Voor januari is dit misschien een wat apart recept. Want we moeten nu toch juist allemaal gezonde dingen in ons lijf stoppen? Ja, dat is allemaal leuk en aardig, maar soms heb je gewoon je chocolate fix nodig. Am I right? En daarbij komt, het zijn MINI cakejes. Geniet met mate en het komt allemaal goed. Dit recept is snel klaar, je kunt het beslag een paar dagen bewaren en bij de eerste hap val je al van de bank van genot. True story…
Dit is waar we het allemaal voor doen. Kijk nou! De chocolade lava loopt eruit!
INGREDIENTEN (voor zes stuks)
150 gram chocolade (ik nam 100 gram melk, 50 gram puur)
1eetlepel nutella
25 gram zachte boter
1 lepel suiker
2 eieren
25 gram bloem
een snuf zout
Weeg de chocolade af en laat het smelten in de magnetron. Twee keer een minuut met tussendoor even roeren. Je kunt ook ingewikkeld doen met au bain marie, maar dit gaat veel sneller (dus waarom zou je?).
Verwarm de oven voor op 200C.
Mix de boter met de suiker en zout in een kom met een elektrische mixer. Mix vervolgens de eieren en daarna de bloem erdoorheen. Als laatst gaat de (afgekoelde) chocolade en de nutella erdoorheen. Mix tot een glad beslag.
Pak de kleinste ovenschaaltjes die je hebt. Misschien dat espresso kopjes of eidopjes (van keramiek) de hete temperatuur ook wel overleven, maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. In mijn bakjes past 60 ml, daar gaan we maar even vanuit. Vul de schaaltjes voor driekwart en zet ze acht minuten in de oven. De lengte van de baktijd hangt af van de hoeveelheid beslag die in je bakje past. Ik zou zeggen: begin bij acht minuten en neem dan een kijkje. De zijkanten moeten gerezen en gaar zijn, maar in het midden mag (nee, moet eigenlijk) het nog vloeibaar zijn.
Heerlijk bij een kopje thee of als mini dessert. Het is misschien een beetje vroeg om al te roepen, maar ik denk dat ik deze badboys op tafel gezetten na het kerstdiner. Ach, je kan niet vroeg genoeg beginnen met recepten verzamelen toch?
♥♥♥
Zeg me eens, wie zit er vanavond met een gesmolten lava cake op schoot?
Het is bijna weekend, geniet ervan!
Dat ziet er zooo lekker uit!
Ohh dit wil ik, nu! Ook al is het nu half 9 ’s ochtends.
Zou je ze ook in een siliconen muffinvorm kunnen maken?
Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar dat lijkt me wel. Beetje experimenteren met de baktijden. ;)
een siliconen bakvorm moet denk ik wel lukken. Een vergelijkbaar toetje is de ‘chocolade fondant’ die je uit de bakvorm op een bordje serveert. dan is het helemaal zaak dat de buitenkant gaar/stevig is maar de binnenkant nog vloeibaar.
Zeeeeker, af en toe is een chocolate fix écht even nodig <3. Dit ziet er zo gezellig uit, ik vind het leuk :)! Het bakje met de stippen vind ik trouwens ook super leuk!
Chocolade is altijd lekker! :) ziet er heerlijk uit! Heel mooie foto’s trouwens!
Merci, merci. :)
Geweldig recept! Snel even opslaan zodat ik hem binnenkort eens kan proberen na te maken :D
Weejo! Dit moet ik maken! Ik heb deze week toetsweek en heb echt chocolade nodig! :D
Serieussssss, die foto’s alleen al doen me kwijlen!
Dat ziet er lekker uit. Trouwens leuke bakjes waar de cakejes inzitten, waar heb je die weg als ik vragen mag?
Die heb ik ooit gekregen voor mijn verjaardag. Ze hoorden bij een kookboek over koken met kleine potjes: https://www.studystore.nl/p/9789461430250/recepten-voor-mini-potjes-kookkit
Omg, nu kan ik niet slapen…
Oh! Ik ben dol op chocolade, dit ziet er heerlijk uit!
Oh ga weg, ik had al zo’n trek. Het ziet er heel lekker uit!
Wat zit dit er super lekker uit :-)
Heer-lijk! Dit is ook zo’n recept wat ik graag nog eens zou willen proberen. :-)
Pingback: Love to share | Dream, smile & love