Hotspot: Cervantes Groningen

Dit keer een restaurantje dat niet brand-spanking-new is in Groningen, maar eentje die al even meedraait. 13 jaar om precies te zijn. En toch was ik er nog nooit geweest (shame on me!). Maar wat wel brand-spanking-new is aan Cervantes: hun tapaskaart! Tom en ik mochten langskomen om nieuwe gerechtjes uit te proberen. En dat doen we natuurlijk ontzettend graag!

cervantes_buiten

Op een herfstige avond is het maar wat fijn om in een warm en zomers tapastentje te gaan zitten. De lantaarntjes naast de voordeur zijn zo lief! Cervantes (Spaanse tapas) zit tussen Hemingway’s (Cubaanse tapas) en Moro (mediteraanse tapas) in. De restaurants zijn van dezelfde eigenaar en dus broertjes van elkaar. Bij Hemingway’s hebben we al vaak gezeten, maar de andere twee broertjes sloegen we per ongeluk over. Moro staat dus ook nog op ons to-eat lijstje.

cervantes_cindy

We werden verwelkomd door Cindy die heeeeeeel goed voor ons heeft gezorgd en ons al haar favorieten heeft voorgeschoteld. Verrassingen zijn altijd leuk en blijkbaar helemaal als Cindy ze uitkiest. Hartjes voor Cindy!

cervantes_brood

Om te beginnen kregen we een glaasje wijn (ik wit, Tom rood, allebei lekker) en brood met tomatentapenade, gerookte & gezouten amandelen en gemarineerde knoflookolijven. Vooral de tomatentapenade was heerlijk en van gerookte amandelen krijg ik nooit genoeg.

cervantes_tostade cervantes_eendenborst carpaccio cervantes_garnalen

Next! De volgende ronde bevatte tostades met tonijnmousse en serranoham, rosé gebraden eendenborst met honing, carpaccio en garnalen met mango en bieslook. Afgezien van de klassieke carpaccio kwamen er alleen maar hapjes voorbij die ik nog niet eerder had gegeten bij een tapasrestaurant. En dat vind ik zo leuk! Tom en ik zijn beide gek op nieuwe dingen proberen, maar aangezien we beide mini mensen zijn, past er niet zoveel in onze buiken. Tapas is daarom te gek, dan kun je heel veel proberen, zelfs als je niet gigantisch veel op kunt.

Ik ben helemaal niet zo’n tonijnfan (iets te hoog kattenvoergeur-gehalte) maar de tostades met tonijn en ham vond ik het lekkerste van deze ronde. Ik hou ervan als mensen dingen kunnen klaarmaken waar ik normaal niet zo van hou en er vervolgens een tweede portie van zou willen bestellen. Goeie koks kunnen dat. ;) De carpaccio vonden we niet zo spectaculair (tja, we moeten wel eerlijk blijven).

cervantes_tom en olga cervantes_hoofd

Next! De volgende ronde bevatte: gepaneerde dadels gevuld met chorizo omwikkeld met spek, lamskoteletten met gepofte knoflook, coquilles met citroensaus en mediterrane kruidenolie en gebakken biefstukjes met tomatenboter.

Dit was het moment dat Tom en ik elkaar wat argwanend aan begonnen te kijken. Kon Cindy in ons hoofd kijken? We kregen alleen maar dingen die we waarschijnlijk zelf ook hadden uitgekozen. Dadels met chorizo? Een halve bol knoflook? Hier leven we voor! Vandaar de blije koppies hierboven. ;)

cervantes_toetje

Next: toetjes! Cindy regelde een proeverij met brood-en-boterpudding van suikerbrood, crema catalana, brownie, frambozenijs en tarte tatin.

Omdat we steeds duizend jaar bezig waren met *foto’s maken (o, zwaar bloggersleven) en noteren wat er ons allemaal werd voorgezet (dankjewel voor de notulen, lieve Tom), hadden we er een tijdje over gedaan om alles op te eten. Dus tegen de tijd dat we ons toetje kregen, hadden we er weer ruimte voor. Thank goodness, want het was fantastisch. We hadden heel even onze bedenkingen over de brood-en-boter-pudding (beetje sponzig), maar toen we de driehoekjes door de onderliggende jam hadden gehaald, waren we om. Behalve het frambozenijs zijn alle toetjes ook los te bestellen. Maar een proeverij is natuurlijk het leukst.

***

Conclusie: Confetti stamp of approval!
Cervantes zit midden in de binnenstad (aan het Gedempte Kattendiep), is heel knus en gezellig, heeft een hele leuke bediening, is niet duur en heeft verrassende en heerlijke hapjes.

Ik vind het helemaal niet leuk om negatieve ervaringen te delen hier, maar het is wel belangrijk om eerlijk te zijn. Daarom ben ik heel blij dat ik eigenlijk niks negatiefs heb weten te vinden. Ok, misschien één dingetje dan. De inrichting is standaard tapasrestaurant. Het is er netjes, lekker warm en gezellig, maar qua interieur springt er niks uit. Ik ben gevoelig voor alles wat er heel mooi uitziet, maar als het er niet is, dan zit ik daar eigenlijk ook niet mee. Geen extra punten dus voor de inrichting (maar ook zeker geen strafpunten).

REACTIES:

  1. Malou

    Ik ben gek op tapas en het ziet er gezellig uit daar maar jeetje wat veel vlees en vis! Ik ben vegetariër en het ziet er naar uit dat jullie bij de hoofdgerechtjes niets hebben gegeten dat geen vlees of vis bevatte of wel? Dat zou voor mij een beetje een no-go zijn haha.

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Daar heb je een goed punt Malou, dat was mij ook al opgevallen. ;) Omdat we een verrassingsmenu kregen (en Cindy blijkbaar erg van vlees en vis houdt) hebben we niet veel vegetarische gerechten gegeten. Maar er staat gelukkig genoeg vegetarisch op de kaart. Ik heb even gespiekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van pompoensoep met spaanse peper, verse vijgen met walnoten en blauwe kaas of een Spaanse quinoa salade met o.a. feta en avocado? Ik krijg er meteen weer trek van, haha.

      Reageren
  2. Lieke

    Bewust inpalmen van mensen die er toch over gaan schrijven. Dan komt het niet snel voor dat je 1,5 uur (!!) moet wachten op je hoofdgerecht, wat bij ons gebeurde. Onlangs een vriendin getrakteerd op een etentje, spijt dat ik naar Cervantes ben gegaan.

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Ha Lieke, wat vervelend dat je niet zo’n goeie ervaring hebt gehad. Ik ga best vaak uit eten en ik maak het vaak genoeg mee dat er iets niet helemaal goed gaat. Maar dat wil vaak niet zeggen dat het altijd zo gaat. Ik ga er dan (bijna) altijd vanuit dat het eenmalig is. Iedereen verdient een tweede kans toch? Tom en ik zijn ook wel idioot geduldig hoor. We lullen de tijd wel vol. En omdat we zo snel vol zitten (omdat we zo mini zijn) vinden we het vaak wel prettig als er een tijdje tussen de gerechten in zit. Maar we weten maar al te goed dat niet iedereen dat trekt. Zelf vind ik het een afknapper als personeel onbeleefd is of het eten niet lekker is. En bij Cervantes was dat niet het geval.

      Ik vind het woord inpalmen wat een onprettige keuze. Daarmee suggereer je ook dat we makkelijk te misleiden zijn. We zijn heel goed in staat om onze eigen mening te vormen, ook als we van te voren verwacht worden. Ik had dit restaurant niet aanbevolen als ik er niet 100% achter had gestaan.

      Reageren

Laat een antwoord achter aan Lieke Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *