klussen of de wc gaan schoonmaken, maar hij is zeker slaap-proof. Ook als ik een nailart maak met plakband, gebruik ik deze topcoat tussendoor zodat ik sneller doorkan met het volgende laagje zonder dat ik mijn nagellak eraf trek. Het enige nadeel is dat hij na een paar maanden stroperig wordt, omdat het een sneldrogende Top Coat is…

nailbasics_lemony flutter

Lush Lemony Flutter – €10,65 / 45g.
Om mijn nagels te verzorgen gebruik ik het cult product van Lush: Lemony Flutter. Mijn moeder kocht eens een potje van dit spul, en maakte een sample voor me. En aangezien ik het maar een a twee keer in de week gebruik, is dat meer dan voldoende. Ik smeer een beetje op mijn nagelriemen en op mijn vingertoppen.

nailbasics_avojuice2 nailbasics_opinailbasics_avojuice

OPI Avojuice in Coconut Melon €12,50 / 200 ml.
Lemony Flutter duurt even voordat het is ingetrokken en omdat ik dat vettige gevoel niet zo prettig vind, smeer ik mijn handen meteen daarna in met handcreme. Zo smeer ik de Lemony Flutter een beetje uit over de rest van mijn handen en trekt het geheel wat sneller in (en zijn mijn hele handen zacht ipv alleen de topjes van mijn vingers). Ik gebruik al een hele tijd Avojuice van OPI. Het was een keer zwaar in de aanbieding bij de DA en het ruikt heel lekker.  Het pompje is heel handig en het trekt heel snel in. Ik heb geen flauw idee of ze deze handcreme nog steeds verkopen bij DA, je kunt ook een andere fijne handcreme gebruiken. O, en het schattige knuffeltje kreeg ik er niet bij, die komt uit een Happy Meal…

***

Heb jij nog goede tips op nagelverzorgingsgebied?
Do you have any tips I might find helpful?

REACTIES:

 1. Kelsey

  Ik heb ook de ‘Help me grow’ van Essie en ook de ‘Millionails’.
  Helaas heb ik enorm slappe nagels van mezelf, dus ik werk al tijden met Sensationails, zodat mijn lak langer dan een dagje blijft zitten, maar ook dat houdt ’t maar 3 dagen vol, omdat ik door mijn slappe nagels gauw chips en scheurtjes in de lak krijg.

  Werkte het voor jou echt om wekelijks met ‘Help me grow’ te smeren? Misschien moet ik dat eens proberen dan en even de gellak laten liggen.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik heb geen bizar slechte nagels, maar omdat ik altijd nagellak draag, werden mijn nagels wel echt slechter. Ik gebruik altijd Help Me Grow onder mijn nagellak, al bijna een jaar en ik merk wel echt verschil. Maar of het een wondermiddel is voor hele slappe nagels, durf ik niet te zeggen…

   Reageren
 2. Laura

  Die Insta-dry van Sally Hanssen lijkt mij wel wat. Ik maak graag nail art, maar het gebeurd me zo vaak dat een lakje slecht droogt waardoor ik het er weer aftrek! Misschien dat ik zoiets toch eens ga aanschaffen, ondanks dat ie snel stroperig word.

  Reageren
 3. Debbie

  Oeh, die top coat van Sally Hansen moet ik eens gaan proberen volgens mij. Wat jij beschrijft is precies mijn issue. Ik lak mijn nagels heel vaak ’s avonds, als ik tv zit te kijken. ‘Slaapnagels’ heb ik dan bijna iedere keer ’s morgens. Kun je Sally Hansen kopen bij Kruidvat?

  Reageren
 4. Linda

  Ik ben ook een groot fan van Lemony Flutter van Lush. Die topcoat van Sally Hansen ga ik nog eens proberen, daar hoor ik zoveel goeds over. Ik smeer mijn handen vaak in dat helpt echt goed. Nagelriemolie gebruik ik ook meerdere keren per week, echt handig en heel goed voor je nagels.

  Reageren
 5. Els

  Geweldig! Ik heb vandaag de Insta Dri gekocht nadat ik er hier over had gelezen en heb het over m’n gehavende slaapnagels gedaan. M’n ‘slaapnagels’ zijn gefixt, 5 minuten later stond ik de afwasmachine in te laden, 10 minuten later de kids onder de douche gedaan en afgedroogd en er is zelfs geen schrammetje te zien. Super, bedankt voor de tip!!

  Reageren
 6. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 8. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *