Happiness project: blogvrije & relaxte december.

Ik heb er precies een week hard over na moeten denken, maar ik ben eruit: in december gaat er (bijna) niet geblogd worden. Ik roep al maanden dat ik graag een relaxte decembermaand wil en dan is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen. Ik vind het geen makkelijk besluit, maar ik denk dat het wel een hele goede is. Waarom ik het moeilijk én nodig vind, lees je in dit artikel.

olga-bed

NOVEMBER SLAAPMAAND
Voordat ik vertel over het Happiness Project van december, kom ik eerst nog even terug op die van november. Het onderwerp was SLAAP en ik heb er aardig mee geëxperimenteerd maar een echt conclusie is er nog niet. Ondanks dat ik bijna elke nacht acht uur sliep en het internetverbod van 21.00-09.00 heel goed heb volgehouden (op een paar zwakke momenten na), voelde ik me nog steeds niet helemaal uitgerust. Volgens mij voel ik me ook moe door de vele deadlines en de extra werkuren op zondagmiddag de laatste paar maanden. Dat maakte ontspannen lastig. Het onderwerp van december sluit dus mooi aan op het slaap-experiment…

WAAROM NIET BLOGGEN?
Begrijp me niet verkeerd, ik houd ervan om te bloggen. Ik betrap mezelf er soms op dat ik bijna letterlijk zinnen voor blogartikelen schrijf in mijn hoofd buiten werktijd en dat vind ik a) grappig en b) zegt het ook veel over mijn liefde voor bloggen. Maar het is op dit moment het enige wat ik tijdelijk zou kunnen laten rusten zonder al te veel poen mis te lopen (Tetkees kan niet van de lucht leven, dat heeft hij me al heel vaak héél duidelijk gemaakt). Mijn werk voor HEMA betaalt goed en ook de webshop loopt heel lekker. Dus als ik een wat rustigere maand zou willen, dan is het bloggen het enige wat ik tijdelijk stop kan zetten zonder er meteen financieel aan onderdoor te gaan. Niet een onbelangrijk detail!

RUSTIGER AAN DOEN IS IETS ANDERS DAN OPGEVEN
Één van de dingen die ik dit jaar over mezelf heb geleerd, is dat ik héél streng voor mezelf kan zijn en dat ik moeite kan hebben met mezelf iets gunnen. Het is voor mij makkelijker (maar niet persé beter) om maar gewoon door te gaan met wat ik aan het doen ben dan mezelf wat denk-tijd geven. De strenge Olga in mijn hoofd moppert dan dat ik me niet zo aan moet stellen en dat stoppen hetzelfde is als falen. Maar gelukkig weet ik nu ook dat er hier maar één iemand de baas is en dat ben ikzelf. Dus als ík zeg dat ik wat tijd nodig heb om me weer op te laden, nieuwe creatieve ideeën te bedenken en nieuwe inspiratie op te doen, dan hoef ik dat aan niemand te verantwoorden. Dat is één van de weinige voordelen van zelfstandig ondernemen en het is zó makkelijk om dat te vergeten en een slaafje te worden van je emailbox. Nee zeggen tegen je routine betekent dus niet dat je het niet meer aankan of dat je gefaald hebt. Het betekent dat je de automatische piloot even uitschakelt en zelf het roer weer in handen neemt. ‘Wat wil ik nou eigenlijk?’ is een hele goede vraag die je jezelf moet blijven stellen. Want wie we zijn en wat we belangrijk vinden, verandert constant. Dus de dingen die we doen, mogen dan best mee veranderen.

hot chocolate

EEN RELAXTE DECEMBER
Ja, een relaxte december, dat is het plan. De deadlines voor webshopbestellingen (die verstuur ik binnen zeven werkdagen) en HEMA blijven, maar mijn eigen blog deadlines komen te vervallen en die van mijn gastbloggers ook. Die hebben dit jaar weer héél hard gewerkt en verdienen een kleine blogvakantie. Het kan zijn dat er iets in mijn leven gebeurt of dat ik wordt overvallen met bloginspiratie en dan toch een artikel publiceer. Óf de samenwerking van de eeuw valt in mijn emailbox (dat wil nog weleens gebeuren in december) en ook dan mag ik van mezelf een uitzondering maken. Want van de gedachte alles-of-niets raak ik ook gespannen en dat is precies wat ik deze maand graag wil vermijden.

Ook lijkt het me leuk om wat projecten af te maken. Ik zou het fijn vinden om 2017 te beginnen met een nieuwe blog-layout. En ik wil al een hele tijd nieuwe producten maken voor in de Team Confetti webshop. Ik wil vaker ’s ochtends yoga doen, negen uur per nacht slapen (als experiment) en zondag vrij hebben. Genieten van de feestdagen in plaats van ertegenop kijken en een wat minder volgepropte agenda.

unicorn-olga

TREAT YOSELF!
Jezelf wat meer ruimte gunnen in de maand december kan onmogelijk voelen, maar wie weet kunnen wij van Team Confetti je een beetje inspireren. Ik had het ook niet kunnen verzinnen als Ingrid niet het goede voorbeeld had gegeven en bijna al haar opdrachten naar januari had verschoven. En ook Vera heeft besloten om alleen te focussen op de échte prioriteiten en de rest te laten varen. De kerstliedjes roepen het al jaren: ‘it’s the most wonderful time of the year.’ Wat betekent dat voor jou? Kun jij een manier verzinnen waardoor december relaxter wordt, leuker dan vorige jaren en hoe je deze maand meer mindful kunt beleven? Deel je suggesties bij de comments, we kunnen je wijze raad allemaal goed gebruiken!

Tetkees gordijn 2

FOLOW ME!
Voor wie de kattenfoto’s, Olga&Tom updates en feestkiekjes niet wil missen, volg @teamconfetti dan op instagram. Ik blijf daar vrolijk foto’s posten en houd jullie graag op de hoogte van waar we mee bezig zijn. Zie het als een soort mini blog in de maand december. Let’s keep in touch!

REACTIES:

 1. Sanne

  You go girl! Knap trouwens hoe je van een ‘even minder blogjes’-aankondiging een inspirerende blogpost weet te maken.
  Geniet van je relaxte decembermaand! :)

  Reageren
 2. Benthe

  Je hebt helemaal gelijk :)! Voor jezelf kiezen is superbelangrijk, helemaal in een drukke maand als december. Ik ben benieuwd naar je bevindingen, hopelijk bevalt het je. Liefs en geniet ervan!

  Reageren
 3. Silke

  Geniet er maar met volle teugen van, Olga! Ik – en met mij vele anderen, daar ben ik zeker van – zien je met veel plezier terug in januari ;-)

  Ik probeer de laatste tijd ook een betere balans te vinden tussen werk en privé, en dat begint me stilaan wel te lukken. Hopelijk heeft het bij jou ook het verhoopte resultaat!

  Reageren
 4. Kim

  Geniet ervan!
  Ik ben heel benieuwd hoe het je zal bevallen. Ik wil graag proberen te minderen in social media gebruik… Maar blijft toch lastig, haha…

  Reageren
 5. gerhilde maakt

  Volledig naast de kwestie, maar: jij hebt 2222 volgers via Bloglovin’! Hoe cool is dat?
  Groot gelijk trouwens. Als je nood hebt aan rust, moet je die nemen. Al hoef je je niet in te houden als het begint te kriebelen, he. ;-)
  Ik ben momenteel bezig aan een artikel over papierwaren dat vrijdag online komt bij mij. Ik ga daarbij meteen reclame maken voor je agenda. :-)

  Reageren
 6. Femke

  Geen wijze woorden of advies ofzo want ik worstel met dezelfde issues… Dus dank voor deze blog want het inspireert mij om ook even los te laten deze maand. Ik loop met bloggen juist al weken achter (dus loop de kantjes er eigenlijk een beetje vanaf…), en daar begon ik me gewoon slecht over te voelen. Terwijl ik het toch vooral voor m’n eigen plezier doe? Dus ga ik mezelf de komende tijd deze vraag stellen: wat wil ik, en waar word ik blij van? Thanks en geniet lekker van je ‘vrije’ decembermaand!

  Reageren
 7. Mylène

  Wat goed dat je dit gaat doen. Hoewel bloggen voornamelijk een hobby is (niet altijd), kunnen we soms zo streng voor onszelf zijn. Dus ik vind dit wel een mooi iets!

  Goed slapen vind ik ook erg belangrijk. En zelf probeer ik ook veel buiten te komen door te sporten bijvoorbeeld. Daardoor voel ik me ook wat fitter.

  Reageren
 8. Kathleen

  Hear hear!

  Ik neem geen blogvakantie, maar ik neem wel twee weken vrij van werk, zowel van het hoofdberoep als van het bijberoep. Het afgelopen jaar heb ik tijdens al mijn vakanties gewerkt en ook vaak tijdens de weekends. Die laatste twee weken van het jaar doe ik niets voor klanten, buiten dan voor die ene zwangere dame die is uitgerekend op 26 december, die haar geboortekaartje pas ik aan. Maar buiten haar moet niemand mij storen. Niemand! Nah! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niet ga werken. Het is gewoon sterker dan mezelf om nieuwe producten te bedenken, te prutsen aan mijn websites, interessante artikels te lezen en what not.

  Geniet met volle teugen van je blogvakantie en ik wens je alvast massa’s inspiratie en een prachtige layout toe in het nieuwe jaar. <3

  Reageren
 9. Anouk

  Wow, wat knap! Ik snap het wel hoor, dat je wat rust wilt. Ik heb dit gepakt door even geen werk buiten de deur waardoor ik me kan concentreren op internet :)

  Reageren
 10. Eline

  Hoooi. Ik comment meestal nooit maar wilde nu even zeggen dat het je helemaal gegund is hoor. Neem maar fijn vakantie, en succes met alles ! Wij gaan gewoon een kijkje in het archief nemen, genoeg posts die leuk zijn om over te lezen. Prettige feestdagen !

  Reageren
 11. Roos

  Heel begrijpelijk! Ik vind het juist ook goed dat je dit doet. Ik denk dat een hoop mensen jaloers zijn op je carriere en jou als voorbeeld zien. Laten zien dat je niet altijd keihard hoeft te werken, is wat mij betreft heel menselijk en juist een goede tendens. Hele fijne feestdagen gewenst en hopelijk kom je goed tot rust!

  Reageren
 12. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 13. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 14. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 15. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 16. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 17. bitcoincasino

  First of all, thank you for your post. bitcoincasino Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren
 18. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 19. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 20. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 22. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 24. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 25. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 26. Camila

  Thank you for linking to this amazing article on creating a free and relaxed December! I fully share your opinion that December should be a period when we can relax and enjoy the moment. This holiday season, when our schedules can be filled with holiday events and preparation stress, it’s important to remember to take care of yourself. A visit to this spa is a great way to relax and pamper yourself.

  Reageren
 27. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *