Super easy basil oil recipe!
Basilicum olie is een heerlijke toevoeging voor salades, over pizza of door je soep.
Zo maak je in een handomdraai je eigen basilicum olie!
Om de olie te maken heb je nodig: olijfolie en verse basilicum, that’s it.
All you need is olive oil and fresh basil.
Knip een stuk of 5 takjes basilicum af en verwijder de blaadjes.
Blancheer de blaadjes, door ze 10 sec. in kokend water onder te dompelen
en direct daarna onder de koude kraan af te spoelen.
Cut about 5 twigs and remove the leaves. Blanch the basil leaves.
Neem 200 ml olijfolie (201 ml mag ook…) Doe de basilicum in een blender en giet de olie erbij, terwijl dat ie aan het blenden is. Je kunt de basilicum naar smaak fijn laten hakken, ikzelf vind het altijd wel lekker wanneer je echt nog wat stukjes basilicum terug kunt vinden in de olie.
Put the leaves in blender and add 200 ml of olive oil. Stop blending when structure of basil seems right (This is personal, I prefer my basil a bit chunky).
Giet het in een flesje en bewaar het in de koelkast. Je kunt het direct gebruiken, maar na 1 dag is de basilicum smaak veel beter doorgetrokken in de olie. Sommige mensen zeggen dat de olie slechts één week houdbaar is, anderen zeggen 3 weken…zelf houd ik het op 2 weken.
Pour the oil in a bottle and store it in the fridge (max. 2 weeks).
Het is ook lekker over een gebakken ei, een geroosterd broodje of over je pasta!
It’s delicious! Sprinkle the oil on an omelet, fresh toasted bread or on a bowl of pasta!
***
Houden jullie ook zo van de smaak van basilicum?
Oooh, dat is een leuk diy-verjaardagscadeau!
Wat makkelijk zeg! Ik ben ook gek op spicy eten, dus dit zou je denk ik ook wel kunnen doen met rode pepertjes… Leuk!
Haha, wat grappig, wilde het er nog bij zeggen dat je inderdaad ook rode peper kunt toevoegen!
Ik wist niet dat dat zo makkelijk was.
Ik eerst ook niet!
Wat leuk! Wist inderdaad niet dat het zo makkelijk was!
Wat een simpel en leuk receptje! En wat een schattig homemade flesje erbij :-)
Lekker en dat flesje is erg leuk! Ik ben zelf altijd gek op knoflook en maak graag knoflookolie, ook erg lekker voor de meeste gerechten.
Dat klinkt goed, ik ben ook gek op knoflook!
Zo makkelijk dit om te maken, maar wel echt heerlijk!
lekker makkelijk en snel! ik dacht dat je zoiets veel langer kon bewaren? hmm jammer :(
waarom kan je dan die basilicum-olie heel lang bewaren wat je koopt in de handel ? Lijkt mij toch hetzelfde ?
Pingback: De 10 meest gelezen artikelen van 2014! | Team Confetti
Volgens mij loop je zo wel kans op een levensgevaarlijke botuline-vergiftiging.
Zoek op Botulisme.
Kan je deze olie met welk kruid dan ook niet steriliseren en in dat geval hoe lang en op hoeveel °C