I love mondays #13: Game of Thrones EVERYTHING!

Oh yes, de beste serie in de geschiedenis van tv-series is weer begonnen: Game of Thrones. Op zondag wordt het in Amerika uitgezonden en op maandag (vandaag is het dus weer zover) kunnen we in Nederland achter de buis kruipen. Ik liet mijn inner geek los op internet en deed een paar geweldige ontdekkingen op GOT gebied. Van DIY tot een GOT quiz en cookie cutters, ik heb het allemaal op een rijtje gezet. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Game of Thrones brooch by Kateslittlestore.
Onmisbaar tijdens een avondje Game of Thrones, een winter is coming broche. Al mis ik wel die met ‘You know nothing Jon Snow erop’

***

You know nothing Jon Snow tank top by Teegethershop.
Oh wacht, daar is een topje van. Mooi zo!

***

chronology of the houses1 chronology of the houses2 chronology of the houses3 chronology of the houses 4 chronology of the houses 5 chronology of the houses 6

Chronology of the houses by Fishfinger.
Game of Thrones is leuk, maar soms ook knap ingewikkeld door alle verhaallijnen. Het komt geregeld voor dat we tijdens het kijken de tv op pauze zeggen en elkaar vragen: ‘ok, wie was dat ook alweer, is ie goed of niet en van wie was ie ook alweer familie?’. Gelukkig kunnen we nu een chronologische stamboom erbij pakken om iedereen op te zoeken. Zo handig! Dit is nog maar een klein stukje, hier kun je de rest bekijken. En hij schijnt steeds weer opnieuw bijgewerkt te worden zodat hij up to date is.

***

quiz

Which Game of Thrones House would you be in by Zimbio.
Suffe quizzen zijn altijd leuk, vooral als je iets anders zou moeten doen. Als je deze quiz doorloopt, kom je erachter in welke familie je thuis zou horen. Ik ben blijkbaar een echte Targaryen… En als je nog een quiz wil doen, hier kom je erachter welk karakter je zou zijn.

***

got-hair

Game of Thrones hairstyles.
Als je haar maar goed zit! Ik ben best goed in ingewikkelde vlechtjes, maar dit is a whole new level! Hm, zal ik me vandaag wagen aan Sansa of Danenarys?

***

got cookie cutter 1 got cookie cutter2

Game of Thrones cookie cutters.
Wij kijken altijd met een groepje vrienden en proberen dan ook snacks mee te nemen die bij de serie passen. Zo vonden onze vrienden de Tyrell chips, namen wij een bowl of brown mee (een bakje chocoladepinda’s) en voor het idee leek het Tom en mij tof om two chickens mee te nemen, maar dat was toch een beetje overdreven. Wat ECHT heel goed zou passen zijn de koekjes gemaakt met deze cookie cutters. Maarja, ik bak dan weer nooit koekjes, heb je dat weer…

***

Sesame Street: Game of Chairs (Game of Thrones Parody).
En tot slot een parodie gemaakt door Sesamstraat die ik een paar weken geleden zag op de blog van Eva. Wat een GE-NI-A-LE vondst Eva! Bij Sesamstraat gaat het allemaal een stuk simpeler, daar spelen ze gewoon een stoelendans om te bepalen wie er koning wordt…

***

Wie zit er vanavond nog meer aan de buis gekluisterd?

REACTIES:

 1. Zina

  Die stamboom is suuuuper handig, ik kan het vaak allemaal niet meer uit elkaar halen omdat er zóveel gebeurt. Ik vond GoT eerst trouwens echt helemaal niks aan, pas toen ik het voor de derde keer een kans gaf was ik verkocht.

  Reageren
 2. Iris

  Owww ik wist niet dat het al weer ging beginnen, hier heb ik zo lang op gewacht. Ik hoop dat ik vanavond nog kan kijken en anders wordt het morgen :) Leuk dat jullie het met een groep vrienden gaan kijken!

  Reageren
 3. Margriet

  Haha die sesamstraat versie is echt heel grappig! Ik las de boeken al voor ik wist dat er een serie kwam. Ik wacht met smart op het laatste boek.
  Ohja, ik had je beloofd het te laten weten wanneer ik mijn memobord af had. Nou die is af en te zien op mijn blog. :)

  Reageren
 4. Eva C

  Ooooh GoT, big big love <3
  Telkens als ik de soundtrack hoor begin ik ook een beetje dramatisch-achtig te dansen achter mijn scherm :)

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *