Binnenkijken: a confetti christmas!

Ik heb het al maanden over kerstmis, dus dan zou je denken dat ons huis inmiddels a la Roy Donders versierd is (ja, dat kijken wij en ja, wij willen eigenlijk ook een kerstdorp). Maar neen! Pas afgelopen weekend kwamen we aan het versieren toe (druk druk druk namelijk), maar het is wel heel leuk geworden. Kijk je mee hoe kerstig onze woonkamer erbij staat?

mini boom kerstboompjes uilie kerst kat

Onze kerstboom (kun je zoiets kleins en van plastic eigenlijk wel een boom noemen?) is klein maar fijn. Er zit een uil in met een weelderige verenbos en nog een paar andere beestjes. En een bal met confetti. Ofcourse.

kerstmuts

Ons vogelhuisje kreeg een kerstmuts op (van de kerstborrel van Tom’s werk vorig jaar, wie wat bewaard, die heeft wat). Misschien moeten we het vogeltje nog vervangen door een stuk banketstaaf…

bob sneeuw cactus konijntje

Ook onze plantjes zijn helemaal in kerststemming. Ik stak een paar hangers (eigenlijk bedoeld voor in de kerstboom) op sateprikkers en prikte ze bij de planten in. Een slimme manier om te versieren als je geen grote kerstboom in huis hebt. Al zeg ik het zelf. Een beetje nepsneeuw op meneer cactus was ook heel effectief.

sneeuwkristal

Nog meer creatief gebruik van kersthangers: hang ze aan kastdeurtjes. Deze houten hangers kreeg ik vorig jaar van mijn moeder en het waren er genoeg om alle tien de deurtjes van onze IKEA hack kast mee te versieren.

auto hertje mini stal

Onze woonkamer heeft heeeeeeel veel vensterbankjes en die staan natuurlijk helemaal volgepropt met kerstboompjes, hertjes en kaarsjes. Grappig hoe een paar van die mini boompjes de boel meteen veranderen in een winter wonderland.

hoeracandy canes

Hij is heel erg plastic, maar ik vind mijn candy cane slinger van Sostrene Grene ZO LEUK. Deze is van vorig jaar, maar volgens mij hebben ze hem dit jaar weer!

We zijn misschien een beetje laat met versieren, maar dat maakt niet uit, want ik laat het de hele winter nog staan/hangen/zitten. Anders is het in januari zo’n kale boel! Misschien kunnen we zelfs nog wel een beetje uitbreiden. Tussen de kerstartikelen van OTTO heb ik hele mooie houten kerstdorphuisjes gezien… En servies met kerstbomen erop. Hou me tegen!

❄ ❄ ❄

Wat is jouw kerst-pronkstuk dit jaar?

❄ ❄ ❄

dus

REACTIES:

 1. Frauke

  Wat een heerlijke kerstaankleding! Hier steek ik wat van op. Geen imposante boom, maar we Kerst in alle kleine details. Schattig! Die mini boompjes doen het echt goed haha, we hebben ze hier ook staan. Zo gezellig en knus gelijk! X

  Reageren
 2. Lotte

  Wat is jullie huis leuk versierd! Die boom is inderdaad erg klein, maar door de andere dingetjes hangt er toch een gezellige kerstsfeer. Zelf ben ik héél erg blij met mijn grote kerstboom met witte en roze ballen, net als met mijn zelfgemaakte kerstkrans :-)

  Reageren
 3. Silke

  Dat autootje met die kerstboom op het dak! ❤️

  Hier geen kerstversiering in huis… Is niet zo ons ding. We hebben wel alle kerstkaartjes een mooi plekje gegeven op de legplanken boven onze tv

  Reageren
 4. Astrid

  Wat een leuke kerstinrichting, feestelijk maar toch rustig. En het autootje met boom blijft een favoriet, ook hier wordt hij prominent neergezet :). Mijn favoriete kerstversiering is mijn moderne kerststukje met katjestakken :)

  Reageren
 5. Linda

  Wat ziet het er super leuk uit, zo helemaal kerst en zulke leuke details. Het boompje past perfect bij alles en ik vind dat poesje zo leuk :-) oh en dat auto’tje vind ik ook super. Jullie vensterbanken zijn zo sfeervol en alle details maken jullie huis zo helemaal kerst, zo gezellig.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *