Kattenbonus oktober #3

‘Eh? Alleen kattenbonus?’ Hoor ik je denken. Inderdaad! Ik maakte toevallig deze week ziekelijk veel foto’s van de katten en amper foto’s van de dingen die ik zelf deed. Dus een extra dikke kattenbonus deze week! En daar hebben jullie vast niet zoveel op tegen. ;)

miss green mo

Vorige week zondag ging Mo vrolijk met ons mee foto’s maken van mijn nieuwe Miss Green sjaal in het parkje bij ons huis. Deze foto vind ik zo leuk omdat we allebei onze rechtervoet/poot op hetzelfde moment optillen. Het is zo’n gezelligerd. :)

tetkees eierdoos

Tetkees zijn brokjesverslaving loopt een beetje uit de hand en hij is de hele dag door om brokjes aan het gillen (dit is geen subtiele miew, maar een knetterharde MIAUWWWW). Tom las op internet dat het een idee kan zijn om je kat op een speelsere wijze eten te geven. Zo eet hij wat minder snel en geeft het feit dat hij zijn eten zelf ‘gevangen’ heeft een voldaner gevoel. We deden zijn brokjes in een eierdoos en hij heeft het ding de hele kamer doorgesleept en heen en weer geschud totdat hij het allerlaatste brokje achter de kiezen had. Maar ja, daarna was onze enige eierdoos aan gort…

tetkees jampot mo jampot

En daarom deden we zijn brokjes daarna in een jampot waar zijn kop net niet in past, zodat hij ze er zelf uit moest vissen. Ook een groot succes. Hij eindigde ergens onder de kast en Mo kwam de consternatie ook even van dichtbij bekijken.

tetkees moe

Het helpt in ieder geval een beetje. Hij is iets rustiger en ligt na zijn jacht op brokjes heerlijk te slapen. :D Nog meer tips voor voedselgeobsedeerde poezen?

mo doos mo doos 2

Sommige mensen moeten er niet aan denken, maar ik vind het ZO gezellig, de poezen in de slaapkamer. Ze hebben hun eigen bakjes aan het voeteneinde, maar liggen ook wel boven op ons te slapen. Gelukkig ben ik niet allergisch, pfff…

trap tetkees trap

Gisteren gingen Tom en ik klussen aan de trap (hierna moet er nog eentje, slik). Duizenden spijkertjes en nietjes eruit trekken waarmee het tapijt vast zat. Daarna de lijmlaag van de vloerbedekking die er daarvoor opzat, eraf krabben. Een flinke klus waar we vandaag ook nog mee bezig zijn. Tetkees vond het erg gezellig en bleef de hele middag om ons heen hangen.

***

Volgende week heb ik weer een paar leuke afspraken in Amsterdam (zo kom je er nooit, zo elke week) op de planning staan. Dus dan heb ik wat meer beeldmateriaal van eigen avonturen, in plaats van alleen die van de poezen. ;)

***

Nog een hele fijne zondag en tot volgende week!

***

Vind je het leuk om te volgen wat Meike en ik de hele week uitspoken? Volg ons dan op instagram.

REACTIES:

 1. Renate

  Wat is die eerste foto toch super leuk. Het is echt ‘ my best friend’ foto. Voor de opsessie van eten zijn er op internet vele eetspeeltjes te vinden. Mijn ouders hebben een pippelino voor de kat gekocht. Dat is een buis met gaatjes erin waar dan de brokjes uitvallen als de buis rolt. Je kan ook potjes aan een bord vastmaken en daar de brokjes indoen. Dan kan de kat met zijn poot de brokjes eruit vissen zonder het bakje om te gooien.

  Reageren
 2. Zina

  Oh ik hoor ook heel vaak dat mensen het vies vinden dat de katten soms bij ons in bed slapen, maar ik vind het zó gezellig! De laatste tijd slapen ze steeds vaker op een dekentje naast ons bed trouwens, toch net wat fijner voor ons allemaal. Ik denk dat je het met eten van Tetkees nu goed doet hoor, zo’n bal zoals Renate zegt lijkt me ook een goed idee.

  Reageren
 3. Peertje

  Wat een gezelligerts (is dat een woord?) die Tedkees en Mo! Kattenfoto’s zijn altijd goed. Ik kijk altijd uit naar je Kattenbonus.

  Reageren
 4. Linda

  Wat is het een lekker stel, die foto waar zijn koppie net boven zijn mandje uitkomt is zo leuk. Mijn kat lag ook altijd gezellig bij mij op bed, is gewoon te leuk. Wat heb je het goed opgelost met Tetkees. Succes met de trap.

  Reageren
 5. Anneloes

  Geweldig wat een leukerds…ben dol op poezebeesten…:-)! Had er 2 (echt geweldig lieve monstertjes) maar kon ze i.v.m. allergie niet houden. Ze wonen nu bij een superleuk meisje dat een huisje met tuintje heeft. Heel fijn voor ze! Mijn tip: geef ze voedzaam voer, met bijvoorbeeld een hoog percentage vlees. Dat lijkt nogal wat duurder maar doordat het zo voedzaam is hebben ze minder nodig.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, de jampot doet het heel aardig. Daar kan hij niet bij gaan liggen. ;) We zijn er ook achter dat als we een flinke wandeling met hem maken (alleen durft hij niet zo ver) dat hij een stuk beter te genieten is. Even uit zijn obsessie gesnapt!

   Reageren
 6. Pingback: 5 reasons why I smile TAG | Team Confetti

 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 8. trap the cat

  Additionally, it makes sure that everyone is aware of their role and is working from the same page. To make things easier for workers, all of the rules should follow the same pattern. trap the cat

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *