Adopteer een kerstboom

header3

Iets wat natuurlijk onmisbaar is tijdens de kerstdagen is een kerstboom. Toch heb ik altijd een beetje moeite met het idee dat je een boom omhakt, daar 2 weken naar kijkt en ‘m daarna doodleuk aan de kant van de weg zet. Het voelt een beetje als verspilling. Gelukkig kun je nu ook een kerstboom adopteren!

boom4
Adopteer een kerstboom is een initiatief van biologische kwekerij Randijk Bamboe. Zij zijn hier in 2005 mee begonnen en hebben inmiddels tien uitgiftepunten in Nederland en meer dan 2500 adoptiekerstbomen in omloop. Ik vind het zo’n leuk en goed initiatief!

Een adoptieboom is ecologisch gekweekt en wordt na gebruik weer herplant. De ‘ouder’ koopt dus een boom (met statiegeld) en levert deze na huiselijk gebruik weer in (statiegeld retour). De bomen worden herplant in Veenhuizen. Het jaar daarop kan je je eigen boom weer opnieuw adopteren, je ziet je boom dus ieder jaar groeien!

boom3
Plaatsen waar je terecht kunt voor een adoptieboom zijn:

Alphen aan den Rijn
Amsterdam
Arnhem
Baarn
Driebergen
Groenekan
Groningen
Leusden
’s Graveland
Waalre

Dit jaar word ik dus ‘ouder’ van een adoptiekerstboom!

REACTIES:

 1. Wendy

  Wat vet! Ik woon in Groningen, als ik op mijn 18 vierkante meter ruimte voor een boom had gehad, had ik het zeker overwogen!

  Reageren
 2. Manon

  Dat is echt super leuk! Helaas zit er geen enkele een beetje in de buurt van dit afgelegen dorpje, anders zou ik zeker mijn ouders proberen over te halen om dit te doen.

  Reageren
 3. Ceetje

  Wij deden dit vroegah (20 jaar geleden) ook al. Alleen kregen we niet elk jaar dezelfde boom mee. Fijn dat het dus nog steeds gedaan wordt. Wat een leuke blog hebben jullie trouwens!

  Reageren
 4. Alaina

  Leuk idee! Wij gaan het dit jaar zelf proberen door de boom (die we met wortels en al hebben gekocht) gewoon in onze gedeelde tuin te planten en volgend jaar weer uit te graven. Geen idee of dit gaat werken…

  Kerstversiering is altijd een beetje een knelpuntje voor me omdat ik veel verhuis en het meesleuren van kerstballen slingers nou niet echt een prioriteit is. Wegwerp-zooi kopen is ook niet echt een optie, want onduurzaam bleuhh. Maar dit jaar probeer ik iets nieuws: we hebben slingers gemaakt met apenootjes, en na de kerst worden die buiten opgehangen als vogelvoer. We hebben dat vorig jaar geprobeerd met popcorn & cranberry’s, maar na 2 maanden in een boom waren die te naar om op te eten. Beide ziet er superleuk uit. Ben benieuwd naar jouw tips Iris!

  Reageren
 5. Cindy

  Wauw mooi initiatief! Helaas zag ik op de website dat je pas vanaf 14 December een boom mag adopteren. Bij ons is het traditie om de kerstboom te halen en op te tuigen op 6 december, zodra Sint weer terug naar Spanje is dus.

  Reageren
 6. Annebelle

  Wat een leuk en goed initiatief. Helaas hebben wij net al een kerstboom gekocht dit jaar (meestal hebben we een neppe). Toch wel goed om in mijn hoofd te houden voor volgend jaar, want het is best zonde inderdaad.

  Reageren
 7. Pingback: 5 tips voor een duurzame kerst | IKBENIRISNIET

 8. paigemb

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *