Powervrouw DIY banner + printable.

Gastblog door Ingrid – Wat een te gekke reacties kreeg ik van jullie op het laten zien van mijn creatieve hol en mijn werk als illustrator. Er werden veel vragen gesteld over de ins en outs van het tekenen. In één van mijn volgende gastblogs zal ik hier zeker dieper op ingaan maar omdat ik heb gemerkt dat jullie zelf ook mega-creatief zijn, vond ik het eerst tijd voor een leuke DIY! (En vooral ook omdat ik deze zelf graag wilde uitproberen).

Het is al bijna april, say what? Voor je het weet staan de kerstspullen weer in de huiskamer. En daarover gesproken: hoe zit het eigenlijk met die goede voornemens die je had aan het begin van dit nieuwe jaar? Eehhh ja, dat dus. Ik vind altijd dat ik niet aan goede voornemens maken doe, maar stiekem bedenk ik elk jaar wel kleine dingen die ik zou willen toepassen of veranderen. Dit zijn geen vaste afspraken of keiharde deadlines, maar kleine wensen waar ik mijzelf af en toe aan moet herinneren. Zo halverwege het jaar is alles weer naar de achtergrond geschoven, vervallen in de dagelijkse routine of domweg niet uitgevoerd door de Grote Twijfel. Ik denk namelijk graag en veel. Teveel soms. Mijn hoofd staat nooit stil en dat is fijn, want ik heb altijd ideeën genoeg. Maar soms vergeet ik daardoor weleens om tot actie over te gaan. Om daar uit te snappen, werken motiverende woorden bij mij het best, een beetje als een soort mantra. Je bent tenslotte toch een powervrouw, right? Right! Met het lange paasweekend voor de deur heb ik daarom een motiverende DIY van mijn DIY-bucketlist voor jullie uitgeprobeerd: de powervrouw-muur-banner. No sew, just glue (en een beetje strijkijzer magic). Natuurlijk mét printables voor jullie om te downloaden. Zijn jullie klaar voor heel veel foto’s van mijn handen? Let’s go!

b_benodigdheden
Nodig:
♥ Je favoriete (vintage) stof (niet te dik of te donker i.v.m. overtrekken van de printable).
♥ Textielstift / fineliner / marker.
♥ 
Zoomband (te koop bij HEMA).
♥ 
Krijtje (stofkrijtje).
♥ Textiellijm.
♥ Liniaal.
♥ Tape.
♥ Schaar.
♥ Strijkijzer.
♥ 
Spelden.
♥ Eén van de printables, klik hier om ze te downloaden (of eigen ontwerp).
♥ 
Tak of rond stokje.
♥ Touw en/of oud leren riempje en/of lint.

Optioneel:
Om de banner en de tak te versieren kun je van alles gebruiken: wol, borduurgaren, knoopjes, lintjes, kantjes, studs, verf, you name it!

c_stap1-2-3

Stap 1: Print één van de bijgevoegde printables om te gebruiken of wees creatief en maak je eigen ontwerp!

Stap 2: Pak je favoriete stof erbij en teken met liniaal en een stofkrijtje (potlood kan ook) een vlak op de stof van ongeveer 21 cm breed x 30 cm hoog (het uiteindelijke formaat). Meet daarna nog 2 cm extra af aan alle zijden, dit wordt de rand die we later gaan ‘omzomen’. Het totale vlak wordt ongeveer 25 cm breed x 34 cm hoog.

Stap 3: Knip het afgetekende vlak los en keer hierna de stof om.

d_stap4-5

Stap 4: Vouw nu aan drie zijdes van de rechthoek, de randen 2 cm naar binnen (de 2 cm die je extra hebt afgetekend). Laat één van de korte zijdes nog even ongevouwen. Dit mag een beetje op gevoel, zolang de gevouwen randen op het oog er recht uitzien. Met een speldje kun je de vouw op zijn plek houden. Strijk met het strijkijzer een scherpe vouw in de stof en doe dit bij alle drie de zijdes. Dit is handig omdat we straks eerst de tekening op de stof gaan zetten, voordat we de randen gaan omzomen.

Stap 5: De nog ongevouwen zijde wordt de punt van de banner. Vouw bij deze zijde de 2 hoeken naar binnen in een punt en strijk hier ook vouwen in. Knip eventuele overtollige stof weg bij deze punten (hou wel een randje van +/- 2 cm over voor de zoom). Dit kun je ook doen bij de hoekjes van de andere randen. Als je alle randen van de stof nu weer uitvouwt, zie je in het midden het uiteindelijke vlak waar we op gaan tekenen.

e_stap6-7

Stap 6: Doe op een restje stof eerst een test met je textielmarker of zwarte stift. Zo kun je zien of de stift erg uitvloeit (dat was bij mij het geval wanneer ik veel inkt op dezelfde plek gebruikte). Het maakt niet zoveel uit met wat voor soort stift of pen je gaat tekenen. We gaan de banner niet wassen dus het hoeft niet super-watervast te zijn. Ik heb fineliners gebruikt om de vormen strak te krijgen.

Stap 7: Tape de geprinte tekening tegen het raam en leg de stof over de tekening. Als het goed is, zie je de tekening door de stof heen. Kijk of de afbeelding goed in het midden zit, tape dan ook de stof vast.

f_stap8

Stap 8: Neem de tekening over op de stof. Ik vond het prettig eerst de omtrek te tekenen op het raam en deze daarna in te vullen op de tafel. Leg er dan even een kartonnetje onder de stof tegen het doordrukken.

g_stap9-10

Stap 9: Tijd voor de randjes, be prepared for some magic! Zoomband is zulk leuk spul, je kan hier van alles mee maken zonder dat je hoeft te naaien (mocht je handig zijn met de naaimachine dan kun je de randen met de naaimachine vastzetten). Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing van het zoomband op de verpakking even door. Knip voor elke zijde van de stof het zoomband op maat (over de hele lengte).

Stap 10: Leg de stof met de tekening naar beneden op de strijkplank. Vouw de randen om en leg per rand een stukje zoomband in de vouw. Strijk de randen volgens de gebruiksaanwijzing het zoomband vast. Ik vond het handig om eerst de twee lange zijdes, daarna de bovenzijde en als laatste de punten om te zoomen. Eigenlijk alsof je een cadeautje inpakt. Keer de stof weer om en als het goed is heb je nu een banner met mooie omgezoomde randen.

h_stap11-12

Stap 11 (optioneel): Voor de stevigheid kun je aan de achterkant van de banner nog een stuk dikkere stof bevestigen. Ik knipte een stuk vilt op maat en lijmde dit met textiellijm op de achterkant van de banner.

Stap 12: Om je banner op te hangen kun je twee stukjes touw, lint of band aan de bovenzijde vastmaken (ook leuk met stukjes contrasterende stof). Ik koos voor leren bandjes gemaakt van een vintage riem die ik kocht bij de kringloop. Deze heb ik vastgezet met textiellijm.

i_stap13
Stap 13: Decoration time! Ga helemaal los om je banner op te leuken. Ik koos voor een pompom-randje aan de onderkant en een festonsteek met neonwol aan de bovenkant. Maar je kunt natuurlijk ook borduren op de banner, deze versieren met strikjes/studs/knoopjes of franjes maken.

j_stap14

Stap 14: Steek de stok of de tak door de lusjes. Ik zocht buiten een tak, spoot deze wit en maakte ‘m nog wat leuker met verf en wol. Ook maakte ik zelf pompoms met wol en een vork, super easy en heel verslavend om te doen. Als laatste knoop je aan het einde van de stok of tak wat touw zodat je de banner kan ophangen.

1_banner_foto k_foto_def

Je banner is nu klaar, zoek een mooi plekje en hang ‘m op! Je hebt gegarandeerd geen last meer van dat chronische motivatiegebrek. Veel maakplezier en alvast een hele fijne Pasen!

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Marlous

  Ah wat leuk! Ik heb het vorige artikel helemaal gemist, heb ‘m net gelijk bekeken. Ik vind het altijd super leuk om een kijkje te krijgen in de creatieve werkplaats van een kunstenaar. Super leuk ook dat we nu elke maand een stukje kunnen verwachten, ik vind Ingrid’s werk heel erg tof!

  Reageren
 2. Pingback: Weekend happiness sharing #3 - Bringing Happiness

 3. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 4. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 5. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 6. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 8. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 11. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *