Tom en Olga op meubelboulevardvakantie.

Tom en ik gingen op meubelboulevardvakantie (we dachten even dat we op ski vakantie waren, zoveel sneeuw lag er, maar nee, het was een meubelboulevardvakantie). Want als je op zoek bent naar een nieuwe bank, dan kan je er net zo goed een weekendje van maken dachten wij. Eerst naar het Verre Oosten van het land en daarna door naar het Midden van ons bevroren kikkerlandje. Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze  avonturen dat weekend…

lowik 1

Na een lange treinreis (inclusief vertraging, twee overstappen en ietwat té intieme gesprekken met een dakloze meneer die vieze woordspelletjes met ons wilde spelen) kwamen we vorige week zaterdag aan bij Lowik meubelen in Vriezenveen. En ja, dat zie je goed, dat is in the middle of nowhere. Of eigenlijk in the east of nowhere, in de buurt van Almelo. We hadden namelijk in Groningen in een mooie woonwinkel een droom van een bank gezien die wat aan de prijzige kant was. Na een stevige google sessie kwam ik erachter dat ze hem ook hadden in the east of nowhere en het zag ernaar uit dat hij daar iets goedkoper was…

lowik 5 lowik 7

En daar stond ie hoor, een dikke €1.000 goedkoper dan in Groningen: onze droombank. En alhoewel we hem in het crème wit echt prachtig vinden, gaan we waarschijnlijk voor een grijs/groene kleur zodat hij iets minder besmettelijk is. We zijn een beetje smeerkezen (niet met opzet, het zit gewoon in onze natuur) en met een beschermlaagje eroverheen en een donkerdere kleur blijft hij hopelijk wat langer mooi.

Naast onze droombank was er nog veel meer moois:

lowik 1b lowik 3 lowik 2 lowik 4chocolademelk

Geen opdringerige verkopers en het was er extreem rustig op zaterdagmiddag, dat zijn dan weer de voordelen van meubels shoppen in het Verre Oosten. Het restaurantje was dan wel weer om te janken (alles was beige en er zat zelfs een marmerpatroon op de vouwgordijnen) maar ze hadden er warme chocolademelk en gratis koffie. Maar neem je eigen boterhammen mee als je afreist naar Vriezenveen want met de (magnetron)poffertjes kon je een raam ingooien en bij de tosti van Tom zat geen saus. Eh, je kan niet alles hebben…

amersfoortnh hotel1

Door naar Amersfoort! Op zondag hadden we namelijk een tripje naar Loods 5 gepland en ik had heel budgetproof een hotelletje geregeld inclusief vier treinkaartjes én een ontbijtje voor maar €110,- (dankjewel Spoordeelwinkel). In Amersfoort was het echt een sprookje met alle sneeuw en we waren precies opt tijd aangekomen om even onder de douche te springen en door te gaan naar het Filmhuis. Waar we voor de TWEEDE keer naar Lala Land gingen. Want dames en heren, Lala Land is een film die je perfect meerdere keren in de bioscoop kunt zien. Wordt ie alleen maar leuker van. Kun je alle liedjes meezingen enzo. Genieten!

hoog vuur 1 hoog vuur 2 hoog vuur 3 hoog vuur 4

Na de film hebben we heer-lijk gegeten bij Hoog Vuur. Waar ze (je raadt het al) alles op hoog vuur in de oven gooien. Het is er mooi, de bediening uiterst charmant en het eten is zó lekker, vooral de voorgerechten.

Had ik al gezegd dat Tom en ik tijdens dit weekendje ook vierden dat we NEGEN jaar samen zijn? Nee hè? Nou, dat zijn we. En we zijn nog steeds verschrikkelijk gelukkig. Er is nog hoop in de liefde kinderen.

nh hotel2 nh hotel3

Na een nachtje heerlijk slapen in een gigantisch hotelbed stonden we als één van de eersten fris gedoucht bij het ontbijtbuffet. En o jongens jongens, ik word van weinig zo blij als van een uitgebreid ontbijt buffet met heel veel mini dingen. Mini croissantjes, mini hagelaslagpakjes, mini muffins en mini panini’s (ook wel bekend als pamini’s).

loods 5 7 loods 5 1 loods 5 2 loods 5 3 loods 5 4 loods 5 5 loods 5 6 loods 5 8 loods 5 9

Na het ontbijt checkten we uit en namen de bus naar Loods 5. Ook wel bekend als de meubelhemel. Heel groot en heel mooi. We hadden onze droombank eigenlijk al gevonden, maar hebben in Loods 5 ook nog even op álle banken die ze hadden gezeten, gewoon om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Behalve een mooie kaarsenhouder kochten we niks, we hebben vooral inspiratie opgedaan en dingen op onze wishlist gezet. Tom en ik zijn erg slecht in meteen een aankoop doen waardoor er veel tijd in gaat zitten, maar uiteindelijk maken we vaak wel een keuze waar we heel blij mee zijn. Enjoy the journey!

♥♥♥

We hebben het heel erg naar ons zin gehad tijdens deze meubelboulevard vakantie, kennen jullie nog mooie meubelwinkels in Nederland waar we naar af kunnen reizen voor nog een weekend avontuur?

REACTIES:

 1. Maria

  Geweldig dat Tom ook gewoon meewil naar LaLaLand :) En wat een superleuk roze tweezits bankje bij Loods5, ik heb de foto opgeslagen voor mijn ooit iets-grotere-mensenhuis.

  Reageren
 2. Tamara

  Haha het ‘Verre Oosten’ is voor mij een kwartiertje fietsen. Ik herkende het al op de eerste foto, maar dacht nog ‘nehhh wat heeft zij hier nou te zoeken’ hahaha.

  Reageren
 3. Nienke

  Dat er zulke prijsverschillen tussen banken zitten! Wij willen ook graag een nieuwe, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen..

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *