London Hotspots: de keten editie.

Gastblog door Tea – Ik vond het wel weer eens tijd voor een artikeltje over Londen, dus ik ga weer een paar leuke hofspots met jullie delen. Ik heb eerder hier geschreven over een paar hippe hotspots. Maar het nadeel is vaak dat je helemaal niet in de buurt zit van mijn goede tips en dat je geen zin hebt om daarvoor naar de andere kant van Londen te gaan (begrijpelijk). Óf dat je eigenlijk niks geeft om cornflake cafés of hotspots waar ze koffie serveren die door blinde nonnen in Chili zijn gemalen…

Daarom dus een blogartikel met ketens die je overal in de stad zal vinden en die de Tea stempel van goedkeuring hebben gekregen. Ketens hebben een slechte naam en ‘reizigers’ vermijden ze ook vaak, maar het zou zonde zijn wanneer je deze over zou slaan.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Honest Burger maakt de beste Burgers (ja, met een hoofdletter B) en heerlijke friet met rozemarijn-zout. Je zult ze niet om elke hoek zien zoals Gourmet Kitchen Burger of Byron (die vind ik persoonlijk dan weer géén aanraders), maar er zijn genoeg locaties in de stad zodat je nooit ver hoeft te reizen om er eentje te vinden.

  ◐   ◑   ◒   ◓

Elke zichzelf respecterende straat heeft een Pret-A-Manger en het is ok voor een snelle lunch: er is keuze uit broodjes, soepen en salades. Er is ook EAT, maar ik vind het aanbod bij Pret net iets fijner.

  ◐   ◑   ◒   ◓

Itsu –  volgens mijn collega’s is dit dé to go keten voor je portie rauwe vis. Ik ben fan van hun noodle soep en hotpots die me warm houden tijdens de koude maanden. Wasabi is ook een keten die je veel zult zien, daar kun je terecht voor warme gerechten zoals katsu curry.

  ◐  ◑  ◒  ◓

Wahaca – Elke keer als er bezoek komt, probeer ik ze mee te nemen naar Wahaca: een keten met heerlijke tapas-achtige Mexicaanse gerechten die je kunt delen. Je kunt het in principe net zo duur of goedkoop maken als je wilt en het blijft één van mijn favoriete ketens in Londen.

  ◐   ◑   ◒   ◓

The Diner – ze hebben locaties in de belangrijkste toeristische delen van de stad, dus is er waarschijnlijk wel eentje in de buurt van waar jij zit. Ze hebben de hele dag American style ontbijt, een selectie van hamburgers en andere diner-achtig eten voor een redelijke prijs. Er is trouwens ook the Breakfast Club en hoewel ik de voorkeur geef aan hun pannenkoeken, loop ik ze vaak voorbij want de wachtrijen zijn niet normaal lang.

  ◐   ◑   ◒   ◓

Processed with VSCOcam with t1 presetCaffè Nero – Als het gaat om ergens zitten, wat wi-fi stelen en iets teveel geld uitgeven aan een warme chocolademelk, dan ga ik graag naar Caffè Nero de Milano met Belgische chocolade. De warme chocolademelk van Costa en Starbucks voldoen helaas niet aan mijn verwachtingen. Ik neem aan dat de koffie bij Caffè Nero ook goed is.

  ◐   ◑   ◒   ◓

Nando – is een Zuid Afrikaanse keten die Portugese kipgerechten verkoopt en je kent ze misschien wel van de ‘Cheeky Nando’s’ meme. Qua beleving is het een plek waar je de meest uiteenlopende Londoners ziet. Maar verwacht niet al te veel van het eten want de kwaliteit zit maar net boven de McDonalds. Wil je toch het gevoel hebben dat je in een sterren restaurant zit, dan moet je zeker naar hun mooiste locatie in Clink Street bij London Bridge.

  ◐   ◑   ◒   ◓

Gail’sMove over droge cupcakes en regenboogcake van Hummingbird Bakery want artisan bakkerij Gail’s is de plek om te zijn voor een kopje thee / koffie met gebak (de carrot cake is mijn favoriet, heb geen betere in Londen gevonden). Met meerdere locaties, waaronder Soho, Portobello Road en South Kensington, is het makkelijk om er bij één naar binnen te struikelen.

♥♥♥

Heeft er iemand nog een bezoek aan Londen op de planning staan?

♥♥♥

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Anna

  Ja, wat is er eigenlijk ook mis met ketens? Die kunnen vaak heel goed eten maken :). Leuk om daar eens een lijstje van te delen. Honest Burger en Gail’s lijken me heerlijk <3. Helaas, geen tripje naar Londen op de planning staan :(.

  Reageren
 2. Charlotte

  Jaaaa Caffe Nero is echt top! Als jaarlijkse Englandvaarder heb ik *natuurlijk* ook een spaarkaart :) En ik ben het helemaal met je eens qua chocolademelk! Koffie weet ik niet, lust ik sowieso niet ;)

  Voor avondeten kan ik Pizza Express aanraden (en dan de vestiging aan de Thames bij London Bridge, waar je uitzicht hebt op St Paul’s Cathedral, supermooi ’s avonds) en Strada (goeie Italiaan, zit in meer steden).

  Reageren
 3. Siroon

  Oh no! Net te laat!
  Was maandag een dagje in Londen en had niet heel veel tijd voor de chileense blinde koffiemevrouwtjes zoektocht, dus ik had deze blogpost goed kunnen gebruiken! Gelukkig heb ik zelf de blinde keuze voor Cafe Nero gemaakt, en ja. De koffie en lemon cheesecake zijn daar ook fantastisch!
  Leuk stukje!

  Reageren
 4. Rianne

  Ziet er allemaal erg lekker uit! Ik vind Londen wel erg ver weg, volgens mij kun je ook wel hier ergens in Groningen naar de Douwe Egberts (waar ze heerlijke chocomel hebben met opgespoten schuim) en leuke hebbedingetjes. Maar een keer naar Londen gaan is ook wel leuk en dan weet je gelijk leuke nieuwe hot spots waar je, als je in Londen bent naar toe kunt!) ik weet trouwens een heel leuk koffie tentje in Groningen in de Heerestraat bij het kouwe gat (coffee united heet het, en je kunt er over de Heerestraat uit kijken als je aan de bar zit, en het is een heel klein barretje met hele lekkere koeken en muffins, en lekkere cappuccino) ik weet niet of je het kent maar het is heel leuk.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja! Daar ben ik weleens geweest met mijn moeder. Barretje was toen helaas bezet. Maar ik zal er eens een warme choco proberen. :D

   Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *