Hidden Treasure – Kattenmand

This week I gave my radiator cat bed a big make-over with minimal effort.
Ik heb nooit begrepen waarom veel spullen voor huisdieren zo lelijk zijn. Zoals het radiatormandje van Flappie. Ik besloot de viezige blauw pluche stof te vervangen voor een lekker zacht en mooier stofje!

katten mand verwarming diy 5
Dit is hoe het mandje eruit zag, beetje triest gezicht, vond ik.
This is what it looked like, a bit sad and droopy.

katten mand verwarming diy 6
Kijk nou eens hoeveel verschil het maakt!
En zolang het stofje maar lekker zacht en een beetje elastisch is, wordt de kat er ook blij van!
Changing the fabric makes it look so much better!
Do make sure that the fabric you use is nice and soft, so your kitty cat won’t mind the difference!

*

Hieronder laat ik zien hoe makkelijk het is om je mandje toonbaar te maken:
Here’s the super easy D.I.Y.:

katten mand verwarming diy2
1 – Verwijder de stof van het ijzeren binnenwerk. Bij dit mandje was de stof open aan de achterkant, waardoor ik het er gewoon vanaf kon schuiven. Heb je een dichte achterkant? Knip deze dan open aan de achterzijde van het mandje, zodat je een soort zak overhoudt.
Remove the old fabric from the cat bed.

2 – Spreid de stof die je wilt gebruiken op de grond (Ik gebruikte een fleece kleedje van de HEMA). Leg de oude bekleding erop en meet uit hoeveel stof je nodig hebt. Aangezien het een zakmodel is, heb ik 2 x de lengte van de ouden bekleding genomen.
Use the old fabric as measurement for the new fabric.

3 – Knip deze op maat. Het fijne aan fleece is dat het niet gaat rafelen!
Cut it.

4 – Vouw de stof dubbel in de lengte en naai beide zijkanten vast, zodat je weer een soort zak krijgt. En schuif deze weer om het ijzeren binnenwerk. Klaar ben je!
Fold it in length and sew up the sides, leaving the backside open. Slide it back on the cat bed. That’s it, you’re done!

katten mand verwarming diy3

Resultaat: Het ligt prima voor de kat en oogt mooi voor de baas!
Result: A comfy cat bed, which is easy on the eye!

*

Vinden jullie het ook belangrijk dat de spullen voor je huisdier er mooi uitzien,
of ben ik de enige tut die dit belangrijk vind?

REACTIES:

 1. Anne-Fleur

  Super leuk idee! En makkelijk ook idd. M’n kat was ook altijd helemaal verliefd op dat ding. Zodra ik weer een katje en zo’n hangmatje heb ga ik dit zeker eens doen :- )

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Katten vinden het echt heerlijk om erin te liggen idd! Ik snap het ook wel, waarom maken ze deze dingen eigenlijk niet voor mensen?!

   Reageren
 2. Olga

  Hihi, ik had datzelfde dekentje gekocht voor in de mandjes van Mo en Tetkees, maar ik vond ‘m zelf zo leuk en nu lig ik er zelf mee op de bank. Egoïstisch he?

  Reageren
 3. Hanneke

  Een onderwerp naar mijn hart! Die kattenhangmandjes zijn ZOOOOOOOOOO lelijk! Ik ben al tijden op zoek naar een leuk exemplaar. En echt…ik ben niet reuzekritisch, maar wat er te koop is, is echt ver-schrik-ke-lijk! Wat een goed idee om ‘m zo te pimpen. Ik ga eens even kijken of ik tweedehands een hangmandje op kan scharrelen. Beetje zonde om een nieuw exemplaar meteen te onmantelen…

  Reageren
 4. Mariska

  Ahh super leuk geworden! Ik snap ook niet waarom dat kattenspul altijd zo enorm lelijk en kitscherig (niet op de goede manier) moet zijn.

  Reageren
 5. Wendy

  Die van ons hangt precies onder de eettafel en eigenlijk zien we hem dus amper. En daarnaast is hij donkergrijs en dat past eigenlijk best bij ons interieur. Natuurlijk kan ik wel een leuker stofje verzinnen en zoals je laat zien is het super simpel. Maar denk niet dat ik het ga doen. De katten gebruiken dat ding eigenlijk helemaal nooit.

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Als ie uit het zicht hangt en de kleur goed bij t interieur past en de katten er geen gebruik van maken, dan zou ik er ook de moeite niet doen om ‘m een make-over te geven, haha!

   Reageren
 6. blauwesokken

  Wat leeeuk gepimpt zo!! :-) Mooi stofje ook, kleedje van de Hema toch?
  Als ik iets maak voor de katten dan blieven ze dat niet, ze zoeken de vreemdste plekken op om te gaan liggen, maar in leuke mandjes, kleedjes etc. nee hoor!

  Reageren
 7. Esmé

  Wauw wat leuk! Katten dingen zijn vaak zo lelijk maar dit is echt een super idee! De krabpaal is hier ook zo’n doorn in ’t oog maar die is hier echt noodzakelijk, misschien moet ik daar ook maar eens wat op verzinnen.

  Reageren
 8. Nikki

  Wat een leuk idee! Die mandjes vielen hier niet in de smaak, maar ik ga zo eens kijken hoe het pluche aan de onderkant van de krabpaal vast zit/eraf kan ^^

  Reageren
 9. Luana

  Gaaf idee!! Onze kitten ligt er nu nooit in. Misschien als ik er een ander stofje omheen doe wel :-D Of ze is echt zo eigenwijs dat ze er no way in gaat hahaha.

  Reageren
 10. Pingback: Caturday – hoe pas je een kat stijlvol toe in je interieur | Very fine house

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *