Photoshopschetsen van onze woonkamer make-over.

Ik vond dat onze woonkamer wel een mini make-over kon gebruiken. Er staat een beetje teveel in (vooral in de vorm van een groot tv meubel die maar half gevuld is) en sinds de vier jaar dat we hier wonen, weet ik eindelijk in wat voor interieur ik me vrolijk en prettig voel (en dat ziet er anders uit dan hoe het nu is). Tijd om een paar foto’s te openen in Photoshop en weer eens ouderwets te gaan schetsen…

woonkamer_origineel

Kijk, dit is de ruimte die we tot onze beschikking hebben. Tijdens declutter week hebben Tom en ik besloten dat de LP speler (die te weinig wordt gebruikt), de speakers (die vervangen kunnen worden door één kleine speaker), het tv-meubel (kan ook vervangen worden door een kleiner model) én het wandrek het veld kunnen gaan ruimen. Wat blijft er dan over? De televisie en vooruit, Tetkees zijn reismandje voor Brighton waar hij elk uur van elke dag in ligt te slapen, zó blij is hij met zijn nieuwe mini appartement.

Wat me fijn lijkt om te doen, is het aantal spulletjes op kasten, vensterbanken en tafels tot een minimum te beperken (dat oogt wat minder rommelig en maakt schoonmaken easy peasy) en de meubels, verlichting en de muren wat meer karakter te geven. Zo is het toch mooi en gezellig in huis zonder alle troepjes. Tom is een beetje benauwd dat het een kale boel wordt, maar ik heb er vertrouwen in! Ik ben namelijk van plan deze plek in ons huis op te vrolijken met een funky behangetje…

woonkamer_3

Optie #1 past qua kleur en stijl heel erg bij de rest van de ruimte (zie hier bijvoorbeeld onze eethoek). Natuurlijk, simpel en vredig. Het is veel rustiger en leger dan eerst maar helemaal niet saai door het geometrische behang. Alhoewel ik het een mooi plaatje vind, mag het wat mij betreft wel iets funky-er. Tom vond dit behang het leukste van de drie maar ik vind het een tikkeltje te veilig…

woonkamer_1

Optie #2 is urban jungle all the way. Het meubeltje is wat strakker en ik droom stiekem al heel lang van een tropisch bladerenbehang. Maar ik denk toch dat zo’n patroon beter tot zijn recht komt in een wat kleinere ruimte zoals de achterkant van een kast of het toilet. De bolhoedlamp vond Tom verassend genoeg ontzéttend leuk en ook over de plant (ook al te zien bij optie #1) was hij erg enthousiast. Maar mijn favoriet is optie #3…

woonkamer_2

Optie #3 is wel echt out there, maar ik word zo blij van deze kleuren! Ook het dressoir staat al langer dan een jaar op mijn wish list. Minpuntje is wel dat Tom doodsbang is voor het behang (ja het is heftig, maar ook fris en uplifting) en ik vrees dat onze yogamatjes niet in het dressoir passen en we daar dus een andere opberger voor moeten vinden (in de vorm van een mand of misschien in de meterkast op de gang). In eerste instantie riep Tom dus ‘hell no!’ maar na wat zeuren, laat hij de uiteindelijke keuze aan mij over (alle andere keuzes die ik in huis heb gemaakt, vond hij uiteindelijk ok altijd prachtig). Misschien kan ik hem tegemoet komen door wel de bolhoedlamp op te hangen…?

Voordat we grootschalig stippenbehang gaan inkopen, wachten we eerst de komst van onze nieuwe bank af. Komt hij wel of komt hij niet, that is the question. Het is een lang verhaal (iets met het verkeerd doorgeven van de hoek van de bank) waar binnenkort een einde aan gaat komen, hihi. Als die er toch komt te staan, dan verandert de vide van de kamer ook al behoorlijk, dus ik houd me nog even in.

♥♥♥

Welke optie vinden jullie het leukst? En gaan jullie liever voor een betrouwbaar en rustig interieur of liever voor iets geks en kleurrijks? Le me know, ik ben benieuwd!

REACTIES:

 1. Siroon

  Wauw, alledrie heftig maar super tof! Leuk ook dat je het alvast hebt voorgeprint in Photoshop, dan kun je inderdaad een beetje dromen.. Ik zou voor behang 1 gaan met kast en bolhoedlamp van foto 2. Of het behang van 3 met minder stippen of zachtere kleuren en kleinere stippen, zodat ze er wel zijn, maar niet zo naar je schreeuwen. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!
  Ik heb zelf ooit trouwens super easy een bolhoedlamp gemaakt, wil je het recept?

  Reageren
 2. Djoeke

  Ik zou achter de tv toch kiezen voor een behang zonder print, ben bang dat het anders te druk wordt voor je ogen.

  Reageren
 3. Margriet

  Alle drie heel tof! Wij hebben achter onze tv een behangetje van een foto met een meertje, een opgaande zon en bomen. Ik word er nog steeds intens gelukkig van. Succes met kiezen!

  Reageren
 4. Lotte

  Oeee, optie 1!
  Ik hou van kleur en gekke dingen. Omdat mijn lieve huiskamer vol staat met van alles, heb ik de muren bewust wit gelaten. Er is genoeg kleur in meubels en andere spullen. Een tv abonnement heb ik zelf nooit gehad. Ik heb wel een los beeldscherm dat ik aan mijn laptop kan koppelen (en laptop is ook gekoppeld aan stereo met bluetooth). Voordeel is dat deze dus niet centraal in de ruimte staat. Bij vrienden zie ik nu veel een beugel waarmee ze de tv naar de zijkant klappen, heel tof!

  Reageren
 5. José

  De eerste vind ik het mooist voor zo veel muur. Maar als je echt wilt uitpakken met wild behang, kun je natuurlijk ook de muren witten en achter de reismand een brede baan met heel spetterend behang doen…

  Reageren
 6. Bernadette

  Ik durf het bijna niet zeggen maar ik vind het zoals het nu is het mooist. Ik heb het graag sober. Als ik tussen de drie opties zou moeten kiezen ga ik voor nummer een. Succes bij het uitkiezen.

  Reageren
 7. Maris Maria Renne

  Aaaaaaah ik ben zo jaloers op jouw Photoshop-skills! Vind het behangetje van optie #3 te gek, zou ik zelf ook willen in onze woonkamer!

  Ik wil graag een TV meubel zoals optie #2 (waar hebbie die gespot?) en die bolhoedlamp is ook te gek. Bij het behangetje van #3 vind ik de goudkleurige lamp het tofst, maar ik snap dat je misschien een concessie moet doen (en de bolhoed is ook leuk).
  Snap je dus he-le-maal, zowel qua smaak als concessies/onderhandelingen haha :-)

  Superbenieuwd naar het resultaat!!! Xx

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *