Geïllustreerde receptenreeks van papier #1: bloemkool wraps.

Gastblog door Noortje – Iedere illustrator heeft zijn of haar favoriete onderwerpen om over te tekenen, schilderen of in mijn geval, te knippen. Één van mijn favorieten is eten. Al een tijd zit het in mijn hoofd om een project met eten te doen en nu is het dan eindelijk zover. Vandaag presenteer ik op Team Confetti de allereerste van mijn reeks geïllustreerde recepten!

Ik ben heel blij dat ik dit project eindelijk een schop onder zijn kont heb kunnen geven, en daar heb ik een paar redenen voor: zoals ik hierboven al zei, vind ik het dus enorm leuk om eten te maken van papier. Bananen, aardbeien, bosbessen, koekjes en zelfs koffiebonen, ik heb ze allemaal gemaakt. Maar dingen als rijst, bonen, tortilla’s of groentes, oftewel avondeten, daar heb ik me nog nooit aan gewaagd. Het maken van nieuwe dingen van papier vind ik één van de leukste dingen en ik leer er ook het meeste van. Het is voor mij een uitdaging om ervoor te zorgen dat jullie, de kijkers, de ingrediënten herkennen zonder het bijschrift te lezen.

Ten tweede vind ik het zelf heel fijn om te koken, maar ik heb het wel echt moeten leren. Van anderen hoor ik vaak dat zij echt niet zouden kunnen maken wat ik maak, maar eerlijk, het is helemaal niet moeilijk. Een goede voorbereiding en een beetje kennis van ingrediënten en iedereen kan toveren. Ik wil mensen die wel graag willen, maar het gevoel hebben het niet te kunnen een handje helpen door recepten zó vorm te geven dat ze heel overzichtelijk zijn en makkelijk te begrijpen. Ook is een voorwaarde dat een recept niet teveel ingrediënten mag bevatten en dat je er geen high class keukenmachine voor nodig hebt. Maar bovenal dat ze lekker, makkelijk en gezond zijn (in die volgorde).

De laatste reden is meer een morale reden en dat is dat alle recepten in deze reeks vegetarisch of veganistisch zullen zijn. Ik ben zelf ruim een jaar vegetariër en in het begin vond ik het best wel moeilijk om te variëren (ik deed bijvoorbeeld bijna overal geitenkaas in). Ik hoop mensen met deze reeks te kunnen laten zien dat je heus niet altijd groentequiche hoeft te eten als je vegetariër bent. En misschien inspireert het iemand om vlees of vis eens een dagje over te slaan.

Ik heb de recepten niet zelf bedacht en ik zal dan ook altijd de bron vermelden. Alle credits gaan dan ook naar de amazing people die deze recepten hebben uitgevonden. Het enige wat ik doe, is de recepten in een nieuw jasje gieten om nog meer mensen enthousiast te maken over het koken van nét wat bijzonderdere en vegetarische gerechten. Cooking is therapy people! Alle recepten zijn overigens wel persoonlijke favorieten en daardoor ook uitvoerig door mijzelf en vrienden getest. Dan nu door naar het allereerste recept!

wraps 1

Deze tortilla’s zijn supermakkelijk te maken, gezond en heel erg lekker. Eigenlijk het perfecte gezonde comfortfood. Echt, als je nog geen idee hebt wat je vanavond gaat eten en geen aversie tegen bloemkool hebt, go for it!

Wat vinden jullie van de vormgeving? Is het zo duidelijk, zouden er nog dingen anders kunnen of snap je er helemaal niks van? Omdat dit het eerste recept is, is het voor mij nog een beetje uitzoeken wat het beste format is dus alle tips zijn welkom!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden! Het wordt een reeks van 10 – 12 recepten en vanaf augustus zal ik elke week een nieuw recept plaatsen op social media. Ben je helemaal enthousiast geworden? Volg me dan ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven!

♥♥♥

Noortje is een vrolijke illustrator uit Rotterdam met een passie voor papier en kleur. Hier op teamconfetti schrijft ze artikelen waar je iets van kan leren, maar waar je vooral vrolijk van wordt.

REACTIES:

 1. Frauke

  Wat heb je dit PRACHTIG gedaan zeg! Superleuk en origineel, eind augustus kan je alles lekker in een boek laten drukken haha. Ik vind het ook helemaal duidelijk zo qua vormgeving, maar echt, zo leuk gedaan met dat papier. Ik wil meer! Oh enne, het recept lijkt me ook gewoon heel lekker (leuk dat ze zonder vlees of vis zullen zijn!) X

  Reageren
 2. Linda

  Ik vind dit echt superleuk en heel origineel ook. Ik kijk uit naar de nieuwe recepten! Dit lijkt me trouwens erg lekker :) Ik vind het trouwens allemaal duidelijk hoor!

  Reageren
 3. Karlijn

  Ik vind het heel origineel om de vormgeving zo met papier te doen en het ziet er heel mooi uit! En bloemkool in wraps is ook erg lekker, zelf doe ik het ook wel vaak met broccoli, ook makkelijk.

  Reageren
 4. kIM

  Super tof gedaan! Ik word altijd blij van nieuwe recepten om uit te proberen, dus deze gaat op het lijstje to-cook. Moet ik in de tussentijd alleen wel even mais leren eten ;)
  Ik vind de sambal trouwens briljant, doet mij een beetje denken aan een tong die je uit je mond laat bungelen wanneer je net een hap hete sambal hebt gegeten. Daarnaast 1 schoonheidsdingetje als ex-vormgever… ik zou die “5 el” nog proberen achter de griekse yoghurt te zetten, die staat er als enige wat verloren bij. Zie maar of je het daar mee eens bent :)

  Reageren
  1. Noortje

   Hahaha die opmerking over die tong :p super leuk! En thanks voor je grafische opmerking, ik had het wel uitgeprobeerd maar daardoor kwam de uitleining van de ingrediënten niet meer mooi uit met de bereiding en vond ik hem ook iets te breed worden. Ik neem het mee voor de volgende!

   Reageren
 5. Linda

  Wat ziet dit er super leuk uit en wat is dit origineel, echt geweldig en heel erg duidelijk. Het recept ga ik zeker uit proberen en ik kijk nu al uit naar je volgende recept!

  Reageren
 6. Noortje

  Beetje laat maar SUPER BEDANKT voor alle lieve en positieve reacties :). Dit geeft me super veel zin om aan de rest van de recepten op mijn lijstje te beginnen! <3

  Reageren
 7. katelynn

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 9. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *