Grootse plannen voor onze kleine stadstuin.

Zoals jullie weten, zijn we vorig jaar verhuisd naar ons droomhuis. Binnen is druk verbouwd en gedaan, maar onze tuin is nog steeds een concrete jungle. Voor een stadstuin is de maat heel behoorlijk, maar enorm is het niet. Toch lijkt het me een leuke uitdaging om van dat postzegeltje een heerlijk plekje te maken waar we van kunnen genieten zodra we de deur uitstappen…

ONDERHOUDSVRIJE LUXE
De reden dat we niet direct de tuin hebben aangepakt tijdens de verbouwing was omdat we al heel veel geld hadden uitgegeven, maar ook omdat we geen flauw idee hadden wat we ermee wilden. Na maandenlang plaatjes verzamelen op Pinterest werd steeds duidelijker dat mijn voorkeur uitgaat naar een tuin die extreem onderhoudsvrij is, een beetje een luxe vakantiegevoel geeft, heel praktisch is en met materialen die in het oog springen. Denk toffe patroontegels en een zwarte schutting. En… Kunstgras… I know, die term schreeuwt tacky maar we hadden het op het binnenplaatsje van ons vakantiehuisje in Brighton en het was fa-bu-lous. Het is onderhoudsvrij (redelijk, beetje stofzuigen af en toe I guess), het voelt heerlijk aan de voetjes, als je een beetje investeert is het echt niet lelijk én het kan in de schaduw. Ik ben om.

(PIN)spiratie
Pinterestborden lopen al vrij snel uit de hand. Elke afbeelding heeft wel íéts dat ik mooi vind, maar het is onmogelijk om álle ideeen in die bescheiden tuin van ons te proppen. Het was dus tijd om een selectie te maken van inspiratiebeelden die ik het allermooist vind én die met zijn allen te combineren zijn. Iets wat ik natuurlijken achter de schermen kan doen, maar ach, kan jullie natuurlijk ook gezellig mee laten kijken. De bronnen voor alle afbeeldingen vind je onderaan de pagina, maar je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het héle Pinterestbord (pinterest.com/TeamConfetti/home-garden/).

ONDERHOUDSVRIJ EN SEXY
Weinig onderhoud dus, ik ken mezelf en ik ga niet elke week onkruid wieden en tegen plantjes praten. Ik vind bovenstaande foto daarom echt práchtig. Het is enorm uitnodigend, groen, mooie materialen en als het er eenmaal staat, hoef je er bijna niks meer aan te doen. Een beetje blaadjes opruimen en je boompje wat bij snoeien, maar verder is het naar buiten stappen en gaan zitten. Ik vind de strakke overgang van (kunst)gras naar betonbak super en de slanke latjes van de schutting mega sexy. Die gaan we hoe dan ook in het ontwerp van onze tuin verwerken want I looooooove that look.

FUNKY TERRASTEGELS
Je komt het in Nederland ontzettend weinig tegen, maar ik vind het zo geweldig: terrastegels met patroon. Waarschijnlijk omdat de meeste mensen hun tuin zien als een oase van rust en daarom liever neutrale terrastegels gebruiken en daar is ook echt wat voor te zeggen. Maar ik wil ontzettend graag een stuk van onze tuin betegelen met een vrolijk en fris patroon. Vloertegels binnen zijn geweldig met patroon, dus waarom zou je dat buiten niet doen? In mijn hoofd is dat makkelijker te onderhouden dan houten vlonders (maar daar weet ik geen donder vanaf dus correct me if I’m wrong!) Het geeft in ieder geval een instant vakantiegevoel en hopelijk maakt het de tuin wat leuker om naar te kijken in de herfst- en wintermaanden. De drie patroontegels boven de prachtige inspiratiefoto zijn geschikt om buiten te leggen, welke is jouw favoriet? Ik kan niet kiezen!

ZWARTE SCHUTTING
Ik zou het binnenshuis niet zo snel doen, een groot vlak zwart gebruiken, maar voor buiten vind ik het práchtig: een zwarte schutting. Het liefst van dunne zwarte latten met tropisch aandoende planten ervoor zoals bamboe of bananenbladeren. Het groen contrasteert er zo mooi bij en onze witte hoekbank ook. 

BUITENKEUKEN
Maar niet écht een buitenkeuken hoor, we wonen in Nederland, niet in Australie. Ik zou wel graag een stuk aanrecht willen met wat opbergruimte eronder. Daar kunnen Kiki’s buitenspeeltjes in, schepjes en harkjes en extra bloempotten/aarde oid. Erbovenop kunnen we drankjes en hapjes neerzetten voor als we iets te vieren hebben of een simpele elektrische barbecue op neerzetten buiten het bereik van kinderhandjes. Ook een kraan met een wastafel lijkt me erg handig voor vieze handjes, laarsjes of gewoon om een kan water buiten te kunnen vullen. 

TERRASMEUBILAIR
Een fijne hoekbank (Wehkamp) hebben we vorig jaar wel meteen gekocht en dat ding is ge-nie-ten. Maar verder hebben we nog praktisch niks staan in onze tuin. Ik wil nog graag een tafel en stoelen voor buiten die makkelijk schoon te maken zijn en lang mooi blijven, zelfs als ze het hele jaar buiten blijven staan. De gekleurde stoelen hierboven zijn van het merk ISSIE, zijn van kunststof en je kunt er een simpel kussentje bij kopen, de groene tafel eronder is van HAY en ik hou zo van HAY. Kneiterduur voor hoe simpel het is, maar het is tijdloos en verveelt nooit. Ik weet nog niet of het deze combinatie wordt, maar het zou heel goed kunnen.

BESCHUTTING
De plek waar de buitentafel komt te staan (op de eerdergenoemde funky tegels) zou ik graag een beetje beschut willen hebben. De dunne latten constructie links heeft mijn voorkeur, maar optie twee is wat simpeler en werkt wat meer met wat we hebben: de druif die al groeit voor ons raam over een stellage laten groeien. Dat vergt wel wat onderhoud (en het geeft veel troep want vogels zijn GEK op druiven en die maken er dan een smeerboel van) maar oooooeh de vakantie vibes die het geeft. Nog even over nadenken…

KINDERHOEKJE
Wat me ook érg leuk lijkt, is een plek voor Kiki om te spelen. Ik ben een sucker voor tuin- en strandhuisjes, dus het is stiekem ook voor mij om naar te kijken. Het huisje hierboven is in Nederland te koop (bol.com), maar dan moet ik het zelf eerst schilderen en hij is ook wat aan de maat in onze postzegeltuin. Ik twijfel nog, ik vind ‘m zó leuk! Misschien ook een zandbak als we die een beetje goed kwijt kunnen. Ik vind het idee van hierboven ontzettend slim: een zandbak verstopt onder houten vlonders! Als er niet mee gespeeld wordt, gaat de deksel erop en merk je er niks van en ik vind het ook wel een mooi bescheiden maatje.

Bronnen: eigen foto | Team Confetti Pinterest board | onbekend | patroontegelwinkel.nl | Stylebyemilyhenderson.com | Adore Magazine | StudioDIY.com | homestolove.com.au | domino.com | wehkamp | ISSIE | HAY | residendemagazine.se | @masseriamoroseta (instagram) | almostmakesperfect.com | laaracopleysmithgardens.com

LEUKE PLANNEN, NOU NOG EEN TUINMAN/VROUW
Ok, we weten dus wat we willen (zo ongeveer) maar het zijn veel wensen in een kleine ruimte en we hebben geen tijd/skills om dat zelf te maken. Het moet nog een logisch geheel worden én uitgevoerd worden. Ken je dus iemand (of ben je iemand) in Noord Nederland die hier wel raad mee weet, let me know!

***

Dit blogartikel bevat betaalde links maar is verder niet in opdracht geschreven.
Alle teksten en meningen zijn van mijzelf.

REACTIES:

 1. Martin Mithcell

  Do you have a garden? If so, you know that one of the most important things you can do to keep it healthy and thriving is to plant plants! Well, if you’re like me, you can’t just plant plants – you need to know what to plant, where to plant them, and how to water them! That’s why I’m excited to tell you about Team Confetti’s plans for our small town… electrician joondalup

  Reageren
 2. Lynton Electrical

  Team Confetti is a small, independent garden shop in the heart of the city of Rotterdam. Our aim is to provide our customers with the highest quality plants and flowers, and to help them create beautiful gardens in their own homes. We are always looking for new ways to improve our shop, and we would love to hear your thoughts and suggestions. Electrician Willoughby

  Reageren
 3. safetoto

  I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! safetoto

  Reageren
 4. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 5. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 6. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 7. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 8. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 9. majorsite

  As I am looking at your writing, majorsite I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

  Reageren
 10. Global Import Export Data

  Exim panel is one of the leading import export data service provider company. we provide instant and reliable service at reasonable price. we use modern tool to provide you with refined statement based analysis of Global Import Export Data. our customer executive team are available 24*7 to help you. Feel free to call us for demo.

  Reageren
 11. totoxetak

  My spouse and I were really happy when Edward was able to cope with his investigation through ideas that he created while using web pages. In general, it is sometimes embarrassing to find yourself providing guidance that many people could have made money. We therefore understand that there is a writer to thank for that. The specific descriptions you create, the brief blogging, the relationships you help create – it’s the best, and it helps our son and family think this situation is fun and it’s very important. Thank you for everything! 먹튀검증

  Reageren
 12. masterfreios

  I must convey your enthusiasm for generosity to support those who need guidance on this particular niche. Your real commitment to delivering all the messages has become incredibly practical and has consistently made men and women like me achieve their desired goals. An insightful letter of recommendation has great implications for people like me as well as my colleagues. Thank you to all of us. 메이저토토사이트

  Reageren
 13. casinosite

  I have been looking for articles on these topics for a long time. casinosite I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 14. 먹튀검증

  I would like to thank you for the efforts you have put in penning this site. I’m hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website now. 먹튀검증

  Reageren
 15. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 20. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 22. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 23. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 24. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 25. Alpilean

  It is very common to find people with diseases associated with excessive alcohol consumption. Here we will see what are the diseases of alcoholism? The effects that alcohol has on the human body are devastating, both long and short term if not controlled in time, we will see all its consequences. Alpilean

  Reageren
 26. Xanoburn

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and stay up for searching for extra of your great post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks! Xanoburn

  Reageren
 27. Endopeak

  Erectile dysfunction (ED) or erection problems can have various causes, including physical, psychological, or a combination of both. It’s important to note that seeking professional medical advice from a healthcare provider is crucial if you’re experiencing persistent or recurrent erection problems. They can provide a proper diagnosis and recommend suitable treatment options based on your specific situation. Endopeak

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *