Onze vakantie plannen voor 2020 (+vakantie plan tips)

Vakanties plannen stond voor het eerst in mijn leven bovenaan mijn 2020 to do list. Eerder had ik geen géld om op vakantie te gaan en daarna had ik geen tíjd om op vakantie te gaan (zzp-life, ik doe bijvoorbeeld ook niet aan Pasen of Pinksteren of Hemelvaart etc, gewoon lekker doorwerken) en toen kregen we een baby en waren we gewoon scared shitless. Maar dit jaar hebben we poen, zijn we over de grootste shock van het krijgen van een kind heen en zijn we niet bezig met verhuizen of verbouwen. We kunnen LOS!

En met los bedoel ik dat we lekker in Nederland blijven in de zomer en dat Tom en ik af en toe een weekendje met EN ZONDER eerdergenoemd Kind weggaan. Verwacht geen bergbeklimavonturen met zo’n coole kinderstoel rugzak op onze rug waar Kiki dan vredig in ligt te slapen. Nee, als we ergens heen gaan zonder wasmachine dan vind ik het al spannend…

Maar hoe we wél losgegaan zijn, is met de agenda. Een paar weken geleden ben ik er even voor gaan zitten en heb ik bijna ál onze vakanties ingepland én geboekt. Oma’s en opa’s zijn al gereserveerd voor de weekendjes weg ZONDER KIND en ik heb zelfs de boottickets naar Vlieland al gekocht.

Één van mijn grotere talenten is plannen en dat komt retegoed van pas als je vakanties gaat plannen. Voordat ik mijn prachtige mini vakantievondsten met jullie deel, eerst even kort hoe ik dat heb gedaan, dat geniale vakantie plannen.

GENIALE VAKANTIEPLANNEN MAKEN
Stap 1. Get yourself een kalender van héél 2020. Heb je de Team Confetti agenda (of een andere papieren agenda) dan vind je die ergens voorin. Streep dagen af waarvan je weet dat je al wat hebt. Bijvoorbeeld bruiloften of andere feestjes. Dan blijft de rest van het jaar over voor vakantieplannen!
Stap 2. Maak een lijstje van uitjes die je zou willen maken dit jaar. Wil je een paar weken naar de zon, een wellness weekendje tussendoor, een kampeervakantie, citytrip? Zet alles op je lijstje wat je wil, straks kom je erachter of het mogelijk is of niet, but first, dream big!
Stap 3. Bedenk een budget én hoeveel vrije dagen je hebt. Tom en ik zijn ZZP-ers dus we kunnen dat zelf bepalen, de dagen dan vooral, maar als je voor een baas werkt, dan moet je het doen met wat je gegeven is. 
Stap 4. Verdeel je uitjes die je liefst wil doen over de vrije dagen die je hebt (en vergeet niet gebruik te maken van de gratis vrije dagen zoals Pasen en Hemelvaart etc.) en plan ze mooi verspreid over het jaar. Geef elk uitje een budget zodat je weet waar je je aan moet houden als je ook echt gaat boeken. Ik heb het voor elkaar gekregen om om de maand een uitje in te plannen. We gaan in de zomer maar anderhalve week weg met nog wat vrije dagen erachteraan geplakt dus ik had nog wat dagen én geld over voor wat leuke dingen tussendoor.
Stap 5. Duik het wereldwijde web in voor inspiratie en BOEK nu er overal nog genoeg plek is. Ik ben nog een beetje nieuw in het vinden van mooie vakantiehuisjes, dus ik was er wel even zoet mee, maar voorpret is de helft van het plezier, so just go for it. Als je houdt van MOOI (ik hou van mooi) neem dan een kijkje op bijzonderplekje.nl. Daar komen meerdere van onze geboekte vakantieplannen vandaan.

ONZE VAKANTIES IN 2020
En dan nu, voor een beetje inspiratie, onze vakantieplannen! Onze vakantie stijl is lui, lekker eten in de buurt, niet te warm, niet teveel gedoe om er te komen en een comfortabele en móóie accomodatie. Cause I like pretty things, helemaal op vakantie. Dit zijn onze picks!

JANUARI /FEBRUARI – WEDDING ANNIVERSARY WELLNESS WEEKEND
3 dagen ● Hotel de Sterrenberg ● Otterlo, Veluwe ● zonder kind

Begin februari vieren Tom en ik ons twaalfde jaar samen (holy shit) en ons tweede jaar huwelijk. Plus het is downright depressing weer en de lente is nog ver weg dus we wilden luxe en natuur en geen flikker doen. Ik ben voor arrangement poepie chique gegaan met wellness, twee keer een heerlijk diner en een lange wandeling met de boswachter. Die laatste gaan we achter komen of dat leuk is, maar het zat erbij in en je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

APRIL – LANG WEEKEND TINY HOUSE AAN HET STRAND
4 dagen ● Boshuisje Kuif camping Stortemelk ● Vlieland ● met kind

Een weekendje uitwaaien aan het strand leek me een leuke activiteit met de kleine. We kennen Vlieland al redelijk goed door de vele muziek festivals en dat vind ik wel zo lekker met Kiki erbij. Geen gestress, weten waar je moet zijn en het is geen lange reis voor ons. Ik wilde voor een tenthuisje gaan, want hell to the no dat ik een tent op ga zetten voor mijn plezier en toen kwam ik erachter dat er op camping Stortemelk nu ook práchtige boshuisjes staan! Met vanuit de slaapkamer uitzicht op alleen maar bos (denk ik). Fucking mooi, ik hou ervan. Nadat we terugkomen plakken we er nog een paar dagen vrij achteraan om te reeeelaxen (en brengen we Het Kind wel gewoon naar de kinderopvang).

JUNI – BIRTHDAY BASH IN BRIGHTON
4 dagen ● Airbnb ● Brighton, Engeland ● zonder kind

I know, we moeten ophouden met dat ge-Brighton maar het leek me zo heerlijk om een keertje te gaan terwijl ik níét zwanger ben en we geen baby bij ons hebben. Dan tikken we onze favoriete eettentjes en hotspots op zeer efficiente wijze af en is onze Brighton itch voor dit jaar gescratcht. O en het is Tom’s verjaardagsweekend, extra reden om te gaan!

AUGUSTUS – ZOMER AAN DE NEDERLANDSE KUST
10 dagen ● huisje ● Overveen, Noord Holland ● met kind

Ik vond het mega moeilijk om te verzinnen waar we heen moesten met een peuter in de zomer. Vliegen zag ik niet enorm tegenop, maar ik wist gewoon niet wáárheen. Kindvriendelijk naar de zon betekent al snel een all-inclusive animatieteam in de brandende hitte. And you know what? Ik haat warmte. Alles boven de 24C vind ik gewoon te warm om te bewegen. Ik overwoog een andere plek in Engeland maar ik had er gewoon geen zin in. ‘T kind haat in de auto zitten, ik hou niet van gedoe en dus ging ik op zoek naar een lekker plekje in Nederland. Want daar wordt het al warm zat! Ik kwam uit bij het praaaaachtige huisje van Sea and the City in de omgeving Bloemendaal/Zandvoort met bíjna alles erop en eraan (geen oven, geen wasmachine, keep it cool Olga, you can do it) maar wél een vaatwasser en een waslijst aan leuke dingen om te doen in de buurt. En dan vooral eten, strand en een awesome natuurspeeltuin waar wij hopelijk op ons gat ernaast een glas witte wijn kunnen zitten drinken. Er zitten twee fietsen bij, een kinderbedje + stoel en een mand met speelgoedjes. Wat betekent dat we weinig hoeven mee te nemen, geen vliegtuig hoeven te boeken en geen lange reis heen en terug. Als het regent zijn we fucked, maar dat zien we dan wel weer. Kan overal regenen toch?

OKTOBER – WEEKENDJE WEG
3 dagen ● destination unknown

Omdat we in de zomer niet heel lang weggaan, hebben we nog wat geld en wat dagen over om in oktober wat te doen. Maar ik wilde eerst alle mini vakanties beleven en dan pas bedenken wat we nog graag zouden willen doen in oktober. Willen we nog een keertje met zijn twee weg? Naar een stad? Naar de natuur? Of willen we gewoon een paar dagen thuis zijn met zijn allen? Ik weet het nog niet, maar ik houd de dagen gereserveerd zodat ik er iets mee kan gaan doen zodra ik het weet.

VAKANTIE SUKKEL?
Misschien ben ik wel de laatste van mijn generatie die de vakanties-plannen-in-januari-hack heeft ontdekt en zit iedereen van gniffel-de-gniffel die gekke Olga komt daar nu nog eens mee. Maar ach, dan was het in ieder geval leuk om te zien waar wij dit jaar heen gaan. Wat zijn jullie plannen/dromen? En wat was nou echt een tóp vakantie/weekendje weg met peuter erbij? Voor volgend jaar alvast.
PLEASE TELL ME!

REACTIES:

 1. Anouk

  Ik ben nog op dat punt dat ik geen geld heb, iets met studeren en alleen maar kunnen lenen. Wij gaan dus gewoon een keertje op vakantie, het plan is Zweden en lekker budget proof kamperen. Mijn vriend is daar al heel vaak geweest en volgens hem is Zweden wel betaalbaar, dus dat geloof ik maar haha :)

  Reageren
 2. Eline

  Yay voor plannen! Ik heb dit jaar ook voor het eerst vooruit gepland :). Onze vakantiedagen hangen een beetje van verschillende dingen af, dus we hebben zelfs een excel bestandje gemaakt met het aantal dagen er in en iedere geplande vrije dag met subtotaal van wat er overblijft… Ja ik weet het, het is heel erg OCD maar ook heel erg fijn!! :D
  Verder proberen we het te combineren met vrienden en familie in het buitenland bezoeken, en we doen 1 grote vliegvakantie wat verder weg met het geld dat we daarmee besparen. Ik wil wat meer proberen met de trein op vakantie te gaan, dus houden we ook een oogje op goede deals met de trein naar het buitenland.

  Reageren
 3. Brigitta

  Als ik je een tip mag geven voor als je wel eens wat verder weg wilt; met de trein op vakantie is een heel relaxed alternatief voor vliegen. Genoeg ruimte zodat je niet opgepropt zit met je dreumes op schoot, zeker in de speciale moeder/kind zitplekken die veel internationale treinen hebben. Je mag zoveel bagage meenemen als je wilt. Geen uren gehang op een vliegveld. Mooi uitzicht onderweg. In een paar uurtjes ben je in het buitenland. Op gunstige momenten zijn de prijzen vergelijkbaar met vliegen. En dan krijg je ook nog eens karmapunten voor het vermijden van extra Co2 uitstoot :-)

  Na eerdere kortere reizen, een eind Duitsland in, heb ik nu net treintickets naar Stockholm geboekt (met een overnachting in Kopenhagen) en was écht positief verrast door hoe makkelijk dat gaat.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Dat is een gewéldig advies! Die neem ik absoluut mee voor volgend jaar. Dan hebben we ook weer een beetje meer ervaring met op vakantie met mini mens en hopelijk dan ook iets duidelijker in ons hoofd wat we willen. Scandinavië, interesting!

   Reageren
 4. CV making services

  Going for holidays has always been wonderful but just like to remind you one thing that the whole world is still conquering with the pandemic and still have danger to be getting effected so just be careful while enjoying your holidays.

  Reageren
 5. Jenifer

  We are driving provider of China wicker bags we have now developed into proficient wicker tote makers We can supply quality China wicker totes We have the mission to stay among the top proficient Wicker Handbags suppliers

  Reageren
 6. Dissertation writing services uk

  Totally!! Fan of this post. Descriptive essays test your ability to use language in an original and creative way, to convey to the reader a memorable image of whatever you are describing. They are commonly assigned as writing exercises at high school and in composition classes

  Reageren
 7. tort law dissertation topics

  Same here! Whenever I and my friends plan to go on a holiday trip, something comes up. Sometimes it is tort law dissertation topics that we have to submit within its due date and sometimes we don’t have enough money to go for a trip. But this time we have got it all ready, let’s see how it goes.

  Reageren
 8. Jennifer D Kelley

  This is a great idea to share your blogs with us because your Article helps us to learn so many things through your blogs. Thank you so much admin for uploading such amazing content with us your blog is really helpful for me. wish you all the best for upcoming comments.

  Reageren
 9. James Smith

  You are such a talented woman! I am sure your family really appreciate everything that you do to make your home totally amazing! I am in awe! God Bless you! I can’t help but follow everything that you post. Thank you.

  Reageren
 10. Sam William

  Thank you so much admin for uploading such amazing content with us your blog is really helpful for me. wish you all the best for upcoming comments. I am also wanted to write a blog kindly guide me if my topic is CNC parts suppliers then what should I do first and how will I create new and unique content on this topic

  Reageren
 11. ArchieRandall

  Kuitenkin on hauska keksiä muitakin tapoja niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin kuin vain crypto tuo perinteinen uuni-liesi. Katsotaan mitä kaikkea tässä vielä kesän aikana grillissä keksitään leipoa ja laittaa – saunaa unohtamatt

  Reageren
 12. max harris

  https://www.beemedz.com/vardenafil

  Generic Vardenafil is a drug that has been approved by the FDA to treat erectile dysfunction. This drug is the only one of its kind that has been approved for men and women. Vardenafil works by relaxing the blood vessels and increasing blood flow to the penis, allowing an erection to happen. The tablets are blue and round and come in packages of 10. They are taken orally and work in 30 minutes. Viagra is the original, best-selling erectile dysfunction medication that is used to treat erectile dysfunction and other sexual problems. It can help men of all ages, and can be taken with or without food.

  Reageren
 13. Types of steam valves

  ExportaHub.co is a complete platform where individuals contribute with their innovative ideas to nurture businesses and communities. We encourage global industries to types of steam valves and share their ideas to the world. This is a promising step to build thoughtful relationship with the market around you.

  Reageren
 14. casinosite

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. casinosite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 15. Keo nha cai

  First of all, thank you for your post. keo nha cai Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren
 16. Keo nha cai

  I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, keo nha cai and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks :D

  Reageren
 17. baccarat online

  I have been looking for articles on these topics for a long time. baccarat online I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 18. totosite

  When I read an article on this topic, totosite the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

  Reageren
 19. Natalia

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 20. slotsite

  Of course, your article is good enough, slotsite but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

  Reageren
 21. kingma

  what is dragon’s blood sage used for ? Dragons Blood is a Resin that is exuded from certain Asian, South American & African trees, that has medicinal and metaphysical uses similar to those of White Sage, so using Dragon’s Blood is a deeper cleansing resulting in lasting healing energy for you and your surroundings

  Reageren
 22. casino online

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. casino online, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 23. baccarat online

  I have been looking for articles on these topics for a long time. baccarat online I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 24. kelvin

  I usually use these 5 points for My Holiday planning Research where I want to go, Research prices and availability,
  Compare the costs to a package deal, Weigh it all up, Get booked and one is my additional hobby that is to provide Accounting Assignment Help to my student because I loved accounting.

  Reageren
 25. baccaratsite

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. baccaratsite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 26. 사설토토사이트

  I read your article in a flash. You don’t know how hard I tried to find good articles on this topic. That’s why I think the writing shines brighter. Thank you so much for sharing good information. I will look for more of your posts. And I think my writing on the topic you wrote will be helpful to you. I hope you will come to my blog and read it later. 사설토토사이트

  Reageren
 27. slotsite

  The assignment submission period was over and I was nervous, slotsite and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *