Cinefetti december / januari / februari 2017

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van Cinefetti, een maandelijkse rubriek waarin ik film, tv, boeken en podcasts review. Deze aflevering bevat de beste film aller tijden (wowwww), de foutste serie aller tijden (wowwww) en nog meer leuks!

movie date

Hier review ik films waar ik sámen met iemand naartoe ben geweest en bepaal: was dit een fijne feelgood film om samen naartoe te gaan, liever alleen of gewoon helemaal niet…? Deze films draaien op moment van schrijven allemaal nog in de bioscoop.

FILM: Lala Land (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Kinepolis Groningen & De Lieve vrouw in Amersfoort.
SYNOPSIS: Boy meets girl. Beide met grote ambities om het te maken in the ‘city of stars’ (aka LA). O en het is een musical met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrol…
REVIEW: A-ma-zing! De liedjes, de dansjes, de verhaallijn. Het is een film die je gelukkig maakt, je inspireert (vooral als je een creatief beroep hebt) en entertaining is tot de laatste regel van de aftiteling. Tom en ik hebben deze film gekroond als de beste film ooit. Dus. Ga er please, please, please heen voordat hij uit de bioscoop verdwijnt. EN ga dan snel nog een keer, want de tweede keer is hij nóg leuker!
DATE: Tom, met wie ik wekenlang de soundtrack luisterde, die héél graag een tweede keer mee ging en na afloop zijn favoriete liedje floot terwijl hij de zaal uitliep.
FEELGOOD METER: ★★★★★

couch potato

Hier de tip(s) van de maand op feelgood bankhang / binge-watch-gebied. Dekentje, kop thee en popcorn erbij en kamperen op de bank…

SERIE: Temptation Island (klik hier voor de trailer). Elke zondag om 20.00 op RTL5.
WAT IS HET: Het foutste televisieprogramma ooit gemaakt maar zó heerlijk meeslepend. Vier stelletjes (twee Vlaamse, twee Nederlandse) gaan (tien dagen geloof ik) apart van elkaar op vakantie op een tropisch eiland. In die tijd vloeit de drank rijkelijk en zullen ze worden verleid door stomende vrijgezellen om hun relatie te testen…
WAAROM KIJKEN: Als je net als ik een kind van de jaren negentig bent, dan weet je dat dit programma zo’n dikke tien jaar geleden (in PRECIES hetzelfde format) ook al op onze beeldbuizen schitterde. Het is voorspelbaar op zo’n manier als een slechte horrorfilm, wie gaat er als eerste aan? Waarom deze koppels meedoen aan dit programma hebben we nooit kunnen uitvogelen. Verstandige mensen testen hun relatie door twee weken op kampeervakantie te gaan in drenthe, dus dat kan het niet zijn. Is het de fifteen minutes of fame? Krijgen ze dik betaald? Is het een weddenschap? Wie het weet mag het zeggen. In de tussentijd geniet ik van deze guilty pleasure en fluister elke vijf minuten met de zuchtende vrouwenstem mee: ’temptasjuuuuuuuuuuuun’.
FEELGOOD METER: ★☆☆☆☆

SERIE: De keuringsdienst van waarde (klik hier voor alle afleveringen).
Nieuwe afleveringen elke donderdag om 20.30 op NPO 3.

WAT IS HET: Een groter verschil met het programma hierboven kon het bijna niet zijn en ik hoef niet uit te leggen wat het is want het is al tien jaar een begrip. De keuringsdienst zegt ‘hoezo?’ tegen zo ongeveer elk product dat je in de supermarkt kan vinden en zoekt het uit.
WAAROM KIJKEN: Ik heb tijdens een week griep zo’n drie seizoenen verslonden (je kunt álle seizoenen online kijken). Het is extreem vermakelijk, superdroog en ook nog eens ontzettend leerzaam. Ik weet nu eindelijk het verschil tussen tarwebloem en volkorenmeel (en keer elk graanproduct in de supermarkt eerst om voordat het in mijn mandje gaat om te kijken wat erin zit). Mijn favoriete afleveringen zijn bolognese, volkoren, cheddar en liaan.
FEELGOOD METER: ★★★★★

SERIE: De prijsvechter (klik hier voor de documentaire serie).
WAT IS HET: Een driedelige documentaire over de ‘kosten’ van goedkope plastic spullen. Het blijkt dat de prijs die we betalen voor die kleine snuisterijen een stuk hoger is dan we denken…
WAAROM KIJKEN: Als je net als ik je al stiekem heel lang afvraagt hoe het toch komt dat alles bij de Action (en andere prijsvechters) zo goedkoop kan, dat is dit je docu. Er komt wel wat meer aan het licht dan dat ik eigenlijk had willen weten, maar ik ben wel blij dat ik het nu weet zodat ik stapje voor stapje wat bewustere keuzes kan maken. De serie begint met een uitzinnige Action fan die glundert bij alle weekspecials en héél blij is dat deze winkel bestaat zodat ze iedereen om zich heen kan overladen met kleine cadeautjes en voor een appel en een ei haar huis op kan leuken. Er volgt een bijzondere zoektocht naar de herkomst van een willekeurig Action product waarbij we ondertussen leren hoe en waarom we kopen en wat voor effect dat heeft op de Nederlandse economie en uiteindelijk komen we uit bij de plastic soep…
FEELGOOD METER: ★★★★★

SERIE: The great pottery throw down (klik hier voor een clip van de volgende aflevering).
WAT IS HET: Denk the Great British Bake Off maar dan met potten. Elke donderdag om 21.00 op BBC 2.
WAAROM KIJKEN: Omdat het nog heel lang duurt voordat de the Great British Bake Off begint en dat zal toch nooit meer hetzelfde zijn zonder Mary, Mel en Sue. Omdat één van de  juryleden, een beer van een vent wekelijks een potje (ha, see what I did there) moet janken omdat hij zo ontroerd is door één van de maaksels van de kandidaten. Omdat het fantastisch is mensen zo ambachtelijk bezig te zien (is ook wel een beetje ontroerend hoor) en omdat het zo Brits is. 
FEELGOOD METER: ★★★★★

bonus trackOnder bonus tracks vallen podcasts, luisterboeken, andere geluidsfragmenten en misschien zelfs af en toe een YouTube video…

WAT: The little book of Hygge.
WAT IS DAT: Het ultieme no nonsense feel good boek over het Deense woord hygge.
WAAROM LUISTEREN/LEZEN: Eerlijk gezegd ben ik dit boek vooral gaan luisteren omdat ik het kaft zo mooi vond en het al in talloze boekhandels had zien liggen. Hygge (spreek uit: huuge) is een Deens woord dat het dichtst bij ons Nederlandse woord ‘gezellig’ in de buurt komt. Maar dan is het nóg fijner, knusser en prettiger. De auteur beschrijft dat hygge volgens hem de belangrijkste reden is dat de Denen de gelukkigste mensen op aarde zijn. Ze zorgen ervoor dat elk aspect van hun leven doordrenkt is van hygge. Van eten, tot vrienden, verlichting en vrijetijdsbesteding, álles kun je hyggly maken. Dit boek legt uit wat hygge nou precies is en hoe je het kunt toepassen in je eigen leven. Het is op een lichtvoetige en humoristische manier geschreven en door alleen al te luisteren/lezen kun je de hygge al een beetje voelen. Ik heb het met veel plezier meerdere keren geluisterd (het boek duurt maar drie uurtjes) en werd vooral blij van de simpele instructies. Je hoeft niet te mediteren, gezond te eten of vrijwilligerswerk te doen om het ultieme geluk te bereiken. Nee, steek een kaarsje aan en doe een bordspelletje met je beste vriend terwijl je een zelfgebakken stuk chocoladetaart eet. Zo moeilijk is het allemaal niet… 
FEELGOOD METER: ★★★★★

WAT: Boer zoekt vrouw nabeschouwing door ockelsenco.nl
WAT IS DAT: Marieke beschrijft elke week de afgelopen BzV aflevering.
WAAROM LEZEN: Ik geniet bijna nog meer van haar blogartikelen dan van de afleveringen zelf. Er worden wedjes gedaan op welke vrouw gekozen gaat worden, de outfits en interieurs van de boerenbedrijven worden onder de loep gelegd en alles wordt onderbouwd door screenshots met ondertiteling. Magisch is het…
FEELGOOD METER: ★★★★★

♥♥♥

En dat waren weer alle feelgood reviews en tips van de afgelopen maanden! De komende week ga ik mijn best doen om zoveel mogelijk genomineerde Oscar films te kijken voordat ze worden uitgedeeld…

REACTIES:

 1. Janine

  La La Land *zucht* zo’n fijne film! Kan ook niet ophouden met het neurien van de liedjes en wil em nog wel een tweede keer zien :)
  Heb je Lion gezien? Prachtig verhaal, mooi gefilmd en ook wat traantjes over de wangen…

  Reageren
 2. Linda

  Dit artikel ga ik even opslaan, want ik vind dat ik ‘prijsvechter’ echt moet kijken en anders vergeet ik het! :) Dank voor de tip!

  Ik vind Temptation Island echt één van de verschrikkelijkste programma’s ever, waarvan ik serieus niet begrijp waarom iemand dat format heeft bedacht én waarom er mensen aan mee doen. Echt vreselijk. Als dat voorbij komt, al is het maar een klein voorstukje, dan zet ik ‘m al op mute of zap ik weg. :’)

  Reageren
 3. Tessa

  Ahhh zo gaaf om te zien dat jij ook enthousiast bent over La La Land!!!
  Wat mij betreft echt de ultieme feel-good film voor dit moment. En inderdaad al helemaal als je je eigen creatieve dromen wil gaan volgen!

  Reageren
 4. Maud, Leuk Met Kids blog

  Zo herkenbaar wat je schrijft over De Prijsvechter… Ik heb wel wat goede voornemens na het zien van de reeks, want ik koop eigenlijk nooit bij de Action, maar ik zou best wat minder bij de Hema mogen kopen, dat is mijn verslaving. En oh ja… kinderkleding mag ook best wat minder.

  Als je even ziek op de bank ligt merk je weer hoeveel interessante documentaires de NPO heeft, allemaal lang terug te kijken via de app :-)

  Reageren
 5. haninmamlaka

  تأسست الشركة السويدية إيكيا على يد انجفار كامبراد من منطقة نائية في السويد تسمى ألمهولت، قام كامبراد بتبسيط أسماء المنتجات وتسميتها بشكل فريد باللغة السويدية، تمتلك شركة إيكيا أكثر 12000 منتج، وتبيع مفروشات وإكسسوارات منزلية عالية الجودة، وبأسعار معقولة.
  تعتمد الشركات بالعادة الرموز والأرقام لفهرسة المنتجات، ولكن مؤسس شركة إيكيا إنجفار كامبراد كان يعاني من عسر القراءة، لذلك قام كامبراد بتسمية المنتجات تبعًا لكلمات وأسماء أماكن سويدية، وقد ساعده ذلك على تذكر أسماء المنتجات، وسهل على نفسه وعلى الآخرين تذكرها.
  تركيب اثاث ايكيا

  Reageren
 6. 러브약국

  What a post I’ve been looking for! I’m very happy to finally read this post. Thank you very much. Can I refer to your post on my website? Your post touched me a lot and helped me a lot. If you have any questions, please visit my site and read what kind of posts I am posting. I am sure it will be interesting. 러브약국

  Reageren
 7. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 8. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 9. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 10. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 11. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 12. 24시간대출

  Excellent information on your blog, thank you for taking the time to share with us. Amazing insight you have on this, it’s nice to find a website that details so much information about different artists. On this subject internet page, you’ll see my best information, be sure to look over this level of detail. Great post i must say and thanks for the information. Education is definitely a sticky subject. However, is still among the leading topics of our time. I appreciate your post and look forward to more 24시간대출

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 21. ahmed

  تتفرد شركة خدمات الخليج بتقديم خدمات تركيب كاميرات المراقبة بأعلى مستويات الجودة والاحترافية. تعمل الشركة على تلبية احتياجات العملاء من خلال فريق متخصص من الفنيين ذوي الخبرة العالية في مجال تركيب وصيانة أنظمة المراقبة. توفر الشركة أحدث التقنيات في عالم كاميرات المراقبة لضمان تأمين البيئات بشكل كامل وفعال. تشمل خدمات الشركة تحليل احتياجات العميل وتصميم نظام مخصص يلبي توقعاته ومتطلباته الفريدة. بفضل التزامها بالجودة والابتكار، تضمن شركة خدمات الخليج أمانًا وحماية مستدامة للأفراد والأعمال، مما يجعلها الشريك المثالي في تأمين ومراقبة البيئات المختلفة.
  شركة تركيب كاميرات مراقبة

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *