Happiness Project Week: keeping it up!

Ik riep vorige week dat we een weekje Happiness Project oversloegen om alle andere goede gewoontes die we al hadden opgepikt een beetje vol te kunnen houden. Goede-Gewoonte-Overload lag op de loer! Hoe doen we het nu met slapen, yoga, boodschappen en de rest? Dat verklap ik vandaag.

koelkast

Happiness Project 1: Een week geen boodschappen doen.
Uiteraard doen we inmiddels weer boodschappen, maar ik merk wel een klein verschil. Ik probeer de koelkast niet te vol te proppen als ik niet weet wanneer ik dat allemaal op ga eten. En als ik iets mis voor een recept en ik heb het niet, dan probeer ik het recept aan te passen met iets wat ik wél heb in plaats van meteen naar de winkel te rennen. Dat is natuurlijk niet altijd een succes (of een mogelijkheid) maar vaak wel en dat voelt best kick-ass. Er is ruimte voor een beetje experimenteren, we geven minder uit aan boodschappen en de koelkast puilt niet zo uit. Met zout, peper, knoflook, kaneel, gerookt paprikapoeder, Italiaanse kruiden (het liefst van het balkon) bouillonblokjes en sojasaus kan ik bijna van álles iets lekkers maken. O en vergeet de roomboter en olijfolie niet. Succes verzekerd.

tom yoga 2

Happiness Project 2: Yoga
We doen niet meer élke dag yoga, maar wel bíjna elke dag. Die week heeft dus enorm goed geholpen met die gewoonte weer terug te halen en we vinden het nu ook weer leuk in plaats van een enorme opgave. Maar we kiezen wel de video’s uit die niet te ruig gaan (ja, ik ben een watje die yoga ruig noemt) en maximaal 20 minuten. Dat is een fijne lengte voor ’s ochtends en dan hebben we daarna nog tien minuutjes de tijd om een kopje thee te drinken en ons goed te voelen over onszelf. En te bespreken welke pose we het moeilijkst vonden. Oh mèn, wij zijn echt de allersuftste oude omaatjes op deze planeet maar we zijn in ieder geval niet zo stijf meer…

woonkamer_origineel

Happiness Project 3: Film
De conclusie van film week was dat elke dag een film kijken gewoon niet leuk is. Ik ben daar nog steeds een beetje verbaasd over. Maar het is wél heel erg de moeite waard om naar de bioscoop te gaan. De stilte, het donker, het niet afgeleid worden door je eigen huis, de meegesmokkelde home-made popcorn en de ultieme me-time: het is helemaal de shit voor mij. Dus ik probeer één keer in de week te gaan (in mijn eentje) en meestal lukt dat wel. Mijn favoriet tot nu toe was Goodfellas op maandagmiddag in het EYE museum in Amsterdam. Doe ik gewoon. Somebody (don’t) stop me!

tetkees-bed

Happiness Project 4: Slaap
Was destijds een pittig weekje maar het heeft mijn grootste stressfactor ENORM verlaagd: het gevoel van te weinig tijd hebben. Zelfs als ik tijd zat heb, denk ik dat ik te weinig heb en daar krijg ik al hartkloppingen van. Maar nu ik om half zeven opsta, kan ik met gemak ontbijten, een beetje wakker worden, yoga doen en alvast een beetje werken voordat het negen uur is. Dat kost helemaal niet zoveel moeite (ik doe alles op een slakkentempo, in pyjama) maar ik ben de rest van de dag véél relaxter en meestal ruim voor 17.00 klaar met alles wat ik moet doen. Echt een aanrader als je altijd maar loopt te haasten en te stressen.

declutter

Happiness Project 5: Declutter
Het viel een klein beetje tegen hoeveel spullen we kwijt konden aan onze vrienden (alhoewel we er een paar wel echt heel blij mee hebben gemaakt) en Marktplaats een regelrechte FAIL was (misschien omdat iedereen op vakantie is?). Maar verder was declutterweek een groot succes. Sindsdien staat er een houten krat in de woonkamer wat ik elke week vul met dingen die niet (genoeg) gebruikt worden. En ik breng het ook nog weg! En we hebben ook nog een stel vrienden aangestoken om ook eens flink op te ruimen. Ik ben benieuwd hoelang ik ermee door kan gaan voordat ik denk: ik heb nu écht alles wat ik nodig heb en waar ik van hou en geen troepjes meer…

tom en tetkees

Happiness Project 6: Screen free
Omdat het de laatste was, hebben we er nog niet megaveel mee kunnen oefenen, dus we zijn nog een béétje zoekende. Ik probeer na half acht zo goed als screen free te gaan (een appje beantwoorden of checken tot hoe laat de supermarkt open is, moet kunnen) en het zorgt ervoor dat ik ruim op tijd op bed lig. Ja, ik verveel me helemaal te pletter (ik heb alle tijdschriften is huis al gelezen) maar het is heel goed voor mijn nachtrust en voor mijn doorratelende crazy brain. Tom daarentegen, heeft geen zelf-discipline dus als ik niet als een screen-free-politie-agent tegen hem te keer ga, dan vervalt hij keihard in zijn oude routines. Gek, want van alle Happiness Projects vond hij deze het állerfijnst. Dus ik moet de komende tijd maar flink de politie-mevrouw uithangen (kan ik heel goed, ik ben een sportvan Happiness Bitch), misschien vormt er dan vanzelf een routine…

brighton pier

Up next: Brighton week!
Woop woop! Het is bijna zover: over hele korte tijd pakken Tom en ik onze koffertjes (én Tetkees) in en vertrekken we met onze mini auto voor zes weken naar Brighton, Engeland. De belangrijkste voorbereidingen zijn allang getroffen, maar er zijn nog wel een paar dingetjes die moeten gebeuren voordat we relaxt die kant op kunnen. Dus daarom wil ik komende week elke dag iets van ons voordat-we-op-werk-vakantie-kunnen-lijstje afstrepen zodat we zo weinig last minute stress hebben, goed voorbereid zijn op de reis en niks belangrijks vergeten. Ik ben een ontzettende stresskip als het om reizen gaat (en die elke vijf minuten checkt of ze haar paspoort en tickets wel bij zich heeft) dus hopelijk helpt een goede voorbereiding een beetje…

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Zo leuk dat jullie de gewoontes volhouden! Screenfree ’s avonds zou ik ook moeilijk vinden, eerlijk gezegd, ook al ontdek je snel de voordelen. Succes nog met de laatste loodjes voor Brighton! Ik vind het echt een geweldig idee.

  Reageren
 2. Eline

  haha, ik vind het helemaal geweldig dat jullie yoga omaatjes zijn. Ik heb een standaard wekker op mijn telefoon die om 22u zegt dat ik mijn scherm uit moet doen. Het is een beetje eng om me dit te realiseren, maar ik heb echt die wekker om 22u nodig om het scherm uit te zetten… Misschien moet ik eens proberen het een uurtje op te schuiven, ik heb naemlijk ook vaak het gevoel dat ik geen tijd heb, en dat komt gewoon doordat ik veel te lang achter mijn ipad zit.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Er staat nog niks op de planning, want dingen plannen leveren nu vaak teleurstellingen op. Met een baby loopt een week vaak niet zoals ik van tevoren had verwacht. Als ik het gevoel heb dat we een beetje stabiel zijn, dan wil ik er graag weer mee beginnen!

   Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *