I love mondays #7: free printable happy checklist

Vandaag geen leuke plaatjes van het internet (volgende week weer) maar een happy checklist waar je misschien wel iets aan hebt, zo op de maandagochtend. Zoals jullie inmiddels wel weten, kan ik best een beetje met mezelf in de knoop zitten. Ik heb wel eens een stomme dag of ik voel me schuldig over dingen waar ik beter niet te lang stil bij kan staan. En daarom maakte ik een lijstje met dingen waar ik een goed gevoel van krijg. Om mijn aandacht naar wat productievers en positievers te verplaatsen…

Ik ben vast niet de enige (thuiswerker) die moeite heeft met zelfdiscipline en te perfectionistisch is ingesteld (tegenstrijdig, I know). We hebben allemaal onzekerheden waar onze aandacht naartoe gaat en waardoor onze (werk)dag niet verloopt zoals we zouden willen. Dus daarom maakte ik een lijstje voor de momenten dat je het even niet ziet zitten, een mini-break nodig hebt of die de dag een positievere lading geeft.

happy checklist.indd

Dit lijstje is persoonlijk, maar ik denk dat er meer mensen zijn die zich erin kunnen vinden. Geluksgevoel krijg ik van lief voor mezelf zijn, lief voor een ander zijn en trots en opgelucht zijn.

tetkees bed

Make my bed: Als ik aan het begin van de dag mijn bed opmaak, heb ik meteen het gevoel dat ik goed bezig ben en mijn omgeving netjes is (ik word blij van netjes). Vanuit mijn werkkamer heb ik uitzicht op ons bed, dus als dat opgemaakt is, heb ik al een beetje minder chaos in mijn hoofd.

ontbijt_breakfast_from_top_view

Have a good breakfast: ik gaf vorige week toe dat ik niet zo goed ben in ontbijten, terwijl je dat zoveel energie kan geven!

mo_buiten_wandelen

Go outside: als thuiswerker komt het wel eens voor dat ik 24 uur lang niet naar buiten ga. Aiiii. En frisse neus is goed voor je, even dat muffe huis uit. En Mo vindt het GEWELDIG als we met hem gaan wandelen, dus dat zorgt voor een extra fijn gevoel.

worteltaart koekela

Treat myself: ik trakteer mezelf graag op iets HEEL lekkers. Maar je kunt jezelf ook in een warm bad weg laten zakken, lekker uitslapen of iets voor jezelf te kopen. Dit hoeft niet mega-groot te zijn, een kleinigheidje is ook fijn.

mo schouder

Hug someone: dit doe ik volgens mij wel twintig keer op een dag, zonder erover na te denken. Met Tom, met de katten, vrienden of mijn familie. Maar omdat het nu op mijn lijstje staat, ben ik me er wat bewuster van dat knuffelen HEEL erg fijn is.

running

Exercise: een beetje beweging is goed voor je. Ik ben zelf niet zo ontzettend fan van bewegen, maar wel van het gevoel erna. Lekker moe, warm en HEEL erg trots. Er is weinig dat zo goed voelt als trots zijn op jezelf.

wijn filmhuis

Celebrate something silly: dit is een van mijn favoriete puntjes op de lijst. Tom en ik proosten altijd op iets sufs als we wijn drinken. Stilstaan bij iets kleins wat je hebt bereikt of goed is gegaan is zo fijn. Helemaal als je zo iemand bent die vooral naar de dingen kijkt die niet goed zijn gegaan.

juice

Eat or drink something healthy: van donuts eten word ik heel blij en dat moet ook zeker kunnen. Maar bewust iets in je lijf gooien waarvan je weet dat het goed voor je is, heeft ook zijn charmes. En ik ben er onlangs achter gekomen dat het niet uitmaakt wat ik in de slowjuicer gooi, als er munt en limoen bij zit, smaakt het altijd naar mojito’s!

Hoe je dit lijstje gebruikt is up to you. Maar het is wel aan te raden om niet het hele lijstje te proberen af te werken in één dag. Als dat dan niet lukt, voelt het misschien als een mislukking en daar schieten we niks mee op. We willen er juist blij van worden! Dus begin langzaam met eentje per dag, maar als je er meer wil doen en je daar goed bij voelt, moet je het ook niet laten.

♥♥♥

Klik hier om de Happy Checklist te downloaden.
Click here to download the Happy Checklist.

♥♥♥

Wat zou jij op de Happy Checklist willen zetten?

REACTIES:

 1. Brenda

  Wat een heerlijke printable. Ik ga hem zeker uitprinten. Heb nu al zin in de dag waarop ik dit allemaal ga afstrepen :) Heb wel in mijn hoofd dat dit geen werkdag zal zijn dus nog even een weekje wachten..

  Al is dat eigenlijk onzin, want ook op een werkdag voor de baas kun je veel van deze dingen doen. Maar ik denk dat ik er dan wel minder van kan genieten.

  Reageren
 2. Ingrid

  Oh wat is dit een fijn lijstje! Ik ben ook een echt lijstjesmeisje en alleen al van dingen af kunnen strepen word ik blij. Ik denk dat dit zeker gaat helpen om soms even ergens uit te snappen, top!

  Reageren
 3. Marieke

  Whoo superleuk weer :) Vooral dat de checkboxes hartjes zijn <3
  Celebrate something silly: wij geven elkaar altijd kei-harde high-fives als we iets 'goeds' hebben gedaan – en hij moet over als we niet allebei met onze hand moeten wapperen en 'auw' zeggen. Heel stom, maar tegelijk ook heel leuk!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahahaha, ik moet altijd zo om jou lachen. :D Ik ben persoonlijk een beetje bang voor hele harde high fives, dan durf ik niet te kijken, hihi.

   Reageren
 4. Hedwig

  Wat een leuke lijst! Ik word al vrolijk als ik er alleen al naar kijk. Het maakt het happy zijn ook iets bereikbaarder, soms wanneer je in een dip zit is alles stom en weet je ook niet meer wat je nou moet gaan doen. Deze lijst is daar dan wel handig voor :)

  Reageren
 5. Shifra

  Wat een geweldig leuke lijst! Daar word je blij van! Ik vind dat je leuke dingen hebt opgeschreven. :) Ik houd heel erg van lijstjes, en whaha, vooral het afstrepen ervan!

  Reageren
 6. Wendy

  Dat wat jij omschrijft bij het bed opmaken heb ik met een schone trap (ja echt) en een opgeruimde eettafel. :) Als die twee netjes zijn, lijkt het huis wel 10x netter en voelt het een stuk rustig in mijn hoofd.

  Reageren
 7. Hedy

  Hoi! Ik vind deze super leuk en gebruik ze best vaak eigenlijk… Maar was benieuwd of je van plan was om deze ook aan te bieden in jouw webshop? In kleur is ie denk ik nog leuker! En als checklist blok… :) liefs, Hedy

  Reageren
 8. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 9. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 16. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *