D.I.Y. – Leftover Flowers

Ik word er altijd zo blij van wanneer iemand bloemetjes voor mij mee neemt, dat voelt zo speciaal! Des te moeilijker vind ik het om de bloemen weg te gooien als het boeket er niet meer zo florissant bij staat. Voor mij zit er meestal een herinnering aan wanneer je de bloemen kreeg, van een geliefde voor een speciale gebeurtenis. En als je ze dan, hop, in de prullenbak gooit, doet dat toch een klein beetje zeer. Daarom bedacht ik een manier om een glimp van je bloemen te behouden.

bloem1

Dit bosje anjers kreeg ik van mijn moeder voor mijn nieuwe huisje, een tijd terug alweer, wat aan de staat van de bloemen ook wel te zien is. Maar er zaten toch nog wat mooie knoppen tussen, ik vond het te zonde om die bloemen weg te gooien.

bloem2

Ik zocht de mooiste knoppen ertussenuit en knipte de bloemblaadjes los.

bloem3

Er kwamen flink wat vanaf, zo erg mooi!
Ik verdeelde de blaadjes over mijn scanner en scande dit.

Print

Je zou ze ook kunnen fotograferen, maar zelf vind ik scannen een mooier effect geven, het beeld is veel gedetailleerder dan wanneer je het fotografeert.

bloem6bloem7

Van het beeld maakte ik vervolgens een bureaublad achtergrond. Zo kan ik iedere dag naar de mooie bloemen kijken en is het boeket eigenlijk vereeuwigd :)

bloem8

En vooruit…ik maakte ook nog een achtergrond voor op mijn telefoon, bouquet to go!

bloem9

De bloemblaadjes zelf staan nu nog even in mijn slaapkamer, totdat ze echt niet meer mooi zijn.

Bloem_Desktop

Het is natuurlijk het leukst als je eigen bloemen gebruikt om een achtergrond mee te maken, maar mochten jullie deze achtergrond willen hebben, dan is ie hier te downloaden.

***

 

REACTIES:

 1. ingrid

  Wow, super creatief bedacht! Foto’s maken met een scanner is sowieso een heel leuk idee, ik ben nooit verder gekomen dan handjes

  Reageren
 2. Daisy

  Geweldig idee!! Ben toevallig net ook mijn bos aan het bekijken die vanaf 5 november al steeds kleiner wordt.
  De hortensia heb ik uiteindelijk over gehouden.
  Ik ga nu toch effe bekijken wat ik met de overige bloemblaadjes ga doen. Zou het als een soort confetti (oei) in m’n piñata kunnen, die ik aan het maken ben voor surprise?
  Echt kei leuk…………bedankt.

  Reageren
 3. Tamara

  Leuk! Op die manier heb ik ook een keertje verf op glasplaatjes gescand. Dus op een glasplaatje verf spatten, daaroverheen weer een glasplaatje en dat op de scanner leggen :D

  Reageren
 4. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *