Onze vakantie plannen voor 2020 (+vakantie plan tips)

Vakanties plannen stond voor het eerst in mijn leven bovenaan mijn 2020 to do list. Eerder had ik geen géld om op vakantie te gaan en daarna had ik geen tíjd om op vakantie te gaan (zzp-life, ik doe bijvoorbeeld ook niet aan Pasen of Pinksteren of Hemelvaart etc, gewoon lekker doorwerken) en toen kregen we een baby en waren we gewoon scared shitless. Maar dit jaar hebben we poen, zijn we over de grootste shock van het krijgen van een kind heen en zijn we niet bezig met verhuizen of verbouwen. We kunnen LOS!

En met los bedoel ik dat we lekker in Nederland blijven in de zomer en dat Tom en ik af en toe een weekendje met EN ZONDER eerdergenoemd Kind weggaan. Verwacht geen bergbeklimavonturen met zo’n coole kinderstoel rugzak op onze rug waar Kiki dan vredig in ligt te slapen. Nee, als we ergens heen gaan zonder wasmachine dan vind ik het al spannend…

Maar hoe we wél losgegaan zijn, is met de agenda. Een paar weken geleden ben ik er even voor gaan zitten en heb ik bijna ál onze vakanties ingepland én geboekt. Oma’s en opa’s zijn al gereserveerd voor de weekendjes weg ZONDER KIND en ik heb zelfs de boottickets naar Vlieland al gekocht.

Één van mijn grotere talenten is plannen en dat komt retegoed van pas als je vakanties gaat plannen. Voordat ik mijn prachtige mini vakantievondsten met jullie deel, eerst even kort hoe ik dat heb gedaan, dat geniale vakantie plannen.

GENIALE VAKANTIEPLANNEN MAKEN
Stap 1. Get yourself een kalender van héél 2020. Heb je de Team Confetti agenda (of een andere papieren agenda) dan vind je die ergens voorin. Streep dagen af waarvan je weet dat je al wat hebt. Bijvoorbeeld bruiloften of andere feestjes. Dan blijft de rest van het jaar over voor vakantieplannen!
Stap 2. Maak een lijstje van uitjes die je zou willen maken dit jaar. Wil je een paar weken naar de zon, een wellness weekendje tussendoor, een kampeervakantie, citytrip? Zet alles op je lijstje wat je wil, straks kom je erachter of het mogelijk is of niet, but first, dream big!
Stap 3. Bedenk een budget én hoeveel vrije dagen je hebt. Tom en ik zijn ZZP-ers dus we kunnen dat zelf bepalen, de dagen dan vooral, maar als je voor een baas werkt, dan moet je het doen met wat je gegeven is. 
Stap 4. Verdeel je uitjes die je liefst wil doen over de vrije dagen die je hebt (en vergeet niet gebruik te maken van de gratis vrije dagen zoals Pasen en Hemelvaart etc.) en plan ze mooi verspreid over het jaar. Geef elk uitje een budget zodat je weet waar je je aan moet houden als je ook echt gaat boeken. Ik heb het voor elkaar gekregen om om de maand een uitje in te plannen. We gaan in de zomer maar anderhalve week weg met nog wat vrije dagen erachteraan geplakt dus ik had nog wat dagen én geld over voor wat leuke dingen tussendoor.
Stap 5. Duik het wereldwijde web in voor inspiratie en BOEK nu er overal nog genoeg plek is. Ik ben nog een beetje nieuw in het vinden van mooie vakantiehuisjes, dus ik was er wel even zoet mee, maar voorpret is de helft van het plezier, so just go for it. Als je houdt van MOOI (ik hou van mooi) neem dan een kijkje op bijzonderplekje.nl. Daar komen meerdere van onze geboekte vakantieplannen vandaan.

ONZE VAKANTIES IN 2020
En dan nu, voor een beetje inspiratie, onze vakantieplannen! Onze vakantie stijl is lui, lekker eten in de buurt, niet te warm, niet teveel gedoe om er te komen en een comfortabele en móóie accomodatie. Cause I like pretty things, helemaal op vakantie. Dit zijn onze picks!

JANUARI /FEBRUARI – WEDDING ANNIVERSARY WELLNESS WEEKEND
3 dagen ● Hotel de Sterrenberg ● Otterlo, Veluwe ● zonder kind

Begin februari vieren Tom en ik ons twaalfde jaar samen (holy shit) en ons tweede jaar huwelijk. Plus het is downright depressing weer en de lente is nog ver weg dus we wilden luxe en natuur en geen flikker doen. Ik ben voor arrangement poepie chique gegaan met wellness, twee keer een heerlijk diner en een lange wandeling met de boswachter. Die laatste gaan we achter komen of dat leuk is, maar het zat erbij in en je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

APRIL – LANG WEEKEND TINY HOUSE AAN HET STRAND
4 dagen ● Boshuisje Kuif camping Stortemelk ● Vlieland ● met kind

Een weekendje uitwaaien aan het strand leek me een leuke activiteit met de kleine. We kennen Vlieland al redelijk goed door de vele muziek festivals en dat vind ik wel zo lekker met Kiki erbij. Geen gestress, weten waar je moet zijn en het is geen lange reis voor ons. Ik wilde voor een tenthuisje gaan, want hell to the no dat ik een tent op ga zetten voor mijn plezier en toen kwam ik erachter dat er op camping Stortemelk nu ook práchtige boshuisjes staan! Met vanuit de slaapkamer uitzicht op alleen maar bos (denk ik). Fucking mooi, ik hou ervan. Nadat we terugkomen plakken we er nog een paar dagen vrij achteraan om te reeeelaxen (en brengen we Het Kind wel gewoon naar de kinderopvang).

JUNI – BIRTHDAY BASH IN BRIGHTON
4 dagen ● Airbnb ● Brighton, Engeland ● zonder kind

I know, we moeten ophouden met dat ge-Brighton maar het leek me zo heerlijk om een keertje te gaan terwijl ik níét zwanger ben en we geen baby bij ons hebben. Dan tikken we onze favoriete eettentjes en hotspots op zeer efficiente wijze af en is onze Brighton itch voor dit jaar gescratcht. O en het is Tom’s verjaardagsweekend, extra reden om te gaan!

AUGUSTUS – ZOMER AAN DE NEDERLANDSE KUST
10 dagen ● huisje ● Overveen, Noord Holland ● met kind

Ik vond het mega moeilijk om te verzinnen waar we heen moesten met een peuter in de zomer. Vliegen zag ik niet enorm tegenop, maar ik wist gewoon niet wáárheen. Kindvriendelijk naar de zon betekent al snel een all-inclusive animatieteam in de brandende hitte. And you know what? Ik haat warmte. Alles boven de 24C vind ik gewoon te warm om te bewegen. Ik overwoog een andere plek in Engeland maar ik had er gewoon geen zin in. ‘T kind haat in de auto zitten, ik hou niet van gedoe en dus ging ik op zoek naar een lekker plekje in Nederland. Want daar wordt het al warm zat! Ik kwam uit bij het praaaaachtige huisje van Sea and the City in de omgeving Bloemendaal/Zandvoort met bíjna alles erop en eraan (geen oven, geen wasmachine, keep it cool Olga, you can do it) maar wél een vaatwasser en een waslijst aan leuke dingen om te doen in de buurt. En dan vooral eten, strand en een awesome natuurspeeltuin waar wij hopelijk op ons gat ernaast een glas witte wijn kunnen zitten drinken. Er zitten twee fietsen bij, een kinderbedje + stoel en een mand met speelgoedjes. Wat betekent dat we weinig hoeven mee te nemen, geen vliegtuig hoeven te boeken en geen lange reis heen en terug. Als het regent zijn we fucked, maar dat zien we dan wel weer. Kan overal regenen toch?

OKTOBER – WEEKENDJE WEG
3 dagen ● destination unknown

Omdat we in de zomer niet heel lang weggaan, hebben we nog wat geld en wat dagen over om in oktober wat te doen. Maar ik wilde eerst alle mini vakanties beleven en dan pas bedenken wat we nog graag zouden willen doen in oktober. Willen we nog een keertje met zijn twee weg? Naar een stad? Naar de natuur? Of willen we gewoon een paar dagen thuis zijn met zijn allen? Ik weet het nog niet, maar ik houd de dagen gereserveerd zodat ik er iets mee kan gaan doen zodra ik het weet.

VAKANTIE SUKKEL?
Misschien ben ik wel de laatste van mijn generatie die de vakanties-plannen-in-januari-hack heeft ontdekt en zit iedereen van gniffel-de-gniffel die gekke Olga komt daar nu nog eens mee. Maar ach, dan was het in ieder geval leuk om te zien waar wij dit jaar heen gaan. Wat zijn jullie plannen/dromen? En wat was nou echt een tóp vakantie/weekendje weg met peuter erbij? Voor volgend jaar alvast.
PLEASE TELL ME!

REACTIES:

 1. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 2. SAP eCommerce Platform

  The SAP eCommerce Platform isn’t just another eCommerce solution; it’s your ticket to unparalleled customer engagement and operational excellence! Studies have shown that businesses leveraging SAP eCommerce solutions witness a surge in web traffic, clicks, and social media engagement. All you need is a partner like Spadoom, whose expertise in SAP Commerce Cloud will unlock the power of intelligent design and strategic implementation. This will ensure that you’re not just setting up an online store; you’re creating an entire ecosystem that listens, understands, and responds to your market demands.

  Reageren
 3. Adventure Four Hero Book

  Books Of Four Heroes is an epic adventure that takes you on a journey of self-discovery and growth. As you follow the path, you’ll encounter challenges and obstacles that will test your courage, wisdom, and strength. But with perseverance and determination, you’ll emerge victorious, having gained valuable insights and skills that will serve you well in all areas of your life.

  Reageren
 4. Eugene

  The Unofficial Guide to Surviving College is an inclusive monologue about a freshman’s struggles. It addresses the prevalent problems freshmen and seniors face, such as poor time management, work-play balance, and overspending. Leslie Hayes, Dr. Eugene’s son who co-authored the book with him, also went through the same struggles that propelled him and his father to create an inclusive encyclopedia on self-management and a healthy lifestyle.

  Reageren
 5. Inner delight

  Unlock the doorway to profound spiritual transformation with our comprehensive Soul Realignment Practitioner Training. This in-depth program is designed for those seeking to explore the depths of soul-level healing and alignment.

  Reageren
 6. Security company

  Looking for a private security company? Get in touch with the No Mercy Security Force. We are a premier security company providing top-notch security services. Our team of highly trained and skilled security personnel works tirelessly to ensure the safety and security of our clients. With a focus on providing customized security solutions, we offer a range of services. We are here to help you feel safe and secure!

  Reageren
 7. Lumimedaesthetic

  Uncover a sanctuary of beauty and self-care that goes beyond the surface, where Lumimedaesthetic’s expertise combines with a passion for aesthetic perfection. Elevate your aesthetic journey with us and redefine your sense of beauty. Lumimedaesthetic – where aesthetics meets artistry, and beauty is redefined. Your radiant transformation begins here.
  Try It Now: Aesthetic Beauty

  Reageren
 8. HMO Floor Plan

  We are come across buying or selling of buildings in UK and hence we need to know about the asbestos surveys in London. However continue reading to know more about the Asbestos Surveys in London.

  Reageren
 9. lookforever

  Discover the leading destination for flawless Cheek Filler In Arlington! Elevate your beauty with our expertly administered cheek filler services, designed to enhance your natural features and provide a radiant, youthful glow. Our skilled practitioners in Arlington specialize in precision and artistry, ensuring optimal results tailored to your unique facial contours. Uncover the secret to a rejuvenated appearance and sculpted cheeks that turn heads. Trust our dedicated team to deliver top-tier cheek filler solutions in Arlington – because beauty is an art, and we’ve mastered it. Book your consultation now for a transformative experience that leaves you looking and feeling your best!

  Reageren
 10. christian charity

  Discover the heartwarming impact of our Christian Children’s Charity as we strive to make a difference in the lives of vulnerable children. At our organization, we are dedicated to providing love, support, and essential resources to children in need, guided by Christian values and compassion. Join us in spreading hope and joy through your generous contributions. Learn more about our mission and how you can be a part of transforming the lives of these precious children. Make a lasting impact with our Christian Children’s Charity today.

  Reageren
 11. Mrs. Marika Cirkse

  Discover the artistry of Crafting Silicon Jewelry Molds with our exquisite collection available at AllForCrafting. Elevate your crafting experience with premium silicone materials that bring your creative vision to life. Explore a myriad of vibrant colors, shapes, and sizes, ensuring endless possibilities for unique designs. Whether you’re a seasoned crafter or a beginner, our curated selection of silicone jewelry supplies provides the perfect blend of quality and affordability. Buy with confidence from AllForCrafting and embark on a journey of crafting excellence with our top-notch silicone jewelry materials. Unleash your creativity and adorn yourself or your loved ones with one-of-a-kind, handmade silicone jewelry masterpieces. Shop now and make your crafting dreams a reality!

  Reageren
 12. Legionella Risk Assessment in London

  Ensure the safety of your premises with professional Legionella Risk Assessment in London . Our expert team employs comprehensive evaluations to identify and mitigate potential Legionella hazards, safeguarding your environment. Compliant with industry standards, our assessments provide a thorough analysis, offering peace of mind and regulatory adherence. Trust us to prioritize your safety – Legionella Risk Assessment in London, done right. Contact us for a meticulous evaluation today.

  Reageren
 13. Richard Torbik

  Discover top-quality Pup Crew dog apparel crafted by Sleepingdogattire. Our stylish and comfortable dog clothing line ensures your furry friend stays cozy and fashionable in every adventure. Explore a wide range of trendy designs tailored to suit your pup’s personality. Shop now for the perfect blend of style and comfort for your beloved canine companion.
  Shop It Now: Dog Attire And Apparel

  Reageren
 14. Connie McNeil

  Discover essential self-care advice for holistic well-being. Explore actionable tips, expert guidance, and practical strategies to nurture your mental, emotional, and physical health. Elevate your self-care routine with insightful insights tailored to enhance your lifestyle and promote inner balance. Start prioritizing self-care today for a happier, healthier you.
  Examine It Right Now: Self Care Advice

  Reageren
 15. smartproperty

  Ensure the safety of your property with Legionella risk assessment services in London provided by Smart Property Service. Our expert team offers thorough evaluations to identify and mitigate any potential risks, safeguarding your occupants and complying with regulations. Trust us for comprehensive solutions tailored to your needs.
  Check It Now: Legionella Risk Assessment in London

  Reageren
 16. smartproperty

  EPC in Aylesbury: Discover Top Energy Performance Certificate Services

  Looking for reliable Energy Performance Certificate (EPC) services in Aylesbury? Our expert team delivers comprehensive EPC assessments for residential and commercial properties. Ensure compliance and efficiency with our thorough evaluations. Contact us today for swift and professional EPC solutions tailored to your needs.
  Check It Now: EPC in Aylesbury

  Reageren
 17. Grace Amelia

  In this case, too! Every time my friends and I arrange a vacation, something always pops up. Sometimes we don’t have enough money to take a trip, and other times we have nursing essay help subjects that we need to turn in by the deadline. However, we are prepared this time; let’s see how it goes.

  Reageren
 18. Princy Sharma

  Axcel Gases provides high-quality Inergen cylinders, which are ideal for fire suppression systems. Our cylinders are manufactured to meet stringent safety standards, ensuring reliable performance in critical applications. Choose Axcel Gases for your fire protection needs.

  Reageren
 19. Aarti Verma

  Join the Dream11 Telegram community for the latest updates, expert tips, and winning strategies for fantasy sports. Get real-time match predictions, team news, and exclusive insights to boost your chances of winning. Stay ahead in the game with Dream11 on Telegram.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *