❄ Confetti Christmas playlist ❄

Ik had me er al niet zo heel veel van aangetrokken, maar nu is het officieel: kerst kan beginnen! Sinterklaas is weer terug naar Spanje en hier worden als een gek lampjes in bomen geslingerd en ballen opgehangen. Maar wat kerst echt kerst maakt? Een playlist met urenlange christmas jingles! Ik maakte mijn eigen lijstje en ik deel hem heel erg graag met jullie!

Ik luister er al met veel plezier naar en de christmas vibes galmen hier door het huis.
Een paar nummertjes uitgelicht:

SHAKIN’ STEVENS | MERRY CHRISTMAS EVERYONE
Toen ik uitgelichte liedjes uit ging kiezen, was ik benieuwd naar de nummertjes die ik elk jaar weer hoor, maar NOG NOOIT de muziekclip van heb gezien. Dat viel tegen, de meeste zijn al zo klassiek dat er a. nooit een clip gemaakt is, b. al het materiaal verloren is gegaan of c. dat niemand het boeiend genoeg vond om op internet te zetten. Maar dit klassiekertje vond ik wel. De eerste minuut is er GEEN geluid (heel bijzonder) maar daarna gaat het los hoor. Iets met ugly sweaters en kinderarbeid. Delightful!

❄❄❄

DESTINY’S CHILD | 8 DAYS OF CHRISTMAS
Aaaaaah, jeugdsentiment. Uit de tijd dat girlbands nog matching pakjes droegen en kerst allang niet meer ging om liefde of vrede. Spullen moeten we hebben, zoals bijvoorbeeld een diamond belly ring (zooooo nineties).

❄❄❄

MARIAH CAREY | ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU
My favourite! Zet dit nummertje op en je hebt gegarandeerd een hupsende Olga door de kamer. Mag ook in april, maakt me niet uit, I LOVE IT!

❄❄❄

WHAM! | LAST CHRISTMAS
Op kerst-muziek-clip-gebied is dit echt een juweeltje. Dat haar, die ski-pakjes en het feit dat George Michael aan het grienen is om een meisje. Deze mag niet ontbreken!

❄❄❄

SHE & HIM | BABY IT’S COLD OUTSIDE
Dit nummertje (cover of course) ontdekte ik vorig jaar en ik vind ‘m zo leuk. Zooey Dechanel met d’r zuchtstem en het niet-zo-standaard-verhaaltje. Leuk geanimeerd clipje ook!

❄❄❄

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG & KATJA | HO HO HO
Er staat maar één Nederlandstalig liedje in mijn lijst (dus je hoeft niet bang te zijn dat Flappie opeens voorbij komt) en die is natuurlijk van de Jeugd. En Katja. En extra credits voor dubbelzijdig plakband zijn in dit geval ook wel op zijn plaats, oei, haha.

❄❄❄

Deze lijst staat vol leuke klassiekertjes, een paar hele toffe covers en wat vreemde eendjes. Als iemand nog tips heeft voor mooie liedjes die geschikt zijn voor deze playlist, ik hoor ze graag!

Klik hier om de hele Confetti Christmas Spotify playlist te luisteren.

❄❄❄

REACTIES:

 1. Frauke

  JAAAA! kerstliedjes <3 ik heb geen spotify, maar ben nu al meer in de mood door dit kleine overzichtje haha. De ultieme topper is voor mij toch Last Christmas hoor haha, als ik die luister voel ik bij wijze van spreken de sneeuw al uit de lucht vallen en ruik ik de kerstboom al. Ahhh! Love kerst! X

  Reageren
 2. Eline

  I love kerstliedjes en alles wat mer kerst te maken heeft. All I want for christmas blijft een klassieker! Heerlijk om helemaal in de sfeer te komen met kerstliedjes, films en natuurlijk de kerstboom. Ik kan echt niet wachten tot het eindelijk kerst is.

  Reageren
 3. Astrid

  Geweldig al die kerstliedjes! Op Spotify staat de kerstlijst ook al vaak aan. Momenteel hoor ik Is This Christmas van the Wombats op de radio, ook een geweldig liedje (maar dat zijn denk alle kerstliedjes wel).

  Reageren
 4. Linda

  Haaa hoe fouter hoe beter als het kerstliedjes betreft :D Mariah Carey hoort er sowieso bij en voor mij ook Band Aid; want dat vind ik zo’n mooi liedje.
  Dat liedje van de Jeugd kan mooi in de categorie ‘hoe fouter hoe beter’, geniaal :)

  Reageren
 5. Lotte

  Uit zelfbescherming wilde ik geen enkel liedje aanklikken zodat het niet voor de rest van de dag door mijn hoofd spookte, maar enkel en alleen al door de titel van Wham! te zien, heeft het zich daar nu toch genesteld ;-)

  Reageren
 6. Salina

  Leuk idee zo’n playlist en herkenbare liedjes en favoriete liedjes zitten er zeker tussen! Ik hou altijd wel van de ‘traditionele’/bekende nummers en met nieuwe liedjes en versies heb ik nooit zoveel haha. Of het moet qua
  muziek en tekst ineens heel mooi zijn. Zo vond ik Stand up en Sing van LA the voices heel mooi omdat het een soort Disney-sfeer heeft!

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *