Review: Chocoladeverzekering + winactie!

You heard it right! Er bestaat nu iets wat een ‘chocoladeverzekering’ heet. Een chocolade-abonnement voor jezelf of voor iemand anders waarbij je elke maand een doos met pure, verantwoorde chocolade opgestuurd krijgt. En ik mocht er eentje uitproberen. Don’t mind if I do!

chocola 2

Siebrigje van Andere Chocolade had niet alleen aan mij gevraagd of ik dit wilde proberen, maar ook aan Tom! Ze vroeg zich af wie van ons de grotere chocolade freak was en daar had ze een punt. Ik ben GEK op chocolade, maar Tom is de zoetste kauw bij ons thuis. Helemaal terecht dus dat we deze box samen hebben opengemaakt en geproefd. Tetkees was erbij om toe te zien dat we allebei onze eerlijke mening gaven. ;)

geniet van echte chocolade doos olga met veel chocola

Als grafisch ontwerper en liefhebber van mooie dingen was ik direct fan van de praaaachtige verpakking. Luxe, luxe, luxe. En wat ik ook echt geniaal vond (waarom heb ik daar nooit aan gedacht) dat de adressering aan de onderkant zat. Waardoor het mooie design op de voorkant echt tot zijn recht kwam. Het doosje zag er nog steeds prachtig uit toen hij openging door de mooie cut-out van het logo. Fancy hoor! En wat zat erin? Vier chique reepjes chocolade en toelichting die me het gevoel gaven dat ik wijn ging proeven in plaats van chocolade…

amma chocolatom proeven 2

#1 AMMA 85%
Omschrijving door Andere Chocolade: ‘Laat het blokje langzaam smelten en proef het aroma van tropisch fruit. De reep wordt bitterder terwijl hij smelt en dan komt het fruitige weer terug. Sluit je ogen en waan je in tropische sferen met deze uitdagende chocolade.’

Tom: Lekker, fruity, bitter, kersen ofzo? Cijfer: 7
Olga: Oei, wel heel bitter en licht alcoholisch? Maar ook lekker smeuïg. Cijfer: 6,5

tom reep

#2: ORIGINAL BEANS – CRU VIRUNGA 70%
Omschrijving door Andere Chocolade: ‘Original Beans doet wel iets heel bijzonders: zij planten voor elke verkochte reep een boom. De Cru Virunga is fluweelzacht. Hij smelt zo gauw hij op je tong ligt, en geeft een romige, diepe chocoladesmaak vrij. Dan proef je het licht zurige van kersen, gevolgd door een geroosterde nasmaak. Echt een reep om te koesteren.’

Tom: Smak, smak, ja lekker! Romig en fruitig, pretty good! Cijfer: 8
Olga: Mmmm, ja deze is meer mijn smaak. Lekker romig, puur maar ook zoet en zuur. Cijfer: 7,5

chocolatom proeventom nog een stukje

PACARI – ANDEAN BLUEBERRIES 60%
Omschrijving door Andere Chocolade: ‘De bedrijfsvisie van dit Ecuadoriaanse familiebedrijf is maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. In deze reep vind je blauwe bessen die alleen in de Andes groeien. Het zurige van dit besje complementeert de bijzondere Arriba Nacional cacao. Een reep vol met flavonoiden, anti-oxidanten en andere gezonde stofjes, maar vooral een reep om heel langzaam heel erg van te genieten.’

Tom: Wel heftig! I like it. Intense smaken. Ik mag zeker niet nog een stukje…? Cijfer: 9
Olga: Zo! Ruikt bijna naar wijn. Oh! Lekker zoet, heel fruitig. Cijfer: 8

chocola 4 olga proeven

THE CHOCOLATEMAKERS – TRES HOMBRES 75%
Omschrijving door Andere Chocolade: ‘The Chocolatemakers zijn de duurzaamste ondernemers van Amsterdam! Deze Tres Hombres is een stoere reep, die je doet denken aan een boswandeling: donkere aarde, paddestoelen, gebrand hout… In combinatie met rood fruit en een lekkere brunch van de nibs. En tenslotte een heerlijke nasmaak van koffie, waar je zeker de rest van de avond op kunt teren. De ultieme reep voor de donkere dagen!’

Tom: Grown uppy. Mag ik nog een stukje? De crunch is wel lekker. Cijfer: 8
Olga: Ojee, deze is wel heel bitter. Het krokante vind ik wel heel lekker. Cijfer: 6

♥♥♥

Een chocolade abonnement is er in meerdere varianten. Je kunt ze los kopen (voor €21,95 incl. verzendkosten) of voor drie of zes maanden (dan zijn ze per stuk iets voordeliger). Toegegeven, dat is niet heel goedkoop, maar je krijgt er een luxe doos genot voor terug. En ook nog eens heeeeel verantwoord!

WINACTIE!
Wil jij ook een keer zo’n heerlijke box vol chocolade uitproberen? Dat kan! Want ik mag de volgende box van januari weggeven. Extra leuk, want dan is de inhoud nog een verrassing! En wat moet je daarvoor doen? Nou, niet zoveel hoor. Like de Facebookpagina van Andere Chocolade en laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet. Hier krijg je een weekje de tijd voor. Op 10 december (mijn eigen verjaardag!) krijgt de winnaar van mij een email. De box wordt op 29 december verstuurd. Spannend!

(Op dit moment verstuurt Andere Chocolade alleen nog naar Nederlandse adressen, deze winactie is dus helaas niet internationaal.)

EDIT: DEZE WINACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN. ER IS EEN WINNAAR GESELECTEERD. BEDANKT VOOR HET MEEDOEN IEDEREEN!

♥♥♥

REACTIES:

 1. kvgr

  Hahaha 10 punten voor wie de term chocoladeverzekering bedacht heeft, ik vind hem geweldig! En dat moet natuurlijk uitgeprobeerd worden ? Gr K.

  Reageren
 2. Wendy

  Mmm dat ziet er lekker en aantrekkelijk uit. Ik waag graag een kansje. Mijn vriend is de 11e december jarig, zou de doos aan hem geven.

  Reageren
 3. Samantha

  Jaa! Ik doe mee! Dit is een briljant concept, dat eigenlijk al veel langer had moeten bestaan. Iedere maand een (mooi!) doosje met chocolade, dat heeft iedereen toch nodig? Zo heb je altijd wat lekkers in huis, en wie wil dat nou niet?

  Reageren
 4. kimzie

  Jaaa ik doe mee! Superleuke actie. Dit is zoveel beter dan een levensverzekering of autoverzekering ;-). Leuk geschreven ook. Veel succes iedereen!

  Reageren
 5. Frauke

  Hoe geniaal, een chocoladeverzekering! Ontzettend leuk dat jullie zo uitgebreid hebben getest, de vormgeving van de doos is inderdaad echt heel mooi. Die voorlaatste chocolade klinkt het lekkerste, maar ik ben zelf niet zo’n grote fan van chocolade dus ik doe niet mee met de winactie. Leuke foto’s van jullie! X

  Reageren
 6. Maxime

  Jaaaa, ik doe mee! Hier krijg je nou echt trek van haha, gelukkig zit ik nu met een lekker havermout ontbijtje achter mijn laptop, maar anders….

  Reageren
 7. Kirsten

  Wat leuk! Ik doe graag mee. Mijn vriend en ik zijn echte (pure) chocolademonsters, en altijd op zoek naar nieuwe smaken.

  Reageren
 8. Sarah

  Wat een geweldig idee! Nu mag iedereen eindelijk met een gezond en verantwoord smoesje chocolade eten! Ik doe mee met de actie, dit wil ik ook wel eens ervaren? Oh en chocoladeverzekering…mmm…klonken alle verzekeringen maar zo uitnodigend!

  Reageren
 9. Marieke

  En het leukste is… voor deze verzekering hoef ik niet urenlang op een independer-achtige website te stressen. Ik doe graag mee :).

  Gefeliciteerd alvast!!

  Reageren
 10. Iris

  Woooh, dit is geniaal haha. Wel een beetje prijzig voor een studentenbudget, maar houd het zeker in mijn achterhoofd. Doe graag mee en geliket.

  Reageren
 11. Marloes

  Oh wauw, een chocoladeverzekering! Geweldig idee en jullie ‘review’ maakt dat ik heel graag zo’n mooi pakketje zou uitproberen samen met Mark, ‘mijn Tom’ ;) Het komt wat dat betreft goed uit dat het volgende pakket een verrassing is, want qua chocolade liggen onze voorkeuren wat uit elkaar. Ben benieuwd!

  Reageren
 12. Anne

  Oooooh! Dat ziet er lekker en gezellig uit!!! Ik wil ook! (Zag nergens cranberry’s in verstopt! Daar hold ik nie van ;-) ) alleen de verpakking is al mooi! Nom nom nom

  Reageren
 13. nina

  Oelala, klinkt fantastisch! Ik had een tijdje terug de melkvariant van The Chocolatemakers en vond dat echt de lekkerste chocolade everrrr! O, en moet ik nog zeggen dat ik mee doe? :-)

  Reageren
 14. Nina

  Whaha, voor deze verzekering heb ik best wat premie over, hoor! Yum, ben echt gek op chocolade, zeker als deze van goede oorsprong is. Ik ga zeker meedoen aan de winactie, ben zelf op 26 december jarig.

  Reageren
 15. Emma

  Ooeeh wat een heerlijke winactie. Dit klinkt goed!
  En wat een prachtige verpakking inderdaad, en dan om een pakketje met heerlijke inhoud dan kan er niks meer mis gaan :) Ik doe graag mee om kans te maken op het volgende pakket!

  Reageren
 16. Lotte

  Ik doe ook graag mee hoor! Ik ben namelijk 2 dagen na jou jarig, Olga, dus dat cadeautje zou leuk zijn ;-) Dat internationale gegeven is ook geen probleem, want mijn (ex-)vriend is een Nederlander die het pakketje graag in mijn naam zou ontvangen.
  Btw: ik vind je theepot de max!

  Reageren
 17. Linda

  Wat is dit leuk? Denaam chocolade verzerkering vind ik geniaal,:-) en wat een leuke foto’s van jullie proefsessie……. Ik doe graag mee, ik ben jarig in Januari, wie weet word het wel een verjaardags cadeautje.

  Reageren
 18. nine|tree

  Wat een briljant concept!
  Ik sta in de winkel altijd te kwijlen boven de meer bijzondere repen en geef ze ook vaak kado. Dit vind ik echt een geweldig idee. Het is inderdaad alleen wat aan de prijzige kant, maar ik ga er denk ik toch een keer gebruik van maken.
  Natuurlijk doe ik eerst een poging om een box te winnen met de give-away, hopelijk krijg ik de kans om ´m eens uit te tesen (en wie weet voor een deel wel weg te geven).

  Reageren
 19. Gonny

  Hallo Olga…
  Dan wens ik je bij deze alvast een hele mooie donderdag toe!
  Met veel lieve vrienden familie…
  And lots and lots of chocolat!

  Ik ben ook verknocht aan chocolade… zo erg dat ik dit jaar a 2 keer naar een chocoladeworkshop ben geweest. Had het aan 2 verschillende vriendinnen cadeau gegeven… Uiteraard op 2 verschillende data. ;)
  Leuk voor hun… en dubbel leuk voor mezelf.

  Yum yum yum…

  Reageren
 20. Nienke

  Ow, wauw! Wat fijn dat je ons op de hoogte brengt van het bestaan. Dit lijkt me zo fantastisch. Ik ben in januari jarig, dus zou super leuk zijn. Mocht iemand anders de gelukkige winnaar zijn, gaat dit op mijn wishlist.

  Reageren
 21. majorsite

  I’m writing on this topic these days, majorsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren
 22. bitcoincasino

  First of all, thank you for your post. bitcoincasino Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *