‘Ga lekker buiten werken’ zeiden ze. ‘Dat is leuk’.

Typisch, zo typisch. Ik dacht ‘ik doe wat mijn halve instagram feed doet, ik ga lekker buiten werken’. Ons huis heeft een balkonnetje, tussen twee huizen ingepropt. Met uitzicht op maarliefst drie schotels van de buren. Het is niet ideaal, maar ach, het is lekker weer en het is van ons. Maar oh nee, geen gelukzalig werkmomentje voor mij. Nadat ik twee stoelen, een tafeltje, Tom’s oude laptop en een glas limonade naar buiten heb gesleept, is het meteen feest:


tetkees laptop

Achter het raampje van de buren gaat het mis, vreselijk mis. Het buurjongetje is boos omdat hij zijn snoepjes niet kan vinden en breekt daarom maar gelijk de hele keuken af. ‘Waaaaaar zijn mijn snoepjeeeeeees?!!??!!’ Awesome. Moeders is hier ook niet blij mee en samen schreeuwen ze lekker verder.

tetkees balkon

Laptops en zon, het is geen goede combinatie, hoe dóen mensen dit? Het duurt vijf minuten voordat ik mijn cursor kan vinden.

Tetkees likt aan het rietje van mijn inmiddels lauwe limonade met een tong waar hij drie minuten geleden zijn billetjes mee waste. Thanks.

Ook de onderburen die wel een tuin hebben, zetten het op een schreeuwen. Iemand is een klootzak, ik kan niet zo goed verstaan of het om een persoon of een huisdier gaat, want de vrouw die aan het schreeuwen is, heeft zo te horen alleen vanochtend al driehonderd pakjes sigaretten gerookt.

Speaking of sigaretten, het stinkt hier naar oude peuken. Dat komt omdat ik vrienden heb die roken en hun peukjes uitdrukken op ons balkon. Classy guys!

Ik word weer afgeleid door de onderbuurvrouw die heel hard ‘NEEEEHEEEE’ schreeuwt en in haar panter-met-roze bh door de tuin rent. Er is blijkbaar een man die haar in een kinderbadje wil gooien en dat heeft ze liever niet. Op zijn Gronings klinkt het ‘NEE! OPZOUT’N!! OPROT’N!!! IK GA D’R NIET IN!’ Weinig charmants aan dames en heren…

Ok, focus! Ik heb de cursor gevonden, ben ingelogd op mijn blog, begin met schrijven, kijk op. De spatiebalk doet het niet. Ik heb dus geen zin geschreven, maar een woordenklomp. Yay.

Op dit punt denk ik ‘laat maar, ik ga wel weer naar binnen, lekker weer en werken zijn in dit huis blijkbaar niet te realiseren.’ Maar ik schud nog één keer met mijn kop, pak de iPad (die nog 4% stroom heeft, maar ik heb een opgeladen, draadloze accu, applausje graag), draai mijn stoel om, en typ in één ruk dit zanikblogje.

tetkees limonade

Moraal van dit verhaal: ik moet verhuizen. Nee hoor grapje. Instagramfeeds zijn verraderlijk. Voordat ik jaloers word op iedereen die heerlijk zit te werken op een terrasje, picknicktafel of in een grasveldje, dat kan nooit zo perfect zijn als ik denk. Waarschijnlijk is daar ook teveel lawaai, een mierenplaag of zoveel zon dat ze geen idee hebben wat ze net hebben geschreven. En terwijl ik zit te mopperen, heeft Tetkees het enorm naar zijn zin, al dat geschreeuw is superspannend en hij vindt het enorm gezellig dat ik buiten zit. En dan heb ik het nog niet eens over dat lekkere limonaderietje gehad…

☀☀☀

Morgen heb ik afgesproken met een vriendinnetje en gaan we het begin van een zomers weekendje in het park vieren. Geen laptops en geen schreeuwende buren. Dat kan toch bijna niet tegenvallen?

REACTIES:

 1. Lotte

  Hoe herkenbaar! Buiten werken klinkt zo leuk, maar als ik me er aan waag zijn het toch de buren die komen kletsen (wel heel gezellig), zie je weinig door de zon of is het spannend of ik mijn nakijkwerk kan behoeden voor de wind (ben al een aantal keer als een malle achter die blaadjes aan gerend om ze te redden ;-) )
  Ik werk lekker binnen met de balkondeur wijd open, da’s veel effectiever en sneller en dan kan ik daarna lekker de zon in! :-D

  Reageren
 2. Anne

  Haha, wat leuk geschreven! Een paar uurtjes op mijn balkon is ongeveer hetzelfde, al vind ik het toch iedere keer weer ook ontzettend vermakelijk ;)!

  Reageren
 3. Elsbeth

  Ik zie vaak foto’s van een laptop in een kartonnen doos. Dat helpt! google maar eens op ‘laptop zon doos’. Maar buiten typen vind ik ook niet ideaal. Ik zit hier ook op een flat met een binnentuin (dus: schreeeuwende kids). Als ik iets moet lezen ga ik soms wel naar buiten.

  Reageren
 4. Desi

  Haha, wat leuk geschreven! Ik denk ook altijd dat buiten werken of leren een ideale oplossing is, maar ik kom bijna aktijd bedrogen uit. Het is veel leuker om gewoon van de zon te genieten.

  Reageren
 5. Deisy

  Hahaha.. wat een fijn artikel zeg. Ik herken het alleen zelf niet helemaal omdat ik buiten werken wel ontzettend fijn vind. Het enige nadeel is dat ik mijn hele hebben en houden meestal naar buiten sleep om mij achteraf te realiseren dat ik dus weer iets ben vergeten en zo gaat het nog even 10x door ;-) X

  Reageren
 6. Laura

  Hihi. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het ( bijna ) ideale huis woon. Ik kan lekker in de tuin zitten met laptop zonder gillende mensen om me heen. Zeker als de kinderen naar school zijn hoor je hier alleen de vogeltjes fluiten. En af en toe de buurman zingen met een Amsterdams accent. Ik kan prima op mijn schermpje kijken en typen. Enige nadeel is dat de wifi op ons terras vrij slecht is waardoor ik dus regelmatig moeite heb met de internet verbinding. Ik zit ook liever binnen dan buiten te bloggen omdat ik dan simpelweg meer gedaan krijg. Neem ik gewoon wat vaker een pauze om buiten van het mooie weer te genieten. ;-)

  Reageren
 7. Iris

  Hahaha, geweldig stukje dit! Ik snap het helemaal. Wij hebben buren met kleine kinderen (gehuil en geklaag alom) en op een of andere gekke manier moeten buren ook altijd een zaag/boor gebruiken om de tuin te verbouwen met mooi weer. Ik probeer eigenlijk niet meer met de laptop buiten te zitten, maar lees wel veel in de zon :)

  Reageren
 8. Kim

  Hahaha! Ik zit op dit moment ook lekker buiten. Onder de parasol, dus ik kan wel zien wat ik typ (hihi) én het enige geluid dat ik op dit moment hoor is de stofzuiger (denk ik?) van een aantal huizen verderop en wat vogeltjes. Ik wil je niet jaloers maken… Maar ik zit hier goed. :D
  Liefs

  Reageren
 9. Sarah - Tasting Lifestyle

  Het is niet zo leuk voor je, maar ik vind je verhaal ontzettend grappig. Goed dat je er toch de humor van kunt inzien. Ik zou trouwens ook liever buiten werken met de laptop, maar die zon in mijn scherm helpt ook niet verder! x Sarah

  Reageren
 10. Nina

  Haha, heerlijk om te lezen! Zoals altijd maak je grappige anekdotes of observaties van doodgewone situaties. Ik kan ook niet digitaal werken in de tuin. Alleen boeken lezen of wat aantekeningen doornemen lukt (als ik niet in slaap dommel op onze schommelbank, haha)

  Reageren
 11. Karlijn

  Haha, herkenbaar! Er is een grote speeltuin letterlijk achter mijn tuin, dus schreeuwende kinderen vormen altijd het achtergrond geluid als ik buiten zit :P

  Reageren
 12. Meinke

  weer gezellige schrijverij en foto’s… Inderdaad een laptop, iPad en of telefoon in de zon zijn kansloos. Dan maar genieten van de zonnebadende beestjes die ongeneerd in de tuin liggen (kan ik nog wat van leren) en mijn tuin in ‘ontwikkeling’.
  Fijn weekend en geniet Olga,
  lieve groet

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ga ik doen. Ik heb net al een broodje gegeten in de zon en ga een artikel maken waarvoor ik buiten foto’s moet maken. En nou maar hopen dat mijn buurjongetje zijn snoepjes niet weer kwijt is…

   Reageren
 13. Shaz

  Ik heb zo hard gelachen om dit artikel. Ik ken mijzelf: ik zou eerder afgeleid worden door dat gezoem van de insecten en van schrik mijn laptop laten vallen dus dat ga ik niet riskeren.

  Reageren
 14. Michelle

  Hihi, ik herken hier echt heel veel van. Toen ik nog in de Indische Buurt woonde in een studentenhuis had ik ook last van wat, eh, dingetjes. Rook, muziek, irritante stemmen, glurende studentjes zonder shirt… nog maar niet te praten over het schimmelige balkon en de 20 minuten veel te hete zon per dag haha.
  En ook dat van die ‘perfecte Instagramfoto’s’… I know! Ik ging wel eens naar het park om even te relaxen en te lezen, maar na 5 minuten weet ik dan al niet meer in welke houden ik me moet wringen.

  Reageren
 15. Marije

  Hihi, herkenbaar. Alleen hoor ik bij de mensen met een IGwaardige tuin en dito buitenwerkplek (lees picknickbank, vlak buiten de tuindeuren, dus WIFI gegarandeerd! En afwezige buren, veel privacy en zingende valse scholeksters en ander gefladderte. Oh en een ubercute dwergkonijntje om me af te leiden.) Maar mijn cursor ben ik ook altijd kwijt, wel helpt het als je je beeldscherm op de maximale helderheid (dat zonnetje op je toetsenbord) zet. Hierdoor kan ik gewoon buiten werken op mijn laptop.

  Reageren
 16. José

  Leuk stukje ! Om te lezen dan, kan me zo voorstellen dat je ergens misschien met liefde iets had teruggeschreeuwd naar je buurtgenoten… En die tevreden kat ziet er wel übercute uit :)

  Reageren
 17. sandra

  hihi, leuke blog! En dat met de zon en laptop, grrrr. zoooo herkenbaar!! Ik zit altijd voorover gebogen met samengeknepen ogen, te turen naar dat scherm…. Maar wel heel herkenbaar allemaal!

  Reageren
 18. Isabel

  Hahaha leuk stuk! Tis zo hoor, het lijkt perfect om buiten te werken maar eigenlijk heeft ’t een heleboel nadelen. Binnen is tenminste lekker rustig en je kan je scherm zien (en dan heb ik ’t nog niet eens over de beestjes buiten haha – na 5 minuten zijn er bij mij altijd al 10 vliegjes in mijn limonade verdronken…)

  Reageren
 19. Aïsha

  Hahahaha heerlijk deze!! Zag laatst een foto van iemand die z’n laptop in een doos had gezet. Misschien is dat de oplossing? Samen met een paar oordoppen ; )

  Reageren
  1. Aïsha

   Eeh en met die doos bedoel ik dan dat de opening naar je toe staat en je zo je laptop erin zet. Niet vanaf de bovenkant zeg maar. Meh… hoe leg je zoiets uit?!

   Reageren
 20. Jose

  HEERLIJK geschreven! Ik heb met een gelukzalig gezicht en schaterlach je ‘zanikblogje’ gelezen. Het ligt dus niet alleen aan mij, haha. Fijne dag nog (binnen!) ;-)

  Reageren
 21. Pingback: Nieuwe collecties IKEA voorjaar 2016. | Team Confetti

 22. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 23. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……..

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *