Grootse plannen voor onze kleine stadstuin.

Zoals jullie weten, zijn we vorig jaar verhuisd naar ons droomhuis. Binnen is druk verbouwd en gedaan, maar onze tuin is nog steeds een concrete jungle. Voor een stadstuin is de maat heel behoorlijk, maar enorm is het niet. Toch lijkt het me een leuke uitdaging om van dat postzegeltje een heerlijk plekje te maken waar we van kunnen genieten zodra we de deur uitstappen…

ONDERHOUDSVRIJE LUXE
De reden dat we niet direct de tuin hebben aangepakt tijdens de verbouwing was omdat we al heel veel geld hadden uitgegeven, maar ook omdat we geen flauw idee hadden wat we ermee wilden. Na maandenlang plaatjes verzamelen op Pinterest werd steeds duidelijker dat mijn voorkeur uitgaat naar een tuin die extreem onderhoudsvrij is, een beetje een luxe vakantiegevoel geeft, heel praktisch is en met materialen die in het oog springen. Denk toffe patroontegels en een zwarte schutting. En… Kunstgras… I know, die term schreeuwt tacky maar we hadden het op het binnenplaatsje van ons vakantiehuisje in Brighton en het was fa-bu-lous. Het is onderhoudsvrij (redelijk, beetje stofzuigen af en toe I guess), het voelt heerlijk aan de voetjes, als je een beetje investeert is het echt niet lelijk én het kan in de schaduw. Ik ben om.

(PIN)spiratie
Pinterestborden lopen al vrij snel uit de hand. Elke afbeelding heeft wel íéts dat ik mooi vind, maar het is onmogelijk om álle ideeen in die bescheiden tuin van ons te proppen. Het was dus tijd om een selectie te maken van inspiratiebeelden die ik het allermooist vind én die met zijn allen te combineren zijn. Iets wat ik natuurlijken achter de schermen kan doen, maar ach, kan jullie natuurlijk ook gezellig mee laten kijken. De bronnen voor alle afbeeldingen vind je onderaan de pagina, maar je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het héle Pinterestbord (pinterest.com/TeamConfetti/home-garden/).

ONDERHOUDSVRIJ EN SEXY
Weinig onderhoud dus, ik ken mezelf en ik ga niet elke week onkruid wieden en tegen plantjes praten. Ik vind bovenstaande foto daarom echt práchtig. Het is enorm uitnodigend, groen, mooie materialen en als het er eenmaal staat, hoef je er bijna niks meer aan te doen. Een beetje blaadjes opruimen en je boompje wat bij snoeien, maar verder is het naar buiten stappen en gaan zitten. Ik vind de strakke overgang van (kunst)gras naar betonbak super en de slanke latjes van de schutting mega sexy. Die gaan we hoe dan ook in het ontwerp van onze tuin verwerken want I looooooove that look.

FUNKY TERRASTEGELS
Je komt het in Nederland ontzettend weinig tegen, maar ik vind het zo geweldig: terrastegels met patroon. Waarschijnlijk omdat de meeste mensen hun tuin zien als een oase van rust en daarom liever neutrale terrastegels gebruiken en daar is ook echt wat voor te zeggen. Maar ik wil ontzettend graag een stuk van onze tuin betegelen met een vrolijk en fris patroon. Vloertegels binnen zijn geweldig met patroon, dus waarom zou je dat buiten niet doen? In mijn hoofd is dat makkelijker te onderhouden dan houten vlonders (maar daar weet ik geen donder vanaf dus correct me if I’m wrong!) Het geeft in ieder geval een instant vakantiegevoel en hopelijk maakt het de tuin wat leuker om naar te kijken in de herfst- en wintermaanden. De drie patroontegels boven de prachtige inspiratiefoto zijn geschikt om buiten te leggen, welke is jouw favoriet? Ik kan niet kiezen!

ZWARTE SCHUTTING
Ik zou het binnenshuis niet zo snel doen, een groot vlak zwart gebruiken, maar voor buiten vind ik het práchtig: een zwarte schutting. Het liefst van dunne zwarte latten met tropisch aandoende planten ervoor zoals bamboe of bananenbladeren. Het groen contrasteert er zo mooi bij en onze witte hoekbank ook. 

BUITENKEUKEN
Maar niet écht een buitenkeuken hoor, we wonen in Nederland, niet in Australie. Ik zou wel graag een stuk aanrecht willen met wat opbergruimte eronder. Daar kunnen Kiki’s buitenspeeltjes in, schepjes en harkjes en extra bloempotten/aarde oid. Erbovenop kunnen we drankjes en hapjes neerzetten voor als we iets te vieren hebben of een simpele elektrische barbecue op neerzetten buiten het bereik van kinderhandjes. Ook een kraan met een wastafel lijkt me erg handig voor vieze handjes, laarsjes of gewoon om een kan water buiten te kunnen vullen. 

TERRASMEUBILAIR
Een fijne hoekbank (Wehkamp) hebben we vorig jaar wel meteen gekocht en dat ding is ge-nie-ten. Maar verder hebben we nog praktisch niks staan in onze tuin. Ik wil nog graag een tafel en stoelen voor buiten die makkelijk schoon te maken zijn en lang mooi blijven, zelfs als ze het hele jaar buiten blijven staan. De gekleurde stoelen hierboven zijn van het merk ISSIE, zijn van kunststof en je kunt er een simpel kussentje bij kopen, de groene tafel eronder is van HAY en ik hou zo van HAY. Kneiterduur voor hoe simpel het is, maar het is tijdloos en verveelt nooit. Ik weet nog niet of het deze combinatie wordt, maar het zou heel goed kunnen.

BESCHUTTING
De plek waar de buitentafel komt te staan (op de eerdergenoemde funky tegels) zou ik graag een beetje beschut willen hebben. De dunne latten constructie links heeft mijn voorkeur, maar optie twee is wat simpeler en werkt wat meer met wat we hebben: de druif die al groeit voor ons raam over een stellage laten groeien. Dat vergt wel wat onderhoud (en het geeft veel troep want vogels zijn GEK op druiven en die maken er dan een smeerboel van) maar oooooeh de vakantie vibes die het geeft. Nog even over nadenken…

KINDERHOEKJE
Wat me ook érg leuk lijkt, is een plek voor Kiki om te spelen. Ik ben een sucker voor tuin- en strandhuisjes, dus het is stiekem ook voor mij om naar te kijken. Het huisje hierboven is in Nederland te koop (bol.com), maar dan moet ik het zelf eerst schilderen en hij is ook wat aan de maat in onze postzegeltuin. Ik twijfel nog, ik vind ‘m zó leuk! Misschien ook een zandbak als we die een beetje goed kwijt kunnen. Ik vind het idee van hierboven ontzettend slim: een zandbak verstopt onder houten vlonders! Als er niet mee gespeeld wordt, gaat de deksel erop en merk je er niks van en ik vind het ook wel een mooi bescheiden maatje.

Bronnen: eigen foto | Team Confetti Pinterest board | onbekend | patroontegelwinkel.nl | Stylebyemilyhenderson.com | Adore Magazine | StudioDIY.com | homestolove.com.au | domino.com | wehkamp | ISSIE | HAY | residendemagazine.se | @masseriamoroseta (instagram) | almostmakesperfect.com | laaracopleysmithgardens.com

LEUKE PLANNEN, NOU NOG EEN TUINMAN/VROUW
Ok, we weten dus wat we willen (zo ongeveer) maar het zijn veel wensen in een kleine ruimte en we hebben geen tijd/skills om dat zelf te maken. Het moet nog een logisch geheel worden én uitgevoerd worden. Ken je dus iemand (of ben je iemand) in Noord Nederland die hier wel raad mee weet, let me know!

***

Dit blogartikel bevat betaalde links maar is verder niet in opdracht geschreven.
Alle teksten en meningen zijn van mijzelf.

REACTIES:

 1. Irene

  Leuke plannen! Ik zou bijna willen dat ik ook een kleinere tuin had :D Wij dachten laatst ook na over kunstgras. We hebben honden en die brengen super veel zand mee binnen als ze buiten zijn geweest en met kunstgras zou dat wel gefixt zijn maar dan zitten we natuurlijk met het poepjesprobleem, wat me op kunstgras dan weer minder handig lijkt :p (en onze tuin is gigantisch dus dat zou héél duur worden)
  Alleszins, wel grote fan van tegels met een printje! Instant vakantievibes inderdaad.

  Reageren
 2. Lisa

  Jouw plannen staan echt lijnrecht tegenover de mijne (geveltuin, moestuin, gras, etc.) haha, maar ik word hier ook helemaal enthousiast van! Die zandbak is geniaal, en ik vind vooral de tegels linksboven mooi (met een grote terracotta pot met olijfboom <3) Pas wel op met bamboe, want dat kan de hele boel overwoekeren. Ik ben benieuwd hoe het wordt :D

  Reageren
 3. papernow

  After receiving information from an expert, structure it into the final text and format. The copywriter understands that the expert is not an editor, so the style and tone of the article may not coincide with the presentation of other materials. At editing, it is important not only to correct punctuation and spelling, but also to clear the material of water and paperwork, to bring it in line with the general style of the rest of the materials on the site.

  Reageren
 4. Marianna133

  We are able to cover such a large area as we have a large team of writers that we can call on. All writers have proven experience that’s why remarks and writing that we provide are completely original and free of plagiarism.

  Reageren
 5. Maria ten Hoeve

  Haha, herkenbaar wat je schrijft, mijn Pinterest borden lopen ook altijd uit de hand. Mooie plannen voor je kleine stadstuin, ook voor kleine tuinen kun je een groots effect bereiken door de juiste aanleg. Ik heb vorig jaar een hout-beton schutting laten plaatsen en een mooi groot terras die ik heb opgefleurd met bloempotten. Erg blij mee, en heb zin in de lente zodat we hier weer lekker kunnen vertoeven!

  Reageren
 6. Vincent Rondwijk

  Wat leuk dat jullie hier inspiratie voor jullie tuin delen! Ik kan mij voorstellen dat het puzzelen is om een kleine stadstuin in te richten. Het zal er in ieder geval knus en vrolijk uit gaan zien. Ook vind ik de planten en de kleuren voor de accessoires erg mooi.

  Reageren
 7. Drago Bakers

  Hey, here I am to give you a great suggestion that is very workable for you so, first of all, if you edit your video and want that you have an app that edits your video in your own way. so, here is a CyberLink power editor video editor app it makes your video very lovely and gives background music also. for using this software you can click powerdirector coupon cod link.

  Reageren
 8. max harris

  https://www.beemedz.com/tadalista/

  Tadalista is a medication that treats erectile dysfunction. It is a type of phosphodiesterase inhibitor that relaxes the blood vessels to increase blood flow to the penis. Tadalista works by preventing the breakdown of a chemical in the body called cyclic GMP. This chemical is necessary for erections. Tadalista belongs to a group of medicines called phosphodiesterase type 5 inhibitors. It is not known exactly how vardenafil works, but it is thought to relax the blood vessels and increase blood flow to the penis. Tadalista, Tadalista (tadalafil), Tadalista Store, Tadalista review is used to treat erectile dysfunction (impotence). Tadalista is a medication that treats erectile dysfunction. It is a type of phosphodiesterase inhibitor that relaxes the blood vessels to increase blood flow to the penis. Tadalista works by preventing the breakdown of a chemical in the body called cyclic GMP. This chemical is necessary for erections. Tadalista belongs to a group of medicines called phosphodiesterase type 5 inhibitors. It is not known exactly how vardenafil works, but it is thought to relax the blood vessels and increase blood flow to the penis. Tadalista is used to treat erectile dysfunction (impotence).

  Reageren
 9. totosite

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. totosite Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

  Reageren
 10. bitcoincasino

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. bitcoincasino, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 11. bitcoincasino

  First of all, thank you for your post. bitcoincasino Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren
 12. vere

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 13. baccaratcommunity

  When I read an article on this topic, baccaratcommunity the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

  Reageren
 14. slotsite

  The assignment submission period was over and I was nervous, slotsite and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.

  Reageren
 15. safetoto

  I have been looking for articles on these topics for a long time. safetoto I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 16. slotsite

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. slotsite Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

  Reageren
 17. 다낭 가라오케

  What you wrote was very helpful to me. Thank you. Actually, I run a site similar to you. If you have time, could you visit my site? Please leave your comments after reading what I wrote. If you do so, I will actively reflect your opinion. I think it will be a great help to run my site. Have a good day. 다낭 가라오케

  Reageren
 18. totosite

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. totosite Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

  Reageren
 19. majorsite

  I’m writing on this topic these days, majorsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren
 20. hot deals boots

  Thank you for creating such a user-friendly and informative blog. Understanding this concept is simple. I was motivated by your accomplishments and inspired by you. I received a tonne of new, intriguing knowledge from this website as a frequent reader. Absolutely amazing. Your recommendations were also very helpful. Please keep thinking about intriguing and unique ideas because I want to hear from you.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *