Ikea catalogus 2015 pre-launch party + nieuwe collectie sneak peeks.

Het was weer eens tijd voor een leuk bloguitje! Deze keer vertrokken we naar Amsterdam voor de pre-launch party van de Ikea catalogus 2015 die gisteren uitkwam. Pak er dus een kop thee bij, ga onder je favoriete Ikea dekentje liggen en ga met ons mee op pad!

Omdat het vanuit Groningen een aardige tippel is naar Amsterdam, besloten we er een blogdagje van te maken. We spraken af met Dilek (psbydila) en Heis (mwekster) om te gaan lunchen bij Le Pain Quotidien in Amsterdam. Daar vertelt Meike morgen alles over. Ik zal alleen verklappen dat het we er heerlijk hebben gegeten! Na de lunch liepen we naar het Double Tree by Hilton hotel om daar met de lift naar de bovenste verdieping te zoeven.

ikea pre launch party 1 skylounge sky lounge amsterdam view skylounge

En op de bovendste verdiepng was de Skylounge, een prachtig groen en gezellig dakterras met een FANTASTISCH uitzicht. Als ik in Amsterdam woonde, zou ik er errrrg vaak te vinden zijn, lekker wijntjes drinken in de zon (dat is ook precies wat we hebben gedaan toen we er waren).

ikea catalogus party roze bubbels hapjes ikea

Toen we klaar waren met over de reling hangen en naar beneden kijken, gingen we naar binnen en daar kregen we direct een lekker glaasje bubbels en heerlijke hapjes in onze handen geschoven. En een badge, met onze naam erop. Ik ben dan zo’n sukkel die dat fantastisch vindt, dat er een badge is met mijn naam erop, omdat ze me verwachten.

ikea party presentation

En toen was het zover, de grote onthulling ging beginnen! Mooie speech en rats! Het gordijn werd van het plafond getrokken!

recreation ikea catalogus

En achter dat gordijn was de cover van de catalogus precies na gebouwd. Erg leuk bedacht. Aan de muur op het scherm zie je de cover, en linksonder kun je een stukje zien van het bed wat er precies hetzelfde uit zag.

De catalogus kun je online bekijken sinds gisteren (zie hier). Er is dit jaar veel aandacht voor de slaapkamer en de badkamer, volgens Ikea zijn die ruimtes in Nederland een beetje het ondergeschoven kindje. Vooral uit de slaapkamer is veel meer leefplezier te halen. Er is een nieuw PAX systeem en talloze extra opbergmogelijkheden. Fijn, dan kunnen we meer troep kwijt  in kleine ruimtes!

Naast de catalogus waren er ook een paar extra slides gewijd aan nieuwe limited collections die in 2015 gepland zijn. En daar zijn wij natuurlijk van. Ik maakte van elke slide een foto. Ze zijn niet ontzettend duidelijk, maar hé, het is natuurlijk beter dan niks. Komt ie:

ilse crawford for ikea

Er komt een samenwerking met ontwerpster Ilse Crawford. Ik kende haar nog niet, maar als ik dat leuke keteltje op het fornuis zo zie, zou dat best eens een heeeeele leuke collectie kunnen worden…

art event ikea

Er worden nieuwe kunstenaars ingezet om werken te maken die op doek worden geprint en zo bij iedereen aan de muur kunnen hangen. Erg leuk dat er iets uitdagenders komt dan de foto van de roos / times square. Ik ben benieuwd!

olle eksel for ikea

En er komen nieuwe artikelen in samenwerking met de Zweedse illustrator Olle Eksell. Heel bekend in zijn vaderland en binnenkort dus ook daarbuiten. Sowieso gaan er meer samenwerkingen komen met Zweedse ontwerpers, kunstenaars en illustratoren. Leuk!

ikea kids

En er komt meer speelgoed. Onder andere ronde 3D puzzels (zie foto). Ik houd ontzettend van deze kleurrijke ontwerpen, hopelijk zien we die ook terug op stoffen…

mobile charger nightstand ikea

En dan de slide die de meeste buzz veroorzaakte: Ikea komt met superslimme nachtkastjes waar je je telefoon op kunt leggen en daardoor automatisch wordt opgeladen. Geen gezeur meer met kabeltjes dus, very exciting!

ikea catalogus 2015 olga ikea event ikea goodie basket

Na de presentatie werd er nog even stevig geborreld, werden er selfies en groepsfoto’s gemaakt en sleepten we tevreden onze goodie basket mee de trein in. Daar zat in: een handdoek (voor de badkamer) en een wekker (voor de slaapkamer) en een twee-keer-zo-groot-als-normale Ikea gids. Zodat we de plaatjes nog beter kunnen bekijken.

***

Vonden jullie het leuk om met ons mee op stap te gaan?

REACTIES:

 1. Marieke

  Wauw, een IKEA-badge met je naam erop. Geen wonder dat je dat gaaf vindt :)
  Gelukkig gaan wij binnenkort verhuizen en mag ik lekker vaak naar de IKEA. Ben heel benieuwd naar alle collecties dus ik ga snel de catalogus bekijken!

  Reageren
 2. Sahar

  Ah zo cool dit, jullie zijn echt official blawgers, met naambadges en alles! Mag ik even zeggen dat jullie er ook zeer stylish bijliepen, <3 dat sjaaltje in het haar van Meike en het mooie paarse jurkje mét driehoekjes van jou! Volgens mij moet ik ook nodig weer langs de IKEA hoppen, maar dat terzijde ;-)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wat lief dat je dat zegt Sahar! Meike’s haar zit altijd waanzinnig en de driehoekjesjurk is mijn even-indruk-maken-jurk. En hij werkt blijkbaar, woop woop! Omdat het heel warm was, heb ik op een gegeven moment wel mijn schoentjes uitgetrokken en ik was vergeten dat ik mijn roze sokken met uiltjes aan had. Weg geloofwaardigheid, hahahaha.

   Reageren
 3. Anne

  Oh, het jurkje van Olga <3 Geweldig! En oh, ik zie echte fijne spulletjes er tussen zitten. We hopen dit jaar te verhuizen van mijn kleine huisje naar een groter huis en man, ik verheug me nu al op ons tripje naar de IKEA. Ik bedoel, ook al heb je niet per se iets nodig, als ja gaat verhuizen mag dat altijd. Vind ik. :D

  Reageren
 4. Nikki

  Leuk om te zien en tof dat jullie erbij mochten zijn. Mooie locatie! Ik vind die illustratie op de foto met het nieuwe kinderspeelgoed héél interessant, hopelijk gaan ze daar ook iets mee doen! I love Ikea, gelukkig wordt er begin volgend jaar ook eentje in Zwolle geopend, hoef ik niet meer helemaal naar Amersfoort. Gaat ook gevaarlijk worden voor de portemonnee, trouwens. ^^

  Reageren
 5. Linda

  Hè, nu word ik weer helemaal blij van Ikea! :)
  Ik had net een gruwelijke hekel gekregen aan de catalogus haha, ik had er namelijk sinds vrijdag ongeveer 350 in mijn schuur liggen om te gaan bezorgen haha! Gelukkig zijn er al ongeveer 100 de deur uitgegaan vandaag… :)

  Reageren
 6. Emma

  Jaa ik kan niet wachten tot hij in de brievenbus ligt! (stiekem hoop ik dan op een regenachtige dag, onder een dekentje met een kop thee urenlang in de catalogus bladeren haha)

  Reageren
 7. PS by Dila

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Daar vallen de mijne bij in het niet… :) Weet je dat het me niet eens was opgevallen dat ze de showroom op de kaft hadden nagebouwd? Haha. Geen idee waar ik zat met mijn gedachten.

  Reageren
 8. Tamarah

  Wat ontzettend leuk dat jullie naar zo’n launch party van IKEA zijn geweest. Het lijkt me erg leuk om eens zo’n event mee te maken. Ik ben dol op IKEA en interieur! Ik kan niet wachten totdat de nieuwe gids bij mij op de mat valt! Ik bewaar de gidsen van de voorgaande jaren ook om inspiratie op te doen! De slaapkamer heb ik laatst gepimpt maar de badkamer kan wel wat gezelligheid gebruiken! Ik ben benieuwd!

  Reageren
 9. Linda

  Wat een leuk verslag en wat een mooie foto’s zo vanaf het dakterras. Zo krijgen we wel een goed beeld wat we kunnen verwachten, leuk dat je foto’s maakte van de te komen dingen. Dat kinderspeelgoed ziet er erg leuk uit en meer limited editions is altijd super. Wat een leuke goodiebag kregen jullie mee. Het was een erg leuk verslag om te lezen en te kijken.

  Reageren
 10. Pingback: De nieuwe ikea catalogus 2015 is er!! - bymirandaa

 11. Karol

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 12. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *